11 familiemedlemmer dræbt på vej til bryllup i Afghanistan

Det er tilsyneladende en vejsidebombe, der har dræbt en familie i Afghanistan, da den var på vej til bryllup.
19. maj 2017 kl. 15:13

Op mod 11 familiemedlemmer har mistet livet på vej til et bryllup i det østlige Afghanistan.

Familien blev efter alt at dømme offer for en vejsidebombe i Logar-provinsen. Det oplyser guvernør Mohammad Halim Fedayee.

De dræbte tæller fem kvinder, fem børn og en mand i et køretøj. Derudover blev en kvinde og to mænd såret i eksplosionen.

- Alle var medlemmer af den samme familie, siger han.

- De var på vej til et bryllup.

Ingen har endnu taget skylden for det formodede angreb. Men FN har tidligere kritiseret grupper som Taliban for at bruge vejsidebomber, der ofte rammer civile.

Angrebet kommer, efter at de seneste FN-tal for de første fire måneder af 2017 viser, at antallet af dræbte børn er det højeste under den langvarige konflikt i landet.

Mindst 283 børn har mistet livet, og 704 er såret frem til og med april i år.

/ritzau/Reuters

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Lars Bo Jensen

"Angrebet kommer, efter at de seneste FN-tal for de første fire måneder af 2017 viser, at antallet af dræbte børn er det højeste under den langvarige konflikt i landet.

Mindst 283 børn har mistet livet, og 704 er såret frem til og med april i år."

Hvor mange af de 283 dræbte og 704 sårede børn, er ramt af bomber og artilleri fra os og vores allierede?

Kenneth Jacobsen

Uanset hvem der har placeret og udløst den vejsidebombe, så er det et utilgiveligt mord af uskyldige. Sygt. Umuligt at retfærdiggøre.

Lars Bo Jensen

kenneth jacobsen Prøv at læse det link Steen Sohn har lagt og så lad mig parafrasere din kommentar.
Uanset hvem der har beordret og smidt den bombe, så er det et utilgiveligt mord af uskyldige. Sygt. Umuligt at retfærdiggøre.

Kenneth Jacobsen

Du misser min pointe. Mens du måske utilsigtet får det til at lyde som om det er bueno med vejsidebomben, når nu amerikanerne også har dræbt fuldstændigt uskyldige, påpeger jeg blot, at det ene bestemt ikke retfærdiggør det andet. Jeg tvivler stærkt på at der er nogen egentlig sammenhæng mellem den nys rapporterede tragedie og det link, Steen Sohn bringer på banen. Bortset fra at de er præcis som jeg skriver og som du så parafraserer. Er vi i virkeligheden ikke temmelig enige?

Kenneth Jacobsen

Mjah. Men velsagtens såvidt at hverken det eller det andet bryllupsselskab skulle været bombet, og at begge hændelser er meningsløse forbrydelser mod uskyldige mennesker.