Markedsoversigt: Investorerne trak profit hjem efter aktierekorder

17. februar 2017 kl. 17:46

Den røde farve dominerede på aktiemarkedet på den sidste handelsdag i ugen, hvor investorerne solgte ud af aktier og i stedet gik mod de mere sikre papirer - herunder statsobligationer.

Hårdest ramt i fredagens aktiemarked var aktierne i Mærsk og Genmab, mens de seneste måneders prygelknabe Nets lå pænt i plus. Der var kun i begrænset omfang noget selskabsnyt på dagen til at forklare faldene.

- Der var risk off-stemning på aktiemarkedet både herhjemme og ude i Europa, og det rammer herhjemme aktier som Genmab og Mærsk, der har haft en god start på året," vurderer aktiehandler i Jyske Bank Kim Sejdelin.

Med Nets gjorde det modsatte sig gældende.

- Nets' aktie vurderes nok af flere markedsdeltagere til at være kommet ned på et leje, hvor der er værdi i aktien," siger aktiehandleren.

Nets-aktien steg 1,4 pct. til 122,50 kr., men er stadig et godt stykke fra noteringskursen på 150 kr. Genmab-aktien faldt 1,8 pct. til 1407 kr., og Mærsk B-aktien satte sig 2,2 pct. til 11.970 kr.

Med til at sende Mærsk ned var måske også skidt nyt fra ratefronten.

Rateindekset SCFI, der dækker over spotpriserne på containerfragt fra Shanghai til en stribe destinationer verden over, faldt igen denne uge.

Priserne på containerfragt fra Asien til Nordeuropa, som er den vigtigste rute for Maersk Line, faldt endnu en gang i denne uge, og dermed er raterne gået tilbage alle syv uger i 2017.

Med fredagens fald blev en mindre rekordstime i C20 Cap brudt. Indekset endte fredag i 1075,99 eller 0,4 pct. lavere end torsdag, hvor der blev sat rekord. Siden sidste fredag er det dog stadig steget beskedent - 0,7 pct.

DSV fik løftet sit kursmål hos tyske Mainfirst til 400 kr. fra 360 kr. Aktien steg 0,2 pct. til 347,80 kr.

Det var ikke megen risikolyst på finansmarkederne fredag, og det fik renten til at falde, da investorerne blev tiltrukket af den relative sikkerhed, der ligger i fastforrentede papirer. Det førte til stigende kurser og dermed faldende renter.

Fredag endte den toneangivende danske statsobligation med udløb i 2025 med en rente på 0,32 pct. Det var 4 basispoint lavere end torsdagens lukkeniveau i Danmark. Renten sluttede sidste fredag i 0,35 pct.

I Frankrig steg renten dog på politisk usikkerhed, mens udviklingen i Tyskland stort set var som i Danmark.

Ud over mindre risikolyst var der ikke mange signaler fra makrotal fredag.

Det britiske detailsalg leverede en negativ overraskelse, da det faldt 0,3 pct. på månedsbasis i januar mod en ventet stigning på 1,0 pct. Det sendte den tiårige britiske rente ned under 1,20 pct. Før offentliggørelsen var den 1,24 pct.

Sent fredag var der tal for de ledende indikatorer for januar fra USA.

De steg med 0,6 pct. i januar, hvilket var mere end ventet. Konsensus var ifølge Bloomberg News en fremgang på 0,5 pct. I december landede de ledende indikatorer på 0,5 pct.

/ritzau/FINANS

Redaktion +45 33 30 03 35 Ritzau Finans, E-mail: finans@ritzau.dk , www.ritzaufinans.dk

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu