Telegram

Tyrkiets regeringsparti aflyser alle valgmøder i Tyskland

Alle fremtidige valgmøder i Tyskland er aflyst, siger en talskvinde for det tyrkiske regeringsparti.
Telegram
21. marts 2017 kl. 14:51

Tyrkiske politikere holder ikke flere politiske møder i Tyskland forud for den tyrkiske folkeafstemning i april om udvidede beføjelser til præsident Recep Tayyip Erdogan.

Det oplyser det regerende tyrkisk parti, AKP, i Ankara til AFP.

- Alle de fremtidige arrangementer, som vi havde planlagt, er blevet aflyst. Det er en beslutning, som er truffet i Ankara, siger en talskvinde for det tyrkiske regeringsparti i Köln.

Tyrkiet og EU - og navnlig Tyrkiet og Tyskland - er inde i en dyb strid forud for Tyrkiets folkeafstemning den 16. april om at skabe en ny magtfuld præsidentpost.

Medlemmer af den tyrkiske regering har været meget opsatte på at sikre sig opbakning blandt de mange tyrkere i Tyskland til de omfattende forfatningsændringer.

De har reageret med vrede på de tyske myndigheders blokering for planlagte valgmøder, og Erdogan har ligefrem beskyldt Tyskland og forbundskansler Angela Merkel for at "anvende nazimetoder".

Erdogan siger at "et meget andet Tyrkiet vil opstå i forhold til EU efter folkeafstemningen den 16. april".

I en tale tirsdag siger han samtidig, at Europa "er fascistisk, grusomt og minder om æraen før Anden Verdenskrig".

- Europa skal blande sig uden om, når det gælder undtagelsestilstanden i Tyrkiet, siger den tyrkiske præsident. Han understreger, at "Tyrkiets regering ikke vil tillade, at nogle europæere handler som agenter i Tyrkiet."

Merkel sagde mandag, at Erdogan må holde op med at sammenligne tysk politik med naziæraen.

/ritzau/Reuters

Ro på nu, her bolles.
Nu er Kaliffen så øjensynlig faldet ned igen, men sikkert kun for en kort bemærkning, efter sine ’eksplosive beskyldninger’ – hans proselytter har jo også fået andet at tænke på, ud over at hoppe ud af deres ’trojanske geder’ og missionere ude i diasporaens paralleliteter – se at få lavet nogle flere børn til ’føreren’, selvom det sandsynligvis vist nok er for sent at medregne dem ved hans kommende meningsmåling …