Støjberg vil sløjfe sin millionstøtte til Kvinfo

Videncenteret skal ikke regne med at få mere statsstøtte til mentornetværk fra Integrationsministeriet.
22. marts 2017 kl. 15:26Opdateret 22. marts 2017 kl. 15:49

Kvinfo er under beskydning fra flere kanter. Mandag fratog kulturminister Mette Bock (LA) videncenteret opgaven med at drive bibliotek og sløjfede de penge, der følger med.

Og nu melder udlændinge- og integrationsminister Inger Støjberg (V) sig klar til at sløjfe de cirka to millioner kroner, Integrationsministeriet støtter Kvinfo med.

- For mig handler det om, hvor vi bruger pengene bedst. Og jeg mener ikke, at Kvinfo er de bedste til at løse opgaven med minoritetskvinder, siger ministeren.

Hun henviser til Kvinfos mentornetværk for blandt andre minoritetskvinder, som støttes af Integrationsministeriet.

Debatten om Kvinfo blussede op, da Liberal Alliances Laura Lindahl tirsdag meddelte, at LA vil droppe al statsstøtte til Kvinfo, som hun kalder venstreorienteret.

- Nu har jeg jo selv været ligestillingsminister, og der er i min optik ingen tvivl om, at Kvinfo på mange måder er et venstreorienteret organ, siger Inger Støjberg.

- Men når jeg ser på det, handler det i høj grad om, at jeg ikke mener, at de har særligt godt fat i ghettoområderne. Jeg er helt sikker på, at det er godt at have et mentornetværk. Men jeg er ikke sikker på, at det ligger bedst i Kvinfo.

Spørgsmål: Hvorfor er du ikke sikker på det - de har erfaringerne og netværket?

- Jeg er ikke sikker på, at Kvinfo er den organisation, der har bedst fat, når man taler om ghettoområderne - og det er trods alt der, man skal operere.

Hvem der i stedet skal drive mentornetværket, vil ministeren "se på".

Størstedelen af statsstøtten til Kvinfo er forankret i Udenrigsministeriet og er låst frem til 2020. Herefter skal al støtte ophøre, hvis det står til LA. Adspurgt om Støjberg er enig i den målsætning, svarer hun:

- Jeg kan disponere over de penge, der ligger i mit ministerium, og ikke hvad man gør i andre ministerier. Og for mig handler det om, hvor pengene bliver brugt bedst.

Spørgsmål: Men synes du, at Kvinfo har en eksistensberettigelse som statsstøttet organisation?

- Det tror jeg ikke, er op til mig at afgøre. Men Laura Lindahl har da fuldstændig ret i, at Kvinfo er en venstreorienteret organisation.

Kulturminister Mette Bock har onsdag forsikret over for Altinget, at der ikke er nogen relation mellem LA's holdning til Kvinfo og beslutningen om at fratage Kvinfos biblioteksopgave.

Socialdemokratiet kritiserer ministeren for at føre ideologisk korstog og har kaldt både Bock og ligestillingsminister Karen Ellemann (V) i samråd i sagen.

/ritzau/

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Troels Larsen

"For mig handler det om, hvor vi bruger pengene bedst. Og jeg mener ikke, at Kvinfo er de bedste til at løse opgaven med minoritetskvinder, siger ministeren."

Hvorfor mener du ikke Kvinfo er de bedste til at løse opgaven?

"Jeg er ikke sikker på, at Kvinfo er den organisation, der har bedst fat, når man taler om ghettoområderne - og det er trods alt der, man skal operere."

Hvorfor mener du ikke Kvinfo er den organisation, der har bedst fat, når man taler om ghettoområderne?

"... host...”

Er det noget data, der tyder på ineffektivitet i den måde opgaven løses? Handler det om, at du er blevet gjort opmærksom på en anden tilgang, der har stor effekt – måske i udlandet?

Handler det i virkeligheden bare om, at de er venstreorienterede og har indflydelse?

Carsten Munk, Allan Stampe Kristiansen, Bjarne Bisgaard Jensen, Arne Lund, Viggo Okholm, Torben Kjeldsen, Randi Pedersen, Flemming Berger, Anne Eriksen, Per Klüver, Torben Skov, Hans Larsen og Vibeke Hansen anbefalede denne kommentar
Ole Christiansen

"Støjberg vil sløjfe sin millionstøtte..."
Mærkelig overskrift på dette telegram.
Hvis det betales af de offentlige kasser, er det vel vores allesammens støtte.
-men det er måske penge, hun betaler af egen lomme ?
Det siger jo en masse om vore politikeres syn på deres embede: De er ikke demokratiets ydmyge tjenere, men et herrefolk der ser landet som deres private virksomhed.
Jeg ville ønske jeg kunne sløjfe "min støtte" til Støjberg og hendes kumpaner derinde.

Carsten Munk, Allan Stampe Kristiansen, Troels Larsen, Carsten Mortensen, Ken Sass, Ulla Søgaard, Viggo Okholm, Mads Kjærgård, Ivan Breinholt Leth, Torben Kjeldsen, Tue Romanow, Flemming Berger, Anne Eriksen, Tom Andreæ, Per Klüver, Nike Forsander Lorentsen, Torben Skov, Hans Larsen og Vibeke Hansen anbefalede denne kommentar
Peter Andersen

- Nu har jeg jo selv været ligestillingsminister, og der er i min optik ingen tvivl om, at Kvinfo på mange måder er et venstreorienteret organ, siger Inger Støjberg.

- og ?

Allan Stampe Kristiansen, Flemming Berger og Per Klüver anbefalede denne kommentar

Det må jeg sige er hurtig levering. Nu havde LAs ordfører lige krævet, at Mette Bock skulle tale med Inger Støjbjerg om at tage pengene - og mindre end et døgn efter er varen leveret6. Jeg bemærkede også, at hun beklagede, at de penge der gik til ligestillingsinitiativer i Nordafrika og Mellemøsten lå under Udenrigsministeren. Ganske vist hedder han Anders Samuelsen, men pengene er fastlåst til 2020. Tydeligt et politisk korstog, selvom Mette Bock noget utroværdigt benægter det.

Nike Forsander Lorentsen

At omtale Kvinfo som venstreorienteret så må man da selv være ekstremt højreorienteret og det passer jo godt på Støjberg og hende der fra LA. Støjberg og hende der fra LA betragter vel også sig selv højt hævet over andre kvinder.

Michael Kongstad Nielsen

Ghettoer bryder Kvinfo sig vist ikke meget om. De vil hellere se på problemer i den velhavende, gentrificerede, hvide over- og middelklasse, som minder om 'Et dukkehjem' af Henrik Ibsen.

Lars Riber , Finn Thøgersen og Hans Aagaard anbefalede denne kommentar
Ole Rasmussen

Det er første gang jeg hører om Kvinfo.... Ufatteligt hvad vi som skatteborgere betaler til.

Lars Riber , Hans Aagaard, Peter Bækgaard, olivier goulin og Michael Kongstad Nielsen anbefalede denne kommentar
Jørn Andersen

Husker tydeligt kvinfos skingre hadske angreb på Jørgen leth , i skærende modsætning til indifferencen overfor den islamisk.patriarkalske kvindeundertryggelse.

Torben Kjeldsen

KVINFO er Danmarks videns- og udviklingscenter for køn, ligestilling og mangfoldighed og samlingsstedet for forskning, viden og information om den moderne ligestillingsdiskussion. Nationalt og internationalt. Temmelig vigtig institution. Det burde være almen samfundviden at kende til behovet for ligestilling. Der er stadig store eller mindre øer hvor der ikke er ligestilling. Et intelligent og demokratisk samfund investerer selvfølgelig i oplysning og forskning på dette område. Intelligente politikere medtager selvfølgelig denne viden i deres tanker om at udvikle et samfund mod mere velfærd. Okay det gælder så ikke LA og nu Venstre. Ja for Venstre gælder det jo bare deres leflen for populisme og magt (de plejer ikke at være så dumme) og LA, ja de er jo bare religiøse Ayn Rand tilhængere, samfundet er et onde og åbenbart også kampen for ligestilling.

Allan Stampe Kristiansen, Karen Grue, ingemaje lange, Jan Weis, Anne Eriksen og Vibeke Rasmussen anbefalede denne kommentar
Charlotte Svensgaard

Jeg forstår godt Støjbergs argument. På et tidspunkt må mødre og døtre i de familier med de fædre som ikke respekterer DK's spilleregler selv råbe op - og reagerer. Det er i gang, men der trænges til at der tages mere fat.

Claus E. Petersen

Inger Støjberg er et umanerligt ulækkert individ.
Fra at sende dødssyge kræfttpatienter i arbejdsprøvninger som "et kærligt spark bagi" til at fratage de eneste flygtninge (kvote flygtninge) som egentlig fortjener asyl og ophold og lægebehandling ophold eller mulighed for et fristed har hun nu kastet sig over endnu et område hvor hun kan profilere sit enorme sociopatiske ego.
Jeg har intet til overs for KVINFO, som aldrig skulle have modtaget offentlig støtte, men jeg har endnu mindre tilovers for Inger Støjberg og hendes konstante forsøg på at profilere sig selv på bekostning af alt og alle med lav stemmevægt som er på vejen til hendes fortsatte karriere.

Bevar Kvinfo!
Gosh! - og så var der den gang de udnævnte Bertel Haarder til 'Årets Pikhoved' – se, det var tider, hvor der var mandfolk til og det endnu var tilladt at grine ad kvinder, mens man stadig kunne diskutere nogenlunde civiliseret med hinanden om så historisk vigtige temaer og eksistentielt flueknepperi som f.eks. ’kønskvotering’ – hvem skal så ellers stå for disse livsbekræftende ’debatter’ … ;-)
https://www.information.dk/indland/2011/11/lektorer-paa-ku-toer-kritiser...

Poul Sørensen

Hvis vi skal sløfte alle de højreorienterede offentlige insttutioner her i landet så skal vi sløjfe alt minus kvinfo .... ihvertfald hvis det ligger uden for København.... men det gør måske ikke noget hvis det er "parti venstre" orienteret....Det er amerikanske tilstande.

Kære Inger Støjberg, mon ikke de fleste danskere efterhånden har forstået, at du er et afstumpet sølle individ med en horisont, der ikke rækker længere end til den næste flaske cola eller det næste stykke lagkage? Fred med det, men behøver du absolut prale med det?

Den 8. marts blev der afholdt en demonstration foran Transportministeriet pga. Ole Birks stupide udtalelser om hvad kvinder kan og især ikke kan.
Nu er der så pay back - timingen er ikke tilfældig, når Labil Alliances ligestillingsordfører, Laura Lindahl, og Mette Suk, nu drager ud mod Kvindfo. Kan vi ikke ramme feministerne på den måde, så kan vi på den anden, er devisen. At de to har fået Støjberg med på holdet, skærper går det hele endnu mere problematisk. Får de held med deres forehavende, da er spørgsmålet hvad der derefter står for tur. Hvad skal så nedlægges? DR er de borgerlige heksejægere jo godt i gang med at slagte. På et tidspunkt kommer turen til Statens Kunstfond.......Gætter på, at det eneste der bliver tilbage er CEPOS, som nu er kommet med blandt Vismændene, og sikkert også snart kommer på finansloven.