Telegram

DF’er i kontroversiel udtalelse: Skyd på bådflygtninge

Dansk Folkepartis EU-ordfører erkender, at han burde have været mere præcis i udtalelse om bådflygtninge
Telegram
7. december 2016 kl. 22:56

Flygtninge, der sejler over Middelhavet i gummibåde, skal skydes på, hvis de sejler inden for en bestemt sømilegrænse.

Det er budskabet fra Dansk Folkepartis EU-ordfører, Kenneth Kristensen Berth, i programserien EuropaMagasinet.

»Du må ikke sejle inden for denne her territorialgrænse, hvis du gør det, så bliver du enten beskudt, eller også bliver du vendt om og sejlet tilbage,« siger han blandt andet under en debat med Europabevægelsens formand, Stine Bosse.

Programmets vært, Ole Stephensen, spørger herefter:

»Hvis de kommer ind over en bestemt sømilegrænse, skal man skyde på dem?«

Til det svarer Kenneth Kristensen Berth »for eksempel«.

Programmet er optaget mandag 5. december. Onsdag aften erkender DF’eren, at han burde have været mere præcis i sine udtalelser.

»I bagklogskabens lys har jeg ikke udtalt mig klart nok,« siger han til Ritzau.

»Men alt kan udlægges til ugunst for en, hvis man har ondt i sinde. Og det er klart, at der selvfølgelig også er nogen, der vil udlægge det her på en specifik måde, som bestemt ikke har været intentionen med det, jeg siger. Det jeg mente var, at i yderste konsekvens kunne man jo affyre et varselsskud.«

– Men kan du forstå, at nogen, der udelukkende hører det, du siger der, bliver overraskede?

»Jeg kan i hvert fald fuldstændigt stå inde for, at jeg ikke har været præcis nok i det, jeg har sagt i den udsendelse. Det tager jeg på min kappe.«

– Hvad er yderste konsekvens?

»Hvis de kommer i en båd og nærmer sig et andet lands grænse, så kan man, hvis de ikke accepterer at blive vendt om, vise, at de rent faktisk nærmer sig en grænse ved eksempelvis at affyre varslingsskud.«

»Men som jeg siger, må det være i yderste konsekvens.«

– Men som tingene er lige nu, må det resultere i mange skud op i luften?

»Det tror jeg ikke som udgangspunkt.«

»Vi skal ikke acceptere, at man kan komme ind i Europa, ved at sætte sig ind i en faldefærdig plimsoller og så sejle ud i Middelhavet og forvente, at der kommer en fregat og hiver en op på båden og sejler én i land i Europa. På den måde bistår vi menneskesmuglerne i deres forsøg på at skubbe folk over Middelhavet.»

– Er dine udtalelser blevet drøftet i partiet?

Nej, det er de ikke.

/ritzau/

Opdateret 8. december 2016 kl. 13:09

Jesper Jørgensen

Jeg tror ikke på reinkarnation, men hvis Bernt fik en sort uniform på ville man let kunne forveksle ham med Heinrich Himmler, både i udseende og i det han siger - og er tilsyneladende ligeså stor tøsedreng som Himmler når han bliver stillet til ansvar. Måske skulle jeg genoverveje om historiens affald bliver genfødt?

Vibeke Hansen, Tino Rozzo, Martin Madsen, morten andersen, Flemming Berger, Nette Skov, Karsten Aaen, john andy houbo Pedersen, Carsten Wienholtz, Mads Kjærgård, Ole Frank, Rasmus Knus, Torben Skov, Hans Larsen og Olav Bo Hessellund anbefalede denne kommentar
Olav Bo Hessellund

Ja, det menneskesyn, som Kenneth Kristiensen Berth her lægger for dagen, adskiller sig vist ikke synderligt fra Himmlers.

Vibeke Hansen, Flemming Berger, Nette Skov, Karsten Aaen, Rasmus Knus, Torben Skov og Hans Larsen anbefalede denne kommentar

Tillykke til Socialdemokratiet med deres nye legekammerater og meningsfæller...

