Telegram

Ban Ki-moon bekymret for grusomheder mod civile i Aleppo

Et stort antal civile er blevet udsat for grusomheder i løbet af de seneste timer i Aleppo, lyder det fra FN.
Telegram
13. december 2016 kl. 00:27

FN's generalsekretær, Ban Ki-moon, udtrykker bekymring over meldinger om de grusomheder, der angiveligt har ramt "et stort antal" civile i den syriske by Aleppo i løbet af de seneste timer.

Det skriver nyhedsbureauet AFP.

Grusomhederne skulle blandt andre være gået ud over adskillige kvinder og børn, lyder det fra Ban Ki-moons talsmand mandag aften.

- Vi understreger, at FN endnu ikke har verificeret oplysningerne fra uafhængige kilder, men generalsekretæren udtrykker sin dybe bekymring til de relevante parter i konflikten, lyder det fra talsmanden.

Ban Ki-moon opfordrer i særdeleshed den syriske regering til at beskytte de civile, der stadig befinder sig i byens besatte områder.

Formand for FN's humanitære taskforce i Syrien, Jan Egeland, skrev tidligere mandag, at den syriske og russiske regering er ansvarlige for de angreb på civile, der bliver udført af regeringsloyale militser.

- Rusland og Syriens regering er ansvarlige for alle de grusomheder, som de sejrende militser lige nu er skyldige i i Aleppo, skrev Jan Egeland på Twitter mandag.

Overvågningsgruppen Det Syriske Observatorium for Menneskerettigheder (Sohr) hævdede mandag, at slaget om Aleppo er slut.

Ifølge lederen af Sohr havde syriske oprørsgrupper trukket sig ud af en række af de områder af byen, der tidligere har været kontrolleret af oprørerne.

- Slaget om Aleppo er nået til afslutningen. Det er kun et spørgsmål om tid - intet mere, intet mindre. Det er totalt sammenbrud, lød det mandag fra Sohr-leder Rami Abdel Rahman.

Ifølge gruppen var flere end 10.000 flygtet fra det østlige Aleppo mellem søndag og mandag.

Dermed er i alt 130.000 civile flygtet fra den østlige del af storbyen siden midten af november.

På det tidspunkt indledte det syriske militær sammen med dets allierede en offensiv for at fordrive oprørsstyrkerne i byen.

/ritzau/

Opdateret 13. december 2016 kl. 01:41