Løkke kritiserer DR for angreb på Den Korte Avis

Statsministeren finder det "bekymrende", at DR-vært har opfordret til boykot af Den Korte Avis.
13. december 2016 kl. 16:08Opdateret 13. december 2016 kl. 19:01

Statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) er i sin egenskab af pressens minister blevet trukket ind i debatten om netmediet Den Korte Avis.

Netavisen har de seneste dage været ramt af annoncørflugt fra virksomheder, der ikke ønsker at blive forbundet med den stærkt islamkritiske redaktionelle linje.

Torsdag trak banken Nordea sig fra at annoncere på netmediet, og siden har flere store virksomheder valgt at fjerne deres annoncer fra Den Korte Avis.

Dansk Folkepartis formand, Kristian Thulesen Dahl, betegner det som en "shitstorm", der har ramt Den Korte Avis.

Statsministeren understreger i Folketingets spørgetime tirsdag, at det står private virksomheder helt frit for, hvor de ønsker at annoncere.

Men at en DR-vært i løbet af debatten har udtalt sig på en måde, der kan opfattes som en opfordring til at trække annoncer fra netavisen, er blevet bemærket af Løkke, der også er pressens minister.

- Jeg har iagttaget, hvordan DR har spillet en rolle i det her. Det, synes jeg, er mere bekymrende, end hvordan en privat virksomhed placerer sine annoncekroner.

- Det er vigtigt, at vi har et mangfoldigt medielandskab. Jeg læser Den Korte Avis. Jeg læser også nogle længere aviser, siger Løkke.

Statsministeren lægger ikke skjul på, at det er en vanskelig debat for ham at gå ind i.

- Det er hinsides politik. Vi taler om selvstændige virksomheder og mennesker, der reagerer, som de må. Det skal jeg være varsom med at blande mig i, siger han.

DR har beklaget værtens udtalelser om Den Korte Avis.

En anden debat, der har været oppe omkring den korte avis, er, at avisen modtager mediestøtte fra staten, men ikke er tilmeldt Pressenævnet.

Statsministeren siger, at der kan være behov for at se på, om det skal være et krav.

- Vi vil meget gerne diskutere rammerne om mediestøtte, siger Løkke.

Det, at Den Korte Avis modtager mediestøtte, må ses som et udtryk for, at dem, der uddeler støtten, mener, at den også skal være i medielandskabet, ræsonnerer statsministeren.

- Det håber jeg, at der en respekt for i markedet. Det er nok så langt, jeg kan gå.

- Det er altid godt, at man lige trækker luft ind og tæller til ti, når man reagerer på hurtige bevægelser, der sættes i gang, siger statsministeren.

/ritzau/

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Hvorfor fremgår det ikke af dette telegram, hvem det geni er, der spilder Folketingets tid ved at bringe denne sag op i spørgetimen?

Når statsministeren læser DKA kan andre vel også gøre det uden at skulle mobbes – DR’s stunt er langt mere kritisabelt og pressens minister må gøre noget …

"- Det er hinsides politik. Vi taler om selvstændige virksomheder og mennesker, der reagerer, som de må. Det skal jeg være varsom med at blande mig i, siger han."

Så der er noget jeg er enig med manden om. :)

Dorte Sørensen

Undskyld men var det ikke en enkel værts udtalelse - og ikke en holdning som DRs har taget stilling til.
Er statsministeren ikke her ude på tynd is, når han siger i Folketingssalen - af alle steder - at at DR har spillet en rolle her.
Ville statsministeren bedre have kunne lide, hvis værten indirekte havde opfordret til at boykotte de nævnte virksomheder i ytringsfrihedens hellige navn???

I mine øjne er statsministerens udtalelse uhyggelig - hvad bliver det næste - at lave en liste , hvad DR må orienterer om og mene om de forskellige emner?????

Bjarne Bisgaard Jensen, Ib Christensen og Flemming S. Andersen anbefalede denne kommentar