Telegram

Mand var alene om at sprænge bombe i Manchester

22 er dræbt ved bombeangreb på Manchester Arena, og 59 er såret, oplyser britisk politi.
Mand var alene om at sprænge bombe i Manchester

RITZAU SCANPIX

Telegram
23. maj 2017 kl. 08:08

En mand var alene om at udføre et terrorangreb i Manchester Arena, og 22 er dræbt, bekræfter en talsmand for politiet tirsdag formiddag.

Gerningsmanden havde medbragt en sprænganordning til koncerten med den amerikanske sanger Ariana Grande. Han blev dræbt ved eksplosionen.

Talsmanden for politiet i Manchester oplyser, at der er børn blandt de 22 dræbte. Han oplyser ikke hvor mange.

59 er såret. Mange blev ramt af fragmenter fra bomben. Den har ifølge flere rapporter indeholdt søm og metaldele for at gøre mest mulig skade.

Politiet er i færd med at undersøge, om geringsmanden indgik i et radikalt netværk, eller om han var en ensom spiller.

Øjenvidner har oplyst, at de hørte en kraftig eksplosion, lige efter koncerten var slut, og lyset var tændt i salen.

Braget kom fra en af sidegangene i musikarenaen lige efter halv elleve (23.30 dansk tid) mandag aften.

Der er tale om den værste terrorhandling i Storbritannien siden 2005, hvor over 50 mennesker blev dræbt ved samtidige angreb på Londons undergrundsbane og en dobbeltdækkerbus.

De skyldige var radikaliserede muslimer.

Der var 21.000 mennesker mødt op i Manchester Arena for høre Ariana Grande. Mange børn og teenagere var blandt de 21.000 tilskuere.

- Der var ét brag, og så begyndte alle fra den ene side af arenaen, hvor braget havde lydt fra, at komme løbende mod os, hvor de forsøgte at slippe ud, fortæller et øjenvidne til avisen The Guardian.

En af koncertgæsterne, Catherine MacFarlane, fortæller Reuters, at hun befandt sig ved udgangsdøren, da der lød en voldsom eksplosion.

- Det var en enorm eksplosion. Du kunne mærke den i brystet. Det var kaotisk. Alle løb og skreg og ville bare ud, husker hun.

Den konservative premierminister, Theresa May, bekræftede i løbet af natten, at eksplosionen blev efterforsket som "en rædselsvækkende terrorhandling".

May og lederen for Labour, Jeremy Corbyn, meddelte, at de var blevet enige om at suspendere deres valgkamp frem mod parlamentsvalget 8. juni.

Det er fortsat uvist, hvordan geringsmanden kunne slippe ind i Manchester Arena med en bombe.

Storbritanniens er fortsat i forhøjet alarmberedskab over for episoder som denne.

Angrebet kommer to måneder efter, at en 52-årig mand, der var konverteret til islam, dræbte fire mennesker og sårede op mod 50, ved i fuld fart at køre sin bil ind i fodgængere på Westminster Bridge i London.

Premierminister May har indkaldt til et krisemøde i regeringen senere tirsdag.

/ritzau/

Opdateret 23. maj 2017 kl. 09:29