Dansk forfatter nomineret til stor litteraturpris

Forfatteren Dorthe Nors er blandt 13 kandidater til International Man Booker Prize, der uddeles 14. juni.
15. marts 2017 kl. 16:21Opdateret 15. marts 2017 kl. 16:56

Den danske forfatter Dorthe Nors er nomineret til den prestigefyldte The Man Booker International Prize for sin roman "Spejl, skulder, blink". Det skriver forlaget Gyldendal i en pressemeddelelse.

Dorthe Nors er på den såkaldte longlist af potentielle modtagere af prisen, en liste hun deler med 12 andre forfattere, heriblandt israelerne Amos Oz og David Grossmann, islandske Jon Kalman Stefansson og norske Roy Jacobsen.

- Det er kæmpe stort at stå på den liste. Det er svært at fatte, når man er midt i det, skriver Dorthe Nors i pressemeddelelsen.

Prisen, der er på 50.000 pund - 425.000 kroner - uddeles årligt, og blandt tidligere modtagere er Alice Munro og Philip Roth.

Gyldendals litterære direktør, Johannes Riis, skriver, at "det er glædeligt igen at få bekræftet, at den internationale litterære offentlighed har sans for Dorthe Nors’ helt særlige evne til at forene spøg og alvor, vemod og humor, i sine på én og samme tid konkret virkelighedsnære og ubestemmeligt foruroligende skildringer af mennesker og samfund".

Listen over nominerede reduceres 20. april til seks navne, og prisen uddeles 14. juni i London.

Ifølge Gyldendal fik Dorthe Nors sit gennembrud i USA i 2014 med novellesamlingen "Kantslag".

"Spejl, skulder, blink" blev udgivet på Gyldendal i februar 2016.

The Man Booker International Prize er ikke Man Booker Prize, der er givet siden 1969, men en supplerende pris, der blev startet i 2005.

Prisen blev startet af Booker Group, et gammelt britisk handelsfirma. Uddelingen ligger nu i en selvstændig fond med det finansielle selskab Man Group som sponsor. Deraf prisens navn.

Man Group er en af verdens største kapitalfonde - hedge fonde - med små 80 milliarder pund under forvaltning.

Selskabet blev grundlagt af James Man i 1783 og var en sukkerhandel. Selskabets lykke blev gjort, da det vandt retten til at levere rom til den britiske flåde.

/ritzau/

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu