Telegram

Befolkningen afviser højere pensionsalder

Et flertal af de adspurgte i en meningsmåling mener, at pensionsalderen bør være lavere, end det er aftalt.
Telegram
5. januar 2017 kl. 07:36

Der er tilsyneladende ikke opbakning i befolkningen til at hæve pensionsalderen mere, end det allerede er aftalt.

Det viser en meningsmåling foretaget af Gallup for Berlingske. Her svarer 56 procent af de adspurgte, at pensionsalderen for raske bør være lavere end 68 år i fremtiden.

Kun 26 procent mener, at den bør være højere.

Regeringen har ellers planer om at bede dem, der kan, om at blive lidt længere på arbejdsmarkedet, står der i regeringsgrundlaget.

- Hvis vi, der har kræfterne, bliver lidt længere på jobbet, kan vi give et rigere Danmark videre til vores børn, sagde statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) i sin nytårstale.

Men det er altså ikke noget, befolkningen er interesseret i.

LO's formand, Lizette Risgaard, tolker ifølge Berlingske tallene som et udtryk for, at folk ikke føler sig godt nok rustet til de flere år på arbejdsmarkedet.

- Regeringen bør tage befolkningens bekymring alvorligt og komme i gang med de nødvendige tiltag for at imødegå den bekymring, siger hun til Berlingske.

Hun henviser til, at en fjerdedel af LO's medlemmer ikke regner med at kunne holde til pensionsalderen.

Pensionsalderen er i dag 65 år. I 2011 blev det aftalt, at pensionsalderen fra 2022 skal stige til være 67 år. I 2030 skal den stige til 68, er aftalen.

Da Venstre var alene i regering foreslog partiet, at pensionsalderen allerede i 2025 skulle stige til 67,5 år og til 68,5 år i 2030.

Den nydannede VLAK-regering vil tage udgangspunkt i det forslag, men om det bliver helt det samme, ligger endnu ikke fast.

Gallup-målingen i Berlingske er baseret på webinterview med 1037 repræsentativt udvalgte vælgere landet over.

/ritzau/

Opdateret 5. januar 2017 kl. 08:46

Herman Hansen

...Og de 26% som ønsker en højere pensionsalder er sikkert SOSU'er, murer, jord & beton arbejde og renovationsfolk ikke? Pensionsalderen skal ikke være højere. Basta. Men hvis nogen vil arbejde længere når de har nået pensionsalderen på 67 år som de 26% jo må ønsker det, så skal de selvfølgelig have mulighed for det.

...Men 67 år, det er nok. For nogen endog mere end nok - Og det hele fordi Den-Lille-Svindler ønsker top skattelettelser til sig og sine.

Herman Hansen

...Hvis prognosen og automatisering går i opfyldelse, og det er der virkelig meget som tyder på, så vil behovet for arbejdskraft falde dramatisk over de næste 20 år. Og så vil der være brug for både en arbejdsuge på 30 timer, samt en pensionsalder på 65 år eller måske 60 år frem for 70 år eller mere.

...Og ja. Jeg ved godt nogen mener det vil går som det gik med industrialiseringen med masser af nye jobs til følge. Men den digitale kunstig intelligens automatisering er en helt anden situation, som ikke kan sammenlignes med industrialiseringen.

...Den vil med stor sandsynlighed ende med, at en borgerløn ikke blivet et gode, men en nødvendighed. Hvis altså ikke det hele skal gå i sort.

Herman Hansen

...Den-Lille-Svindler er ikke "moderne", men et levn fra den sorte fortid.

Helle Walther

Det er fint nok, som det er nu, at man skal på pension v. de 68 og først i 2030. Hvis folk frit selv vil det og deres firma også, kan de jo bare blive, det gør nogen allerede i dag, Men den almindelige lønmodtager burde have lov at gå som 65 årig. 45-50 år på arbejdsmarkedet, så er de fleste trætte og slidte. Og i dag er lønnen, så man kan spare op selv.Lidt i alt fald.
Jeg betaler gerne mere i skat, men f----me ikke for at Løkke kan leverer topskattelettelser.