Markedsoversigt: Chr. Hansen og Pandora sparkede markedet til vejrs

11. januar 2017 kl. 18:16

Chr. Hansen førte an i C20 Cap-flokken med flere længder onsdag, hvor selskabets regnskab gav foder til en pæn kursstigning. Regnskabsåret er nemlig startet med et større salg af kulturer, enzymer og farvestoffer for ingredienskoncernen end ventet.

Samlet set fulgte C20 Cap den smånervøse stemning i Europa forud for Donald Trumps første pressemøde i et halvt år, men ud på eftermiddagen var der mere optimisme at spore i handlen. Det danske eliteindeks endte 0,8 pct. højere i 1038,5.

Chr. Hansens kursgalop blev udløst af en imponerende organisk vækst på 11,0 pct. i sit første kvartal, der dækker over september, oktober og november 2016. Der var kun ventet en organisk vækst på 7,0 pct. ifølge estimater indsamlet af Ritzau Estimates.

Regnskabet viste også et overskud på 65,5 mio. euro for den primære drift (EBIT) før særlige poster. Til sammenligning havde analytikerne ventet 62,0 mio. euro. Chr. Hansen-aktien sluttede med en fuldblodsstigning på 5,1 pct. til 408,40 kr.

Pandora nåede at vise store udsving i dagens løb, da den amerikanske smykkeforhandler Signet afslørede tal for sit julesalg. De var overordnet skuffende, og Signet måtte nedjustere, hvilket sendte den danske aktie ned.

Men i en telekonference beroligede Signet-chef Mark Light med, at Pandora-sortimentet klarede sig "fint" i perioden, og så kom Pandora-aktien op i sadlen igen. Den endte 2 pct. højere i 883 kr.

Vestas var også i god gænge, efter at vindmøllekoncernen fik en amerikansk ordre på 300 megawatt sent tirsdag. Aktien sluttede 1,8 pct. højere i 480,60 kr.

På obligationsmarkedet var der pres på renterne i Europa onsdag forud for et imødeset pressemøde med Donald Trump - hans første siden sejren ved præsidentvalget i USA i november.

Pressemødet var programsat til klokken 17 dansk tid, og inden da dykkede renten på den toneangivende tiårige danske statsobligation med 3 basispoint til 0,33 pct.

Ude i Europa blev renterne presset ned med omtrent samme hastighed, mens der i USA var mere vildrede om retningen. Ved 17-tiden blev den tiårige T-bond handlet til 2,39 pct., hvilket var 2 basispoint over niveauet fra et døgn forinden.

Der var spænding om, hvad den kommende præsident vil levere af konkrete ytringer om sine planer for embedet.

- Der er masser af ubesvarede spørgsmål og stor usikkerhed om, hvorvidt hans mange valgløfter nu også står til at blive gennemført. De finansielle markeder vil gerne have konkret nyt om Trumps økonomiske politik - ikke mindst hans løfter om finanspolitiske stimulanser, øgede infrastrukturinvesteringer og deregulering, skriver Tina Winther Frandsen, chefanalytiker i Jyske Bank.

Ud over Trump-mødet var der ikke mange spændende makroøkonomiske begivenheder onsdag.

/ritzau/FINANS

Aske Muff +45 33 30 03 35 Ritzau Finans, E-mail:finans@ritzau.dk, www.ritzaufinans.dk

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu