Telegram

Socialdemokratiet venter med udmelding om boligskat

Regeringen må komme med et udspil om boligskat først, før Socialdemokratiet kommer med et.
Telegram
4. januar 2017 kl. 18:41

Det er usandt, når Venstre beskylder Socialdemokratiet for at straffe boligejere i huse over tre millioner kroner, mener Jesper Petersen, Socialdemokratiets skatteordfører.

- Vi mener, at der som i dag skal være en progression omkring boligskatten, ligesom der er omkring personskatten. Det betyder så, at i de dyreste huse betaler man lidt mere end i de almindelige familiehuse, siger han.

VLAK-regeringen forventer at forhandle et nyt boligskattesystem på plads i løbet af foråret.

- Hvordan progressionen præcist skal være, har vi ikke et konkret udspil omkring. Vi afventer de forhandlinger, der kommer, når regeringen spiller ud, siger Jesper Petersen.

Venstres politiske ordfører, Jakob Ellemann-Jensen, mener at kende Socialdemokratiets linje på området. Han henviser til Socialdemokratiets formand, Mette Frederiksen.

Hun støttede 6. december i Børsen "et progressivt skattesystem" i boligbeskatning. Siden har hun og Socialdemokratiet lagt afstand til avisens udlægning.

Men Ellemann-Jensen holder fast.

- Det er jo vanskeligt at lægge afstand til sine egne citater. Socialdemokraterne har ytret ønske om at hæve boligskatten for mennesker, som bor i boliger til over tre millioner kroner, siger han.

- Vi ønsker tryghed for boligejerne. Man skal ikke beskattes ud af sin bolig. Det bekymrer mig ved Socialdemokraternes udspil.

- Dér vil konsekvensen jo være, at en lang række mennesker risikerer at blive beskattet ud af deres hjem, siger Jakob Ellemann-Jensen.

Jesper Petersen afviser Ellemann-Jensens udlægning.

- Det er ikke korrekt, at vi er kommet med et præcist udspil, som Ellemann siger. Han skal skrue lidt ned for polemikken og bruge tiden på at blive færdig med regeringens udspil på det her område, siger Jesper Petersen.

/ritzau/

Vibeke Hansen

Det er da en forunderlig Verden, vi lever i. Jacob Ellemann udtrykker dyb bekymring for boligejernes økonomi, når han ikke har en fuld løsning fra opossitionen. Har han mon glemt, at han er ordfører for statsministerpartiet og at hans formand er finansminister. Og endda en regering, der har købt sig til valgforbund med en ekssocialdemokrat og nuværende medlem af Grønlandsudvalget, så der er bekvemt flertal hos det parlamentariske grundlag. Hans parti kan jo bare sige nej, hvis de mener Mette Frederiksen flår deres vælgere. De blev såmænd også flået nok, da Ellemanns parti smed en boligbobbel efter dem.
Iøvrigt også stof til eftertanke, at Mette Frederiksen ikke kan løbe fra et citat, men regeringen kan godt løbe fra deres egen politik, blot ved at kalde de forkromede planer noget nyt.