Telegram

København beder regeringen om lov til at få fri hash

Flertal i Københavns Kommune vil ansøge om at måtte lave et forsøg med legalt salg af hash i hovedstaden.
Telegram
16. december 2016 kl. 07:26

Borgerrepræsentationen i Københavns Kommune har torsdag besluttet at sende en ansøgning til regeringen for at få lov til at lave et tre år langt forsøg med legalt salg af hash.

Forsøget skal hjælpe til at dæmme op for hovedstadens problemer med hashmarkedet. Det fortæller Rikke Lauritzen, der er gruppeformand for Enhedslisten i København.

- Vi synes, at den nuværende situation, hvor hashhandlen foregår i det skjulte og foregår illegalt, er uholdbar, siger hun.

- Det er svært at sørge for, at ens børn og unge ikke kommer i kontakt med lyssky typer. Så det vil vi gerne have ind under kontrollerede forhold.

Forslaget om at ansøge regeringen om et forsøg med legalt salg af hash blev stillet af Enhedslisten og Liberal Alliance.

Hvis ansøgningen går igennem, vil det blive muligt for borgere i hovedstaden at købe hash lovligt, så længe de er over 18 år.

Rikke Lauritzen fortæller, at rydningen af Pusher Street på Christiania har spredt handlen med hash rundt i byen.

Hun mener, at kommunens forslag kan være med til at nedbringe den utryghed, som hashhandlen skaber, ved for eksempel at gøre det muligt at købe stoffet på apoteket.

Københavns Kommune har tidligere forsøgt at få lov til at lave forsøg med legalt salg af hash.

Senest blev en ansøgning afvist af den socialdemokratisk ledede regering i 2014, og Rikke Lauritzen er bange for, at det samme vil ske denne gang.

- Men i forhold til for eksempel fixerum, så måtte vi jo også prøve år efter år at blive ved med at holde debatten kørende, siger hun.

- Og det er det, der er min intention. Jeg bliver ved med det her, indtil vi finder en løsning på det.

Hun håber dog, at Liberal Alliances medvirken vil gøre regeringen mere positivt stemt over for forslaget.

/ritzau/