Trump glæder sig allerede til flere møder med Obama

Den 70-årige ejendomsmilliardær har været gæst i sit kommende hjem på Pennsylvania Avenue.
10. november 2016 kl. 18:01Opdateret 10. november 2016 kl. 19:26

Den kommende amerikanske præsident, Donald Trump, fik torsdag en forsmag på livet i Det Hvide Hus, da han drøftede den kommende magtoverdragelse med præsident Barack Obama i Det Ovale Værelse.

Obama siger, at der ved mødet blev talt om både indenrigs- og udenrigspolitik.

- Vi havde et strålende og meget omfattende møde, siger Obama og tilføjer over for Trump, at han og førstedame Michelle Obama "vil gøre alt for at hjælpe Jer ved magtoverdragelsen".

Trump siger, at mødet i Det Hvide Hus varede længere end planlagt, og at han ser frem til flere møder med Obama.

- Vi diskuterede mange emner - også visse kriser, siger Trump og tilføjer:

- Det var en stor ære at møde præsidenten.

Trump, der forlod Det Hvide Hus efter halvanden time, undgik ved ankomsten til den amerikanske præsidentbolig både journalister og fotografer og blev lukket ind ad en sideindgang.

Det amerikanske præsidentpar aflyste en fotoseance med dem selv, Trump og den kommende førstedame, Melania Trump, skriver avisen The Wall Street Journal.

Da Obama i 2008 kom til Det Hvide Hus på sit første besøg efter at have vundet præsidentvalget, poserede han og Michelle Obama for pressefotograferne sammen med præsident George W. Bush og førstedame Laura Bush.

En fotoseance med Obama og Trump fandt sted under mødet i Det Ovale Værelse i Det Hvide Hus.

Obama og Trump har næsten ikke haft kontakt ansigt til ansigt tidligere. Mødet, som Obama foreslog kort efter Hillary Clintons nederlagstale onsdag, er et ritual forud for et præsidentskifte.

Den 20. januar indsættes Donald Trump officielt som præsident.

Obama sagde onsdag, at det ikke er nogen hemmelighed, at han og den kommende præsident er uenige om en del ting.

Men de vil arbejde tæt sammen om en god magtoverdragelse, ligesom han og republikaneren George W. Bush gjorde for otte år siden.

Demokraternes nederlag ved valget betyder ikke kun, at Republikanerne kommer til at kontrollere Det Hvide Hus. Det konservative parti får også kontrol over begge Kongressens kamre - Senatet og Repræsentanternes Hus.

/ritzau/Reuters

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer