Donald Trump mister opbakning fra amerikanerne i ny måling

Et flertal er amerikanerne er ikke imponeret over Donald Trumps embedsførelse, viser Gallup-måling
20. marts 2017 kl. 06:53Opdateret 20. marts 2017 kl. 06:58

Hovedparten af de amerikanske vælgere er ikke imponeret over præsident Donald Trumps præstation i Det Hvide Hus.

Opbakningen til republikaneren er på tilbagetog, viser en ny måling fra Gallup.

37 procent af de adspurgte i målingen er tilfreds med Trumps embedsførelse, mens 58 procent ikke er tilfreds.

Begge tal stod på 45 procent i en tilsvarende måling, som Gallup lavede, få dage efter at Trump blev indsat som præsident 20. januar.

Målingen, der har en fejlmargin på tre procentpoint, er lavet telefonisk blandt omkring 1500 voksne.

Donald Trump har generelt klaret sig skidt i meningsmålinger, siden han afløste Barack Obama.

Få dage før Trumps indsættelse viste en måling fra Washington Post/ABC News, at 40 procent af amerikanerne havde tillid til ham.

Så lavt har ingen tiltrædende præsident været målt siden demokraten Jimmy Carter i 1977.

Da Obama trådte til i 2009, var de tilsvarende målinger for ham over 80 procent.

Trump var hurtig til at betegne målingen fra Washington Post/ABC News som "svindel".

- Enhver negativ måling er falske nyheder, tweetede han i begyndelsen af februar.

På et pressemøde i sidste måned fremhævede Trump en måling fra Rasmussen Reports, hvor 55 procent mente, at han klarede sig godt i embedet.

Rasmussens seneste måling kom fredag. Her var opbakningen til Trump faldet til 48 procent.

/ritzau/dpa

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Helle Walther

Det måtte jo komme, ikke alle hans tilhængere er lige nemme at forføre, han er jo resistent overfor alle fakta, lever i sin egen boble om sig selv som supermand. Se hans ansigtsudtryk og kropssprog, der minder mere om dyrerigets alfahanner. Og vi har kun set toppen af isbjerget, når realiteterne og løftebruddene går op for hans vælgere, når han ikke kan få det lovede gennem kongressen fordi meget er gak gak, så kommer ulvetimen.

Jes Enevoldsen, Mihail Larsen, Torsten Mandal, Hans Jørn Storgaard Andersen og ingemaje lange anbefalede denne kommentar

Og det bliver værre for Donald J. Trump endnu.

For formentlig i dag vil man stemme om Paul Ryan´s forslag til en ny sygereform i stedet for Obama-care.

Donald J. Trump lovede jo igen og igen, både under valgkampen og senere, en både bedre og billigere sygeforsikring for a-l-l-e fattige borgere. Og faktisk var dette i høj grad med til at trække stemmer bland det fattige hvide grupper. Det skulle ske ved øget konkurrence mellem sygeforsikringsselskaber, hvilket desværre hverken var muligt - eller ønskeligt ud fra et republikansk synspunkt.

Donald J. Trump er forretningsmand og ikke politiker, og forlader derfor i hast noget, som ikke er muligt at gennemføre. Derfor har Donald J. Trump "måttet acceptere" et forslag fra Paul Ryan, der absolut ikke er det, som han har lovet sine tilhængere.

For denne ordning efterlader store grupper af fattige helt uden sygeforsikring - formentlig 4 mio. borgere i første omgang og mange flere senere. Og samtidig medfører det solide prisstigninger til andre fattige, som dog fortsat vil have råd til en sygeforsikring. Til gengæld vil de rige, der bidrog lidt til Obama-Care, få deres forsikring sat lidt ned.

Beregninger, der skal vise konsekvenserne på vælger-populationerne, viser tydeligt, at det især er fattige med lav uddannelse på omkring 35 år, der rammes hårdest. Og netop denne gruppe vælgere var jo Donald J. Trumps kærnegruppe.

Ole Arne Sejersen

Præsident Trump prøver ikke at forføre sine vælgere, han arbejder ufortrødent på trods massiv modstand at opfylde sine valgløfter. I stedet for at studere hans ansigtsudtryk og kropssprog lønner det sig - hvis man ellers er interesseret i den virkelige verden og ikke i drømme og uunderbyggede fremtidsforhåbninger - at studere, hvem der modarbejder ham og hans administration og med hvilket formål.

Ole Arne Sejersen

Donald J. Trump har "måttet acceptere" et forslag fra Paul Ryan, der absolut ikke er det, han har lovet sine tilhængere. Netop, men han forsøgte at få det gennemført, som han lovede.

Henrik L Nielsen

Her i tråden og Trumps tweets ses det tydeligt at det er enten fake news eller nogen andres skyld hver gang der kommer noget dårligt frem om Trump.

Ole Arne Sejersen

Ja, jeg har tillid til, at Trump forsøger at gennemføre sine valgløfter. Han møder massiv modstand, men fortsætter alligevel stædigt. I modsætning til flere her på tråden søger jeg at undgå at lade mine personlige ønsker forvanske min virkelighedsopfattelse. Jeg stræber mao. efter realisme.
Det gør jeg osse, når jeg vurderer Barack Obamas præsidentperiode. Han startede med Nobels Fredspris (sic!) og over 8o procent af sine vælgeres tillid. Og hvor mange af sine valgløfter holdt han? Hvor stor var tilfredsheden med hans (manglende) resultater hos vælgerne, da hans embedsperiode udløb?
Realistisk vurderet repræsenterede han blot systemets længe efterspurgte token black boy. Han var leveringsdygtig i illusoriske håb og varm luft formidlet af flittige taleskriveres højtravende, tomme floskler. Intet andet. Lad os nu se, hvordan Trump klarer den. Han er sin egen taleskriver, like it or not. Osse på tweets!

Vibeke Rasmussen

Hvis der er noget, Donald Trump "arbejder ufortrødent" på, må det da vist være sit golfspil. Ikke mindre end 10 weekender har han nu siden indsættelsen tilbragt på Mar-a-Lago.

Trumpcare har en tilslutning fra Donald Trumps egne vælgere på bare 22%. Måske han skulle have skippet nogle af sine golfspil og i stedet arbejdet på at komme med et bedre forslag frem for at overlade det til Paul Ryan? Hvis løfter til vælgerne betyder så meget for ham!

Eller måske han skulle være blevet i Washington og have arbejdet på at finde endnu 400 nominerede til de i alt 550 stillinger, der stadig afventer senatshøringer for at blive konfirmeret? Til nu er kun 20 stillinger blevet besat.

Arbejder ufortrødent? Pffft …

Ole Arne Sejersen

Jeg forstår, at det skaber utålmodighed, at Trump tilbringer sine weekender med at slappe af (selv om han jo er aktiv på twitter) i stedet for at arbejde for sagen. Pfft... Men ro på, nu. Det betyder sikkert ikke, at han afviger fra sin målsætning om at få gennemført så mange som muligt af sine valgløfter.
Nok er Trump en utraditionel præsident, men jeg tvivler stærkt på, at han kan finde på at nominere i hundredevis af folk til stillinger, hvor kandidater allerede afventer at blive konfirmeret ved senatshøringer !

Mihail Larsen

Rasmussen Reports

- er uden sammenligning det mest utroværdige af de større, amerikanske meningsmålingsbureauer. Så stor er utroværdigheden, at der i lange perioder har været advaret mod at tage dets tal alvorlige. Bureauet var med til at vildlede republikanerne ved præsidentvalget i 2012 så meget, at de blev fuldkommen paf over valgresultatet. Bureauet er konsekvent biased i republikansk retning.

