Løkke: Franskmændene har stemt ja til fællesskab

Løkke påpeger, at vi ikke må vende ryggen til frygten for globalisering, som det franske valg også har vist.
7. maj 2017 kl. 20:52Opdateret 7. maj 2017 kl. 21:14

Både statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) og udenrigsminister Anders Samuelsen (LA) hilser valget af Emmanuel Macron som ny fransk præsident velkommen.

- Stort tillykke til præsident Macron. Han bringer masser af håb og optimisme. Det skal han nu omsætte til gavn for hele den franske befolkning, hedder det i en skriftlig kommentar fra Anders Samuelsen.

Lars Løkke peger på, at franskmændene har valgt Europa.

- I dag har Frankrig stemt ja til fællesskab og ja til fremtiden. Vi har brug for hinanden i Europa. For vi ved, at vi er stærkere sammen end hver for sig.

- Derfor er jeg glad for, at Emmanuel Macron er Frankrigs næste præsident, hedder det i en skriftlig kommentar fra Lars Løkke Rasmussen.

Den danske statsminister peger dog samtidigt på, at det franske valg, der endte med at den EU- og indvandrerkritiske Marine Le Pen nåede til anden runde, hvor hun fik 35 procent af stemmerne, giver anledning til eftertanke.

- Samtidig tror jeg, det er vigtigt, at vi ikke bare affejer de strømninger i Frankrig og andre steder, der vender ryggen til globaliseringen og internationalt samarbejde, siger statsministeren.

- Vi skal forstå deres bekymring, og vise, at EU kan løse de konkrete problemer, de møder i deres hverdag.

- Sammen skal vi bekæmpe terror, løse migrationsudfordringen og sikre vækst og arbejdspladser til alle, hedder det i kommentaren fra Lars Løkke Rasmussen.

Udenrigsminister Anders Samuelsen ser med Macrons sejr frem til at fortsætte det internationale samarbejde med franskmændene.

Og der er nok at tage fat på, mener han.

- Vi har masser af emner, som Danmark gerne vil arbejde sammen om fra første dag: Brexit-forhandlingerne i EU, terrorbekæmpelse, antiradikalisering, stabilisering, vækst, migration, frihandel, Nato-samarbejde og meget andet, skriver Samuelsen i sin kommentar.

/ritzau/

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Anne Eriksen

Næh, i forhold til globaliseringen er det nødvendigt ikke at spilde resurser og ødelægge/ forringe miljøet. I forhold til det internationale samarbejde vil man nok se mere på menneskerettigheder og mindre på at øge indtjeningen på risikable fødevarer.
I så fald kan det jo knibe noget med det samarbejde?

Dorte Sørensen

En bemærkning til - "Vi har masser af emner, som Danmark gerne vil arbejde sammen om fra første dag: Brexit-forhandlingerne i EU, terrorbekæmpelse, antiradikalisering, stabilisering, vækst, migration, frihandel, Nato-samarbejde og meget andet, skriver Samuelsen i sin kommentar." -
Hvad med miljøet herunder også et ordenligt arbejdsmiljø. Dele arbejde til ordenlige løn og arbejdsforhold osv.... Mon ikke dette samarbejde ville skabe mere tryghed og sammenhold.

Bjarne Bisgaard Jensen og Anne Eriksen anbefalede denne kommentar