USA mærkede konsekvensen af en dag uden indvandrere

Indvandrere i USA blev hjemme fra arbejde en dag for at vise deres betydning. Mange restauranter holdt lukket
17. februar 2017 kl. 03:31Opdateret 17. februar 2017 kl. 08:16

Torsdag blev mange immigranter rundt om i USA hjemme fra skole og arbejde. Det gjorde de for at vise, hvor vigtige de er for den amerikanske økonomi.

Over hele landet holdt mange restauranter således lukket torsdag som en del af protesten mod præsident Donald Trumps - i manges øjne dårlige - behandling af indvandrere.

Nogle holdt lukket, fordi der ikke var personale nok til at åbne, andre holdt lukket i solidaritet med de mange ofte hårdtarbejdende og lavt betalte immigranter.

Alene i Washington D.C. holdt omkring 70 restauranter og et ukendt antal fastfoodspisesteder lukket på grund af personalemangel.

Også mange skoler holdt lukket på grund af manglende personale, og fordi mange elever ikke mødte op.

Det skriver nyhedsbureauet AFP.

Ved ikke at møde op på arbejde ville indvandrere illustrere, hvor afhængigt det amerikanske samfund er af dem for at kunne fungere.

Foruden i Washington D.C. var der torsdag meget stille i restauranter og butikker i Philadelphia, New York City, San Francisco, Chicago, Los Angeles og Boston.

Et museum i Massachusetts fjernede sågar alle kunstværker skabt eller doneret af immigranter.

Papirløse indvandrere udgør omkring ni procent af alle ansatte i hotel- og restaurationsbranchen i USA. Det viser tal fra Pew Research Center.

Mindst 11 millioner mennesker lever som illegale indvandrere i USA. De fleste kommer fra latinamerikanske lande.

Minister for indenlandsk sikkerhed John Kelly oplyste mandag, at amerikanske betjente den seneste uge havde anholdt flere end 680 mennesker, der befinder sig illegalt i USA.

Et dekret udstedt af præsident Donald Trump prioriterer udvisning af indvandrere, der er "tiltalt for enhver kriminel handling" og ikke kun dømte.

Donald Trump har lovet at deportere mellem to millioner og tre millioner indvandrere med en plettet straffeattest.

/ritzau/

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Lise Lotte Rahbek

God ide.
Praktikant-arbejdere i Danmark burde gøre det samme.

Niels Nielsen, Erik Jakobsen, Christel Gruner-Olesen, Morten Balling, Ole Frank, Flemming Berger, Flemming S. Andersen, Maj-Britt Kent Hansen, Tue Romanow, Egon Stich og Elisabeth Andersen anbefalede denne kommentar

Hvis de virkeligt vil ramme igennem med sådan noget, så er det ikke i restauranter og lign. i storbyerne de skal gøre det.

Nej, det er alle de mest illegale korttidslandbrugsarbejdere lige midt i høstsæsonen der skal blive væk.

Søren Kristensen

Trump skal nok lykkes med at forplumre debatten til det rene kaos - hvorefter politiet sættes ind. Men er det legale indvandrere/imigranter, der protesterer i sympati med illegale indvandrere og hvad ligner det at udvise mennesker på formodninger, hvis rygterne ellers er til at stole på? Har de fuldstændig tabt småkagerne over there eller det igen medierne der er et skridt bagud?

Finn Thøgersen

Thomas Holm,

Jo det ville givet have en effekt
Det skal lige med at det også ville ramme de pågældendes egen indtægt meget hårdere, da det jo lige netop er i den periode at de henter en stor del af indtægten, og i modsætning til fx restaurations- og byggebranchen så kan opgaven ikke bare skubbes et par dage, når først høsten begynder at rådne ER der ingen jobs længere.

Noget helt andet er at hvis det skal ske skal det være snart.
Der arbejdes pt hårdt på automatisering af den slags opgaver og om blot 5-10 år kan hele braceros kulturen være væk eller i det mindste reduceret til stadig færre mindre farme der ikke har kapital osv til at komme med "på vognen" og derfor fortsat må bruge de gamle metoder

@Thomas Holm. Konsekvensen af der ikke blev høstet ville blive en stor spild af resourser, prisstigninger der typisk rammer de fattigestes hårdeste. Kan du virkeligt ønske det?