Skatteminister i grønlændervending: Ingen er købt eller solgt

Karsten Lauritzen kalder det en usmart formulering, at han har sagt, at Venstre har købt en grønlænder.
11. januar 2017 kl. 17:11Opdateret 11. januar 2017 kl. 18:01

Skatteminister Karsten Lauritzen (V) beklager, at han har sagt, at Venstre har "købt en grønlænder" med reference til en aftale med det grønlandske folketingsmedlem Aleqa Hammond.

- Naturligvis er ingen blevet købt eller solgt. Der er tale om en velkendt sag om at tage et fornuftigt hensyn til den parlamentariske situation, siger Karsten Lauritzen i en skriftlig kommentar.

- Men det berettiger selvfølgelig ikke den usmarte formulering, som jeg ikke skulle have brugt. Jeg beklager, hvis nogen er blevet stødt. Det var ikke hensigten.

Udtalelserne, som ministeren nu beklager, faldt under et nytårsarrangement hos Venstre i Lemvig og er blevet refereret af Dagbladet Holstebro-Struer.

Ved arrangementet forklarede Lauritzen, hvordan regeringen er blevet styrket parlamentarisk ved at indgå en aftale med Aleqa Hammond. Hun er blevet formand for Grønlandsudvalget.

Til gengæld har hun lovet ikke at stemme mod regeringen i kabinetspørgsmål.

- Historien viser, at der stort set altid er et folketingsmedlem, som i løbet af perioden springer fra et parti til et andet, og så vil vi ikke længere have flertal. Men vi har sikret os stemme 91 ved at købe en grønlænder, sagde Lauritzen.

- Så må vi bare håbe, der ikke er nogen, der byder mere på et tidspunkt, lød den ligefremme udlægning af den handling ifølge Dagbladet Holstebro-Struer.

/ritzau/

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Jens Erik Starup

Man kan da konstantere, at Karsten Lauritzen ikke har problemer med at opføre sig som en idiot.

Flemming S. Andersen

Henrik Brøndum

Naturalier, Henrik naturalier, eller er det jo beskatningspligtigt

Hvordan man så betaler tilbage, må du finde ud af.

Jeg forstår slet ikke problemet, ved den udtalelse. Seriøst....Vænstre købte Aleqa med en udvalgspost og hun lovede, at hun ikke ville vælte regeringen. De købte en grønlænder. Punktum! Længere er den vel ikke. At sandheden er ilde hørt...intet nyt i det!