Telegram

Godt skuespil giver smal sejr på point i dansk boksefilm

Skuespillere får ros, men der er ikke topkarakterer til "Den bedste mand" om bokseren Jørgen "Gamle" Hansen.
Godt skuespil giver smal sejr på point i dansk boksefilm

RITZAU SCANPIX

Telegram
14. juni 2017 kl. 22:37

Jørgen "Gamle" Hansen slog sig i 1979 ind i dansk sportshistorie ved som undertippet og i en alder af 36 år at gennembanke den engelske europamester Dave "Boy" Green.

Instruktør Mikkel Serup står bag "Den bedste mand", der er historien om den tidligere mesterbokser. Den har premiere torsdag, men får ikke anmelderne op af biografsædet i begejstring.

I hovedrollen som Jørgen "Gamle" Hansen ses Mikkel Boe Følsgaard. Bokserens fornuftige og kærlige hustru spilles af Lene Maria Christensen, mens Søren Malling gør det godt som boksepromotor Mogens Palle.

- Her er ingen uventede øjeblikke - hvilket også ses i den raffinerede brug af arkivmateriale - ingen forceret dramatik, men i stedet gør Serup så stærke figurer ud af sine hovedpersoner, at de kommer til at bære filmen sikkert i mål, lyder det i Jyllands-Posten, der giver fire ud af seks stjerner.

Berlingskes anmelder bider også positivt mærke i skuespillet og de "nogenlunde realistiske boksescener". Men bokserens historie og op- og nedture bliver for hyggeligt afleveret.

- "Den bedste mand" er således alt i alt rimelig god underholdning, man kan tage direkte fra kolonihaven i biografen for at se. Springet vil føles umærkeligt, skriver avisen, som kvitterer med tre ud af seks stjerner.

Politiken giver fire ud af seks hjerter til "en underholdende og absolut hæderlig dansk boksefilm".

Også Ekstra Bladet giver fire ud af seks stjerner.

- De har skabt en film, der nok ikke er udfordrende kunst, men som både er folkelig (i den allerbedste betydning af ordet) og vedkommende. Det er faktisk ret godt gået, skriver anmelderen.

Tidligere på ugen fik Jyllands-Posten dansk boksnings nuværende topnavn, den tidligere verdensmester Mikkel Kessler, til at anmelde filmen.

Han grinte flere gange højt af filmen og kunne særligt genkende portrætteringen af Mogens Palle, som også har været promoter for Kessler.

Kessler har for nylig bebudet et comeback i en alder af 38 år. Han var kun tre måneder gammel, da Jørgen Hansen knockoutede sin modstander i den historiske kamp i Randers Hallen.

/ritzau/

Opdateret 15. juni 2017 kl. 02:18