DF: Der er direkte sammenhæng mellem flygtninge og terror

Danmark kan ikke længere tage chancen ved at lukke asylansøgere ind, siger DF efter angreb i Tyskland.
20. december 2016 kl. 11:15Opdateret 20. december 2016 kl. 11:26

Lastbilangrebet i Tyskland viser, at Danmark ikke længere "kan tage chancen" ved at lukke asylansøgere ind i landet. Det mener Dansk Folkepartis udlændingeordfører, Martin Henriksen.

Han opfordrer resten af Christiansborg til at vågne op.

- Der er en direkte sammenhæng mellem antallet af asylansøgere og flygtninge, der kommer ind i Danmark, og så risikoen for ekstremisme og dermed også for terrorisme.

- Der er en direkte sammenhæng, og det må resten af Folketinget snart erkende. De bliver nødt til at få hovedet ud af busken, siger Martin Henriksen.

DF genfremsætter nu deres forslag om straksbehandling og afvisning af asylansøgere ved grænsen. Det er tidligere blevet stemt ned.

Forslaget vil betyde, at politi og Hjemmeværnet skal stå ved grænsen og afvise asylansøgere.

- De vil få instruks om, at de skal give en afvisning med den begrundelse, at de ikke kommer direkte fra et krigshærget land, siger Martin Henriksen med henvisning til, at de fleste kommer ind i Danmark fra Tyskland.

Ifølge Martin Henriksen vil forslaget betyde, at der reelt er lukket for asylansøgere, som ønsker at komme ind i Danmark.

- Der har været en række eksempler på, at folk med flygtningebaggrund formodes at være ansvarlige for terrorangreb.

- I den situation bliver vi nødt til at gøre op med os selv, om vi fortsat vil tillade, at der kommer folk til Danmark som påstår at være flygtninge.

- Selv om tallet er faldet, så er det noget, der sker hver dag. Når man holder det op mod risikoen for terrorhandlinger, så synes vi, tiden er inde til, at vi lukker grænsen og afviser folk der, siger Martin Henriksen.

Dansk Folkeparti har desuden foreslået, at der skal indføres en mulighed for at lave udgangsforbud på asylcentre.

Det skal ske i tilfælde, hvor politiet vurderer, at der er personer på asylcentret, som "udgør en trussel for samfundet".

- Det kan være nogle, der er under kraftig mistanke for at have begået kriminalitet i en nærliggende by. Men det kan også være, hvis nogle har sympati for Islamisk Stat. Så bør der være et udgangsforbud på det center, siger Martin Henriksen.

Mens der i år indtil videre er registreret cirka 6000 asylansøgere, så blev der i hele 2015 registreret omkring 21.300 asylansøgere. I 2014 var tallet 14.800.

/ritzau/

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer