FBI starter undersøgelser af uroligheder i Virginia

Mor til anholdt bag påkørsel i USA lørdag vidste ikke, at sønnen tog til demonstration med højrenationalister.
13. august 2017 kl. 05:51Opdateret 13. august 2017 kl. 11:50

FBI vil starte en undersøgelse af, hvad der skete ved demonstrationerne i Charlottesville, Virginia, hvor en 32-årig kvinde blev dræbt og yderligere 19 personer såret, da en bil kørte ind i demonstranterne.

En stor gruppe højrenationale er samlet i byen, og det var en moddemonstration, der blev påkørt af bilen.

Politiet har anholdt en mand fra Ohio, der er mistænkt for at have styret bilen ind i menneskemængden under demonstrationen.

Det drejer sig om den 20-årige James Alex Fields Jr., skriver flere internationale nyhedsbureauer.

Politiet har dog ikke oplyst, hvilket motiv den 20-årige mistænkte skulle have.

Fields' mor, Samatha Bloom, har fortalt nyhedsbureauet AP, at hun var klar over, at hendes søn ville deltage i en demonstration i delstaten Virginia.

Men hun var ikke klar over, at det var arrangeret af højrenationale, og moren var overrasket over, hvis sønnens politiske holdninger lå så langt til højre.

- Jeg troede, det havde noget at gøre med Trump. Trump er ikke tilhænger af hvidt overherredømme, sagde hun og tilføjede tydeligt berørt:

- Han (sønnen, red.) havde en sort ven, så ...

Ud over de 19 der kom til skade ved selve påkørslen, er yderligere 16 personer blevet behandlet for skader som følge af optøjerne i Charlottesville lørdag.

Sideløbende med påkørslen er en helikopter styrtet ned, hvilket har kostet to livet.

Guvernøren i staten Virginia, demokraten Terry McAuliffe, opfordrer de højrenationale, der er samlet i byen, til at forsvinde.

- Jeg har en besked til alle de racister og nazister, der kom ind i Charlottesville i dag. Det er helt simpelt: Tag hjem. I er ikke velkomne.

- Skam jer. I lader som om, I er patrioter, men I er alt andet. I kom her for at skade folk. Og I har skadet folk. Men beskeden er klar: Vi er stærkere end jer, siger guvernøren.

Også USA's justitsminister, Jeff Sessions, fordømmer lørdagens demonstration.

- De voldelige optøjer og dødsfald i Charlottesville rammer lige i hjertet på den amerikanske lov og retfærdighed, siger han ifølge AP.

- Når sådanne aktioner opstår fra racefordomme og stammer fra had, så forråder det vores kerneværdier og skal ikke tolereres.

/ritzau/

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Og præsident Trump svigter moralsk ved at fordømme begge parter - som om de var lige gode om urolighederne.