Regeringen og S åbner for dansk forsvar mod russiske missiler

Socialdemokratiet vil give Forsvaret kapacitet til at nedskyde russiske missiler. Regeringen afviser ikke.
15. februar 2017 kl. 20:28Opdateret 16. februar 2017 kl. 04:06

Danmark skal selv kunne forsvare sig mod truslen fra Rusland eller den russiske enklave Kaliningrad, hvis missiler har retning mod Danmark.

Det mener Henrik Dam Kristensen, forsvarsordfører for Socialdemokratiet, skriver DR.

Når det nye forsvarsforlig skal forhandles på plads til efteråret, er det vigtigt for Socialdemokratiet at være opmærksom på, hvad russernes oprustning kan betyde for Danmark, uddyber han over for Ritzau.

- Den aggressivitet, som vi har set fra russernes side både i Østersøen, men også i Ukraine og Krim, giver grund til eftertanke. Vi skal ikke gå i panik, men være klar over, at russerne rent faktisk foretager oprustning, siger han.

- Hvis der er en reel trussel i hverdagen, det kan blandt andet være de missiler, vi ved, russerne har, så skal vi kunne sikre danskernes tryghed, siger Henrik Dam Kristensen.

Netop truslen fra Rusland og oprustningen af missiler, der kan nå dansk jord, kan være et eksempel på en ny opgave for Forsvaret, som kan få Socialdemokratiet til at sende flere penge afsted.

- Hvis vi får en ordentlig analyse, der viser, at et missilforsvar er nødvendigt, så må vi selvfølgelig kigge på det. Jeg kan ikke afvise, at det kan være nødvendigt at investere i noget forsvar, siger S-ordføreren.

Ifølge major Karsten Marrup, chef for Center for Luftoperationer på Forsvarsakademiet, har hverken Danmark eller Nato et modsvar, hvis Rusland skulle sende et missil mod Danmark fra Kaliningrad eller Rusland, skriver DR.

Forsvarsminister Claus Hjort Frederiksen (V) er onsdag og torsdag til Nato-møde i Bruxelles, hvor man netop diskuterer truslen fra Rusland i Europa og Østersøregionen.

Claus Hjort Frederiksen har tidligere slået fast, at Forsvaret skal have et økonomisk løft.

Og han er positiv over for Socialdemokratiets forslag om at se på, hvordan man kan dæmme op for truslen fra de russiske missiler, siger han onsdag til DR.

- Det er et meget, meget relevant forslag, som Henrik Dam Kristensen fremfører. Og det er også et forslag, Forsvaret arbejder med i øjeblikket, siger Claus Hjort Frederiksen.

/ritzau/

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu