Liberal Alliance vil lukke Skatteministeriet efter skandaler

Voksende skandaler om skatteinddrivelse og svindel får LA til at relancere forslag om lukning af ministerie
19. maj 2017 kl. 07:32Opdateret 19. maj 2017 kl. 08:08

Massive udskiftninger på skatteministerposten i de seneste år har været direkte medvirkende til flere af de skatteskandaler.

Det mener Liberal Alliance ifølge DR. Skandalerne får partiet til at relancere sit forslag om at lukke Skatteministeriet.

- I de fleste andre lande, vi sammenligner os med, har man slet ikke noget skatteministerium, siger Liberal Alliances finans- og skatteordfører, Joachim B. Olsen til DR.

Liberal Alliance luftede for to år siden på et sommergruppemøde ideen om at nedlægge Skatteministeriet.

Men de voksende skandaler omkring skatteinddrivelse og svindlen med udbytteskat gør en lukning af Skatteministeriet endnu mere påtrængende, lyder det nu.

Frem til 1975 hørte skatteområdet under Finansministeriet.

Det bør vi vende tilbage til "hurtigst muligt", mener Liberal Alliance, som ser en række fordele ved at nedlægge Skatteministeriet.

Det vil ifølge partiet være en styrkelse af fagligheden i skattevæsnet, at det ikke har en selvstændig minister. De skiftende ministre kommer med egne dagsordner, der får fokus til at skifte, mener Joachim B. Olsen.

/ritzau/

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Bjarne Bisgaard Jensen

Ja, det er da en rigtig god ide at nedlægge og flytte over i "smid-væk" ministeriet. Det skal sgu nok højne troværdigheden.
Hvad med om de såkaldte ansvarlige partier for en gangs skyld viser noget styrke og påtager sig et fælles ansvar for at sikre troværdighed og tillid til SKAT, og dermed fundamentet for sammenhæng og gennemskuelighed i vort fælles samfund, i stedet for blot i al ynkelighed at skubbe aben rundt.

Leo Nygaard

Regler skal administreres. Indviklede regler kræver megen administration.
Hvorfor ikke gribe om nældens rod og ændre reglerne - altså skattesystemet.
Hvorfor får LA og Joachim ikke den liberale tanke, når de går indfor mindre stat.
Der er ideer til rådighed.

Troels Larsen

Hvad med om man i stedet så på reglerne for ministeriel tjeneste?

Hvis Statsministeren ikke bare kunne ændre ministre når først disse var valgt, men en minister kun kunne afskediges ved mistillidsvotum eller folketingsvalg (eller rigsretssag vel), ville man så måske få lidt lettere ved at placere et ansvar, lidt færre personer på ministerpension (eller måske bare betydeligt flere ministerier) og lidt bedre arbejdsforhold for ministeren med tid til at sætte sig ind i sit område?

I forhold til ministre, der gerne vil opsige stillingen, så forestiller jeg mig, at dette også kun kan ske ved mistillidsvotum. Og så bliver det nok en almen aftale, at acceptere en ministers opsigelse og udtrykke mistillid. Så står det dog stadig på CVet - og forhåbentligt tænker man sig bedre om, inden man accepterer en ministerposition.