Martin Madsen, morten andersen, Flemming Berger, Karsten Aaen, Carsten Mortensen, Arne Lund, Torben Skov, Jens Erik Starup og Christian Mondrup anbefalede denne kommentar

"I bagklogskabens lys har jeg ikke udtalt mig klart nok". Jo da, Kenneth det er lige hvad du har. Falder jo fint i tråd med dine plakataktiviteter, som du i sin tid blev dømt. Det var dengang du debuterede i DF med at blive dømt for racisme. I DF pynter den slags på CV.
Nå, men hvad pokker - når Frauke Petry fra AfD kan slippe af sted med at anbefaler, at tyske grænsevagter skyder på flygtninge, der "illegalt" søger in i Tyskland, så kan du vel også.

Vibeke Hansen, Nette Skov, Karsten Aaen og Elisabeth Andersen anbefalede denne kommentar

Partiet har ingen visioner, mål eller politik for landet. Og omkring Europol-afstemningen har partiet samme visionære løsninger som Brexit-kæmperene havde - altså absolut ingen ting. - Kun plat og varm luft.

Partiet har til fulde vist, at de kun har 2 formål.
- At holde fast ved den lukrative folketings-gage hvilket de gør på den eneste måde, de kender.
- Samt at rage til sig af EU´s skattebetaler-midler. Og det gør de ved simpel kriminel selvtægt.

Og når det afsløres, så siger de bare, at de ikke troede, det var ulovligt, og det er sikkert korrekt, for det svarer egentlig også til deres IQ-niveau. De fleste af dem vil slet ikke kunne klare sig ude i samfundet.

Vibeke Hansen, Elisabeth Andersen, Flemming Berger, Nette Skov, Karsten Aaen, Peter Wulff og Rasmus Knus anbefalede denne kommentar

DF's bannerreklame på information.dk med teksten "Stop nu er det nok" smagfuldt illustreret med en pistolskydene mandsperson, er vel en passende kommentar til Kenneths menneskesyn.

Vibeke Hansen, Arne Lund, Flemming Berger, Nette Skov, Niels Duus Nielsen og Ole Frank anbefalede denne kommentar
Mads Bech Madsen

.
"Den eneste måde, man kan gøre det effektivt, det er simpelthen ved at vende bådene og sige, du må ikke sejle inden for den her territorialgrænse, hvis du gør det, bliver du enten beskudt, eller også bliver du vendt om og sejlet tilbage." (cit. Kenneth Kristensen Berth. )

Spædbørn - børn - mødre og fædre - gamle mennesker, desperate og bange i nærmest synkende både på det store hav.
Skal vi gøre noget......ligefrem redde dem måske ?
Nej da - vi skal da skyde på dem, mener Dansk Folkeparti v. Kenneth Kristensen Berth . ( Hvad reptilhjernen er fuld af, flyder munden over med....)
Trangen til at skyde på civile uskyldige er ikke en fremmed fugl i DF . Her er lidt fra Søren Espersen - og til sidst mere fra hyggesprederen Kenneth :

Ordret afskrift fra interview med Søren Espersen, Dansk Folkeparti. TV2 d. 15.11.2015.

• Søren Espersen :
"Vi bomber ikke der hvor der er civile. Men det er vi nødt til at begynde på. Ellers kan denne her krig jo aldrig nogensinde vindes.
IS går jo i dækning bag kvinder og børn i de landsbyer og byer, og ved, at vi, som gentlemen, ikke bomber. Det må have en afslutning!"
• Journalist :
"Men hører jeg dig så sige, at vi skal til at bombe de steder hvor der er kvinder og børn?"
• Søren Espersen :
"Ja! Selvfølgelig. Det bliver vi da nødt til, når det er der IS-krigerne er. De kvinder er jo i øvrigt også i høj grad også en del af systemet. Vi kan jo ikke længere have en situation hvor IS fuldstændig frit kan færdes der – velvidende, at de aldrig bliver bombet.
Så vi er nødt til at udvide krigen til en reél krig. Ellers vil vi tabe i det lange løb."
• Journalist :
"Således er ordene fra Søren Espersen."

