Telegram

Forhindringer stopper evakuering i Aleppo

Hizbollah siges at blokere vej ud af det østlige Aleppo. Militsen kræver to landsbyer evakueret.
Telegram
16. december 2016 kl. 10:36

Evakueringen af den østlige del af den syriske storby Aleppo er indstillet på grund af "forhindringer". Det siger en syrisk sikkerhedskilde til nyhedsbureauerne AFP og Reuters.

Øjenvidner siger til Reuters, at de hørte en eksplosion fra det sted, hvor en konvoj med busser var på vej ud af det østlige Aleppo.

En nyhedstjeneste, der drives af Hizbollah, skriver ifølge Reuters i en pressemeddelelse, at Hizbollah i en protest har blokeret vejen ud af det østlige Aleppo.

Det sker, fordi militsen kræver to shiamuslimske landsbyer evakueret.

Styret i Damaskus og Iran har flere gange krævet landsbyerne Foua og Kefraya evakueret i forbindelse med den indgåede aftale om det østlige Aleppo.

Byerne er belejret af oprørere.

Et øjenvidne fra Reuters bekræfter, at den libanesiske Hizbollah-bevægelse, gennemfører en protestaktion. Bevægelsen er shiamuslimsk og allieret med Iran og det syriske styre.

Det statslige syriske tv siger, at evakueringen er blevet indstillet, fordi militante fra det østlige Aleppo forsøgte at smugle fanger med ud i busser. Dermed er den indgåede aftale brudt.

Evakueringen blev afbrudt, efter at den havde været i gang i et par timer fredag.

Talsmænd for Verdenssundhedsorganisationen WHO siger, at det antageligt er Rusland, som har givet ordre til at stoppe evakueringen. Russerne overvåger hele processen.

- Vi håber, at der kun er tale om et midlertidigt stop. Mange venter stadig på at blive evakueret, siger en repræsentant for WHO.

Øjenvidner siger til Reuters, at hospitalerne i det vestlige Aleppo, som kontrolleres af det syriske styre, er fuldstændigt overbelastede.

De mange patienter har hjerne- eller øjenskader, eller patienter, som har fået afrevet ben eller arme eller som har kroniske sygdomme - deriblandt diabetes.

/ritzau/Reuters

Opdateret 16. december 2016 kl. 11:16