Telegram

Risikovillige boligejere tjener på ny bundrekord for renten

Renten på de etårige flekslån sætter bundrekord hos Nykredit og Realkredit Danmark.
Telegram
10. februar 2017 kl. 13:56

Tusindvis af danske boligejere, som har boliglån med variabel rente, har fredag fået vished om renten på deres lån for den næste periode på enten et, tre eller fem år.

Og for de mest risikovillige med de etårige flekslån var der endnu engang gevinst.

Både hos Nykredit og Totalkredit samt hos Realkredit Danmark landede den såkaldte F1-rente på rekordlavt niveau.

- Kunder med F1 i Nykredit og Totalkredit kan se frem til rekordlave -0,09 procent det næste år og 960 kroner mere at gøre godt med per million efter skat.

- Aldrig har F1-renten i Nykredit og Totalkredit været så lav, og rekordernes tid er dermed ikke forbi. Dybest set betyder det, at investorer betaler for at låne penge til de danske boligejere, skriver Jeppe Borre, seniorøkonom i Nykredit.

For den enkelte boligejer koster det dog stadigt penge at låne til boligen, fordi realkreditinstitutterne kræver deres del af kagen i form af bidrag og gebyrer.

Renten på de treårige F3-lån i Nykredit lander på 0,05 procent, mens de femårige F5-lån fik en rente på 0,38 procent. Det er ikke rekorder, men betyder til gengæld større besparelse for boligejerne end for F1-lånerne, konkluderer Nykredit.

Hos Realkredit Danmark er der rekorder over hele linjen.

- Både F1-, F2- og F3-renten er således landet på det laveste niveau nogensinde ved en auktion hos Realkredit Danmark med renter på henholdsvis -0,07 procent, 0,06 procent og 0,05 procent, skriver Sonia Khan, seniorøkonom i Realkredit Danmark.

- De tidligere rekorder fra 1. januar 2017 lyder på henholdsvis 0,00 procent, 0,10 procent og 0,07 procent.

Også kunder hos BRFkredit har fået ny rente. Også her satte F1-renten bundrekord for selskabet med -0,04 procent.

- Boligejerne kan således glæde sig over meget lave ydelser, hvilket giver boligejerne et større økonomisk råderum, lyder det fra BRFkredit.

Torsdag afsluttede Nordea Kredit sine renteauktioner. F1-renten endte her på -0,11 procent, hvilket ifølge selskabet er det laveste niveau nogensinde på hele det danske marked.

/ritzau/

Opdateret 10. februar 2017 kl. 22:03