Telegram

Kriminalforsorgen om mindre bandeafsnit: Der skal mere til

Der er behov for mere viden på bandeområdet, mener direktør i Kriminalforsorgen.
Kriminalforsorgen om mindre bandeafsnit: Der skal mere til

RITZAU SCANPIX

Telegram
10. august 2017 kl. 15:22

Fællesskabet mellem bandemedlemmer i landets fængsler får lov at trives i bedste velgående. Og det resulterer i flere trusler mod fængselsbetjente.

Det skal der laves om på, mener Fængselsforbundet, der foreslår at stuve maksimalt syv bandemedlemmer sammen i hvert afsnit.

Kriminalforsorgen ser også opsplitning af bandeafsnittene som en god mulighed til bedre at kunne håndtere de indsatte i fængslerne i fremtiden.

Det er dog ikke nok til at komme de banderelaterede problematikker til livs, mener Thorkild Fogde, der er direktør for Kriminalforsorgen.

- Hvis vi skal undgå det helt, skal bandemedlemmerne isoleres helt, men så får vi nogle andre problemstillinger, fordi isolation har nogle helbredsmæssige konsekvenser for de indsatte.

- Der er derfor ikke en simpel løsning. Sektionering er utvivlsomt et af redskaberne, men vi skal også kigge på andre muligheder og tænke bredere, siger han.

Thorkild Fogde mener dog, at der er behov for mere viden på området, inden Kriminalforsorgen kan pege på bedre løsninger.

Det er især, hvad der får banderne til at hænge sammen, og hvad der skal til for at bryde deres bånd inde i fængslerne, som vi i dag ikke ved nok om, påpeger han.

Derfor glæder det ham, at Kriminalforsