Telegram

Hver tredje dumper serviceniveau ti år efter kommunalreform

Ti år efter strukturreformen er det kommunale serviceniveau blevet ringere, mener en ud af tre danskere.
Telegram
6. januar 2017 kl. 06:41

Bedre velfærd var målet, da kommunalreformen blev gennemført for ti år siden. Men hver tredje - 34 procent - mener, at servicen i deres kommune er blevet dårligere eller meget dårligere.

Til sammenligning mener kun 11 procent, at den kommunale service er blevet bedre eller meget bedre i løbet af de seneste ti år.

Det skriver Ugebrevet A4 på baggrund af en undersøgelse, som Analyse Danmark har foretaget blandt et repræsentativt udsnit på 2369 danskere over 18 år.

Kommunalforsker på Danmarks Medie- og Journalisthøjskole Roger Buch forstår godt de skuffede danskere.

- Når man lukker 400 skoler, 800 daginstitutioner, 100 biblioteker og også de gamle rådhuse ned, så kan det ikke overraske nogen, at borgerne oplever det som ringere service, siger han.

Det var den daværende VK-regering, som med Dansk Folkepartis stemmer fik kommunalreformen vedtaget. Uden at fortryde sit partis støtte til reformen erkender kommunalordfører i DF Susanne Eilersen, at der er blevet fejlet i udmøntningen af reformen.

Især efterlyser hun flere varme hænder, som daværende indenrigsminister Lars Løkke Rasmussen (V) stillede i udsigt som følge af reformen.

- Der er blevet ansat alt for mange kolde hænder og kommet for mange ledelseslag. Vi skal have tyndet ud i ledelserne, siger hun til Ugebrevet A4.

Venstres indenrigsordfører, Carl Holst, havde gerne set, at borgernes oplevelse af den kommunale service var bedre. Han fortryder dog ikke reformen.

Uden reformen havde det set endnu værre ud med den kommunale service, fastholder han over for Ugebrevet A4.

/ritzau/

Mangler kommunerne da "hænder" til at udføre denne service?
- Eller mangler de forståelse og vilje?