Og citater fra Kenneth :
»Hvis integrationen af udlændinge i Danmark nogensinde skal lykkes gælder det om, at vi selv som danskere står stålhårdt på vores egen kultur, vort eget sprog og vore egne traditioner! Vi skal turde sige fra over for krav fra muslimer om at imødekomme deres fjollede skikke og traditioner.« (Dansk Folkepartis årsmøde, 18.9.2005). …
»Når man vælger at skifte sin kristne tro ud med islam, er det som regel ud fra radikale bevæggrunde. Det er et advarselssignal på samme måde, som hvis man begynder at bære hagekors eller udvise selvmordstendenser.« (Ekstra Bladet, 23.11.2004).
»Hvordan havde Afrika eksempelvis set ud i dag, hvis europæerne ikke havde koloniseret området? Alt taler for, at vi fortsat havde haft slaveri og kannibalisme på det store kontinent. Hvem skulle have lært afrikanerne, at dette var forkert, hvis ikke europæerne?« (JP-København, 23.02.2004).
»Massevoldtægter, Grov vold, Utryghed, Tvangsægteskaber, Kvindeundertrykkelse, Bandekriminalitet: Det er, hvad et multietnisk samfund tilbyder os.« (Plakat- og annoncetekst, februar 2001).

Vibeke Hansen, Elisabeth Andersen, Flemming Berger, Nette Skov, Karsten Aaen, Philip B. Johnsen, Peter Wulff og Niels Duus Nielsen anbefalede denne kommentar
Peter Bækgaard

Han taler givetvis mod bedrevidende. At affyre et varselsskud medfører at såfremt den krænkende part ikke ændrer hensigt, så er der en naturlig proces som følger og i sidste ende udmunder i direkte beskydning.
Mit bud er at den gode herre ikke har det fjerneste begreb om hvad han taler om, og så må hans politiske holdninger være nok så højre- eller venstreorienteret som vi kan mene.

Daniel Joelsen, Torben Skov og Niels Duus Nielsen anbefalede denne kommentar
Niels Duus Nielsen

"Men alt kan udlægges til ugunst for en, hvis man har ondt i sinde."

Sagt af en mand, som er ekspert i at udlægge alt til ugunst for muslimer.

Torben Skov, curt jensen, Nette Skov, Arne Lund og Elisabeth Andersen anbefalede denne kommentar
Jens Erik Starup

Man skal nok være forsigtig med, at give folk, der ikke er for skarpe, rådighed over skarpladte våben.

curt jensen, Flemming Berger, Nette Skov, Carsten Mortensen og Elisabeth Andersen anbefalede denne kommentar
Mads Kjærgård

Som tidligere nævnt, så er vi mentalt tilbage i 1933, og masserne accepterer uhyrlighederne stiltiende! Når det engang er ovre, så klipper man håret af nogle uskyldige kvinder og hænger et par af de små fisk! Ja historien gentager sig!

curt jensen, Flemming Berger, Nette Skov, Karsten Aaen, Elisabeth Andersen og Carsten Wienholtz anbefalede denne kommentar

Det er bemærkelsesværdigt hvor ofte diverse DF'ere bliver 'fejlciteret' eller 'misforstået'. Langt hyppigere end det sker for politikere fra andre partier. Hmmm. Kan det måske have noget at gøre med hvad hjerterne er fyldt af...? Parret med det faktum, at førerstaben (intelligentsiaen) i partiet insisterer på, at kloakvand skal igennem en rensningsproces inden det kan præsenteres som drikkeligt for den brede offentlighed? Jeg ved det ikke. Det er bare et gæt.

Nette Skov, Arne Lund, Karsten Aaen og Elisabeth Andersen anbefalede denne kommentar

Camre er død, og hans arvtager, Kenneth Kristensen, står parat med nye grovheder. Tonen og stilen skal holdes. Troede det var Matin Henrikzen, der skulle hindre, at utilfredse Df'ere ser over til Nye Tarvelige, men det ser ud til, at Kristensen har fået tjansen.

