Telegram

Bombe ved Kairos kristne domkirke dræber 25

Ingen gruppe har taget skylden for angrebet ved Sankt Markus Koptiske Ortodokse Domkirke.
Telegram
11. december 2016 kl. 10:36

En bombeeksplosion i Kairos koptiske domkirke dræbte søndag mindst 25 og sårede 49, oplyser Egyptens statslige tv. De fleste af ofrene for bomberne var kvinder.

Sikkerhedskilder siger, at seks børn er blandt de dræbte.

- Denne grusomme terroreksplosion er en forbrydelse mod alle egyptere, siger Al-Azhars storimam, Ahmed al-Tayeb, i en erklæring.

Eksplosionen skete inde i kirken omkring klokken 10 søndag formiddag.

Der var efterfølgende rapporter om, at Islamisk Stats frydede sig over drabene på sociale medier, skriver nyhedsbureauet Reuters.

- I samme øjeblik præsten kaldte os til bøn, gik bomberne af, siger Emad Shoukry, som var i domkirken, da eksplosionen skete.

- Den rystede stedet ... Støv dækkede hele hallen, og jeg ledte efter døren, selv om jeg intet kunne se. Det lykkedes mig at komme ud, mens skrigende folk lå på jorden, siger han.

Ingen gruppe har taget skylden for angrebet ved Sankt Markus Koptiske Ortodokse Domkirke.

Der har været flere bølger af angreb mod kristne i Egypten i de senere år, og mange kirker er blevet brændt.

Koptere var den befolkning, som var i Egypten før den arabiske erobring i 600-tallet.

Kopterne anslås at udgøre op mod 10 procent af Egyptens befolkning på cirka 80 millioner mennesker.

Fredag eksploderede to vejsidebomber i det uroplagede land. Den ene i Kairo og den anden nord for hovedstaden, hvor i alt seks politifolk blev dræbt og seks andre blev såret.

De egyptiske sikkerhedsstyrker kæmper mod islamistiske oprørsgrupper, som ledes af Islamisk Stats gren i Sinai, hvor hundredvis af soldater og politifolk er blevet dræbt.

Oprørerne har også udført blodige angreb i Kairo og andre byer.

Siden det egyptiske militær i 2013 afsatte den demokratisk valgte præsident, Mohamed Mursi, har militante islamister optrappet angrebene mod hæren og politiet. I den nordlige del af Sinai har der i perioder været næsten daglige angreb.

Udenrigsministeriets Borgerservice følger situationen tæt. Der er søndag eftermiddag ikke oplysninger om danskere blandt de dræbte eller sårede.

/ritzau/Reuters

Opdateret 11. december 2016 kl. 14:21