Kenyas slagne oppositionsleder til støtter: Boykot jeres arbejde

Raila Odinga tabte tirsdagens valg i Kenya. Nu kommer han med "en ny kurs", siger han til sine støtter.
13. august 2017 kl. 14:58Opdateret 13. august 2017 kl. 15:54

Den kenyanske oppositionsleder, Raila Odinga, der tabte tirsdagens præsidentvalg, opfordrer sine støtter til at blive hjemme fra arbejde mandag og sørge over de demonstranter, der har mistet livet.

Det skriver en række nyhedsbureauer.

- Vi havde forudset, at de ville stjæle valget - og det er, hvad der er sket.

- Vi er ikke færdige endnu. Vi vil ikke give op. Vent på den næste kurs, som jeg offentliggør dagen efter i morgen (tirsdag, red.), siger han.

Odinga taler til sine støtter i hovedstaden Nairobis største slumkvarter, Kibera.

Op mod 4000 er mødt op for at lytte til den slagne politiker, der adskillige gange har sået tvivl om valget, hvor Uhuru Kenyatta genvandt posten som præsident.

Ifølge de officielle tal vandt Kenyatta, der har været præsident siden 2013, med godt 54 procent af stemmerne.

Og internationale observatører mener, at valget er gået retfærdigt til.

Alligevel er der flere steder i Kenya brudt uroligheder ud, hvor Odingas støtter er gået på gaden i Nairobis slumkvarterer og byen Kisumu, hvor oppositionslederen står stærkt.

Ifølge nyhedsbureauet AP er 24 er blevet dræbt, heriblandt børn, under en række sammenstød mellem politi og demonstranter oven på valget.

- Mens vi sørger over kenyanere, der er dræbt af dødspatruljer udsendt af Jubilee (den siddende regering, red.), lad os da holde en sørgedag på vegne af de faldne patrioter, siger Odinga ifølge nyhedsbureauet dpa.

Oven på de seneste dages optøjer og dødelige sammenstød, frygter mange en gentagelse af urolighederne oven på valget i 2007.

Her stødte tilhængere af Odinga, der primært tilhører Luo-stammen, sammen med kikuyuerne, der er den største etniske gruppe i Kenya og bakker op om Uhuru Kenyatta.

Næsten 1200 omkom, og mere end en halv million mennesker måtte flygte fra deres hjem.

/ritzau/

Forsiden lige nu

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu