Tysk minister kræver større forsvarsbudgetter i hele Europa

Europa skal bruge flere penge på forsvar, siger tysk minister, efter at USA igen har fremført kravet.
17. februar 2017 kl. 14:56

Tysklands udenrigsminister siger under et G20-møde i Bonn, at hele Europa skal bruge flere penge på forsvar.

Bemærkningen falder, efter at USA's forsvarsminister torsdag slog fast, at de øvrige Nato-lande skal bruge flere penge. Ellers får det konsekvenser for USA's vilje til at støtte de øvrige lande militært.

- Amerikanske skatteydere kan ikke længere bære en ulige byrde i forsvaret af vestlige værdier, sagde James Mattis torsdag på et Nato-møde i Bruxelles.

Men udgifterne til forsvar er ifølge Sigmar Gabriel ikke kun et spørgsmål om militær. Det handler også om bæredygtig udvikling.

Kun en håndfuld lande i den transatlantiske forsvarsalliance lever op til målsætningen om, at alle skal bruge to procent af bnp på forsvar.

USA ligger suverænt i top, når det gælder disse forsvarsudgifter målt i forhold til bnp.

I Europa lå kun Grækenland, Estland, Storbritannien og Polen sidste år over målet. Danmark lå på 1,17 procent.

/ritzau/

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Klart, at hr. Gabriel vil bruge flere af de europæiske borgeres penge på rustningsudgifter. Som den tyske venstrefløjsleder, Gregor Gysi, siger til Zeit Online så har Sigmar Gabriel en stor andel i tysk rustnings-industris boom:

http://www.zeit.de/politik/deutschland/2017-02/gregor-gysi-aufruestung-b...

• "Wir werden die Versuche vor allem der CDU/CSU, das Geld der Bürgerinnen und Bürger in mehr Waffen, Panzer, Militärflugzeuge zu stecken, klar und deutlich thematisieren", kündigte Gysi an. "Dazu gehört im Übrigen auch der Boom der deutschen Waffenexporte, die insbesondere Sigmar Gabriel zu verantworten hat."

David Henriksen

Lad nu tyske ingeniører lave et dommedagsvåben uden lige og ret det direkte mod Moskva. Hvis nogen har hjernerne må det være tyskerne. Som minimum burde Tyskland havde atomvåben når nu briterne vender os ryggen og har problemer med deres Trident-system og den mulige fornyelse heraf. Og ja hvorfor ikke et hangarskib eller to oveni nu vi er igang?