Torben Andersen

Berth! Du prøver nu at »præcisere« = bortforklare. Ingen grund til det. Vi har læst og hørt, og ved ret sikkert (jf. fortilfælder) at du sagde hvad du mente - munden løb over med ... osv. Du er jo langt fra ene blandt højreextremister om disse brutalt og enøjede middelalderlige synspunkter, men selvfølgelig får du nu smæk af DFs pinger, det må de jo gøre, de som lige begrædt Camres bortgang.. »Stuerene bliver I aldrig« sagde Nyrup, og den holder stadig. Det der er sket er blot at I har slæbt skidtet med ind i stuen.

Elisabeth Andersen, Hans Larsen, Niels Duus Nielsen og Flemming Berger anbefalede denne kommentar
morten andersen

Skyd svinet...undskyld har vist udtrykt mig på en måde der kunne misforstås af en ondsindet moderator.

Ole Arne Sejersen

I et telegram fra Ritzau giver en politiker fra Dansk Folkeparti udtryk for sit syn på EU's håndtering af imigrationsstrømmen over Middelhavet. En stribe mere eller mindre enfoldige kommentarer, der alle drypper af had til politikeren og hans parti, følger så. Helt forventeligt.
Derpå løber dette had (logisk) sammen i en åben opfordring til mord på politikeren: Skyd svinet! Og nej, morten andersen, jeg misforstår dig ikke, du opfordrer her til mord på en folkevalgt dansk politiker, hvis meninger du ikke bryder dig om. Det er ærlig snak.
Og Information må jeg rose for modigt at viderebringe denne groft ulovlige opfordring ucensureret. Respekt!

Torben Andersen

@ Ole Arne Sejersen
Det med enfoldige kommentarer, ku du ikke uddybe det lidt? Påpege og kommentere exempler bl.a.
I øvrigt er ironi/sarkasme/sort humor måske ikke lige din styrke, ved ikke rigtigt.

Jeg har bemærket mig, at i dagens avisoverskrifter er man begyndt at undsige Kenneth Kristensen Berth, med udsagn i retning af, at "siger han ikke det, vi alle mener". Nej han gør ikke. Det er slemt nok, at DF med deres devaluering af såvel et anstændigt sprog som et anstændigt menneskesyn tilsyneladende har fundet så meget opbakning i medierne, så KKB nu nærmest skal fremstilles som herrorisk bannerfører i en værdikamp for "det ægte Danmark", vi behøver ikke alle, at synke ned på samme niveau. DF har ovenikøbet åbent erklæret, at de mener, deres retorik er nødvendig, alene af den grund, at når noget kontroversielt er sagt tilstrækkelig tit, glider det direkte ind i samfundsforståelsen som normal opfattelse. jeg forstår ikke, hvorfor DF altid bliver behandlet som en rådden frugt, når de skal stå til ansvar for deres udtalelser eller politiske kovendinger. Jeg opfatter partiet som en større trussel mod demokratiet og frihedsrettighederne, end den samlede muslimske tilstedeværelse i Danmark. Så forstår jeg sådan set heller ikke, at et parti, der føler sig mere berettigede til danskhed end jeg, ikke bruger nogen af sprogets mere end 30.000 anerkendte ord, i stedet for at bruge "slangordbogen for ubegavede teen-agere".

Ebbe Overbye, Hans Larsen, Niels Duus Nielsen og Keld Sandkvist anbefalede denne kommentar

Empati aftager med kvadratet på afstanden til det man skal forholde sig til.

'I et telegram fra Ritzau giver en politiker fra Dansk Folkeparti udtryk for sit syn på EU’s håndtering af imigrationsstrømmen over Middelhavet.'
Ja det gør han; Skyd dem!
Jeg ved ærlig talt ikke hvor meget mere hadefuldt og afstumpet, det kan blive!

Niels Duus Nielsen

Vibeke Hansen: "Jeg opfatter partiet som en større trussel mod demokratiet og frihedsrettighederne, end den samlede muslimske tilstedeværelse i Danmark."

Jeg er helt enig!