Thomas Bindesbøll og Vibeke Rasmussen anbefalede denne kommentar
Vibeke Rasmussen

@ Ole Arne Sejersen

Nu er der vist ingen tvivl om, at Donald Trump tilbringer mere end blot sine weekender med at slappe af. Blandt andet bruger han også rigtig meget tid på at se tv. Og på at tweete. Det kan så diskuteres, om dét ligefrem skal kaldes arbejde.

Hvad angår senatshøringerne er problemet, at han end ikke har udpeget kandidater til næsten 500 – femhundrede! – af de ialt 553 nøglestillinger, der skal besættes! Da kun 20 af disse stillinger til dato er blevet konfirmeret, er der altså endnu 533 ubesatte nøglestillinger i administrationen. Måske han ikke skulle have haft så travlt med at fyre samtlige 553 udpeget i den forrige regering uden først at have fundet en erstatning?

LINK: Political Appointee Tracker.

Thomas Bindesbøll, Henrik L Nielsen og Mihail Larsen anbefalede denne kommentar
Mihail Larsen

Jamen, Vibeke

Bannon vil jo helst afskaffe statsapparatet og erstatte det med en generalstab af Gauleiters under direkte kommando af føreren. Hvorfor alt dette bureaukrati og bøvl med domstolene? Alle disse administrative nøglestillinger udgør kun fremtidige barrierer - og en mulig professionel modstand - mod førerens vilje. Hvorfor 'sagsbehandlere', når man kan nøjes med 'tweets'?

Vibeke Rasmussen

Og nu forlyder det så ifølge The Guardian, at den britiske udenrigsminister i denne uge skal mødes med … Steve Bannon! Og kun muligvis også med Rex Tillerson! Det amerikanske udenrigsministerium og - minister bliver kørt stadig mere ud på et betydningsløst sidespor. Det burde bekymre.

LINK: Boris Johnson to meet Steve Bannon in White House visit:

"The foreign secretary is also expected to meet Stephen Miller and Kellyanne Conway as well as Republican congressional leaders, and is likely to see the secretary of state, Rex Tillerson."

Henrik Leffers

Forskellen mellem "senates obstruktion" af Obama og Trump er, at Obama havde et flertal i mod sig i sidste halvdel af de første 4 år, og i hele den 2. periode! Trump kan altså ikke engang få hans egne til at støtte de groteske rigmænd han udpeger! Tror nogen virkeligt at at verdens rigeste mennesker vil gøre noget som helst for nogen der ikke er lige som de selv? Der er et par stykker her, som enten ikke fatter hvordan verden er skruet sammen, eller bare vil have en brutal undertrykkelse af alle de ikke kan lide...

Jeg har lige startet et (extra) abonnement på JP, og jeg er faktisk glad for, at der ikke er flere her, som mener det, som mange på JP mener! Tak for det!

Thomas Bindesbøll, Vivi Rindom og Mihail Larsen anbefalede denne kommentar
Ole Arne Sejersen

Ja, det er ofte op ad bakke for Trump-adminisrationen. Typer som den inkarnerede russofob John McCain kan ikke glemme, at han selv tabte et præsidentvalg, og Trump's afbalancerede politik over for Rusland (et af de lande Præsidenten ikke er i færd med at male sig op i et hjørne overfor) bringer ham i harnisk. Og hans fløj af partiet har stor indflydelse. Men ikke, fordi de er groteske rigmænd.
Nej, jeg tror ikke, at verdens rigeste mennesker, vil gøre noget for andre end sig selv. Det er derfor de træder åbent frem nu sammen med Trump for at prøve på at redde kapitalismen, hvis fortsatte existens er kommet i fare pga. deres talentløse hidtidige stooges, politikere som Clinton-duoen, Bush-dynastiet, Reagan osv. Her i EU har folk som Jean-Claude Juncker, opfinderen af Luxembourg-finten, hjulpet godt med til at øge risikoen for et sammenbrud. Det ønsker Trump og Co. at hindre. Det skal blive spændende at se, om det lykkes nok en gang. Kapitalismen har en fabelagtig evne til at overleve selv de største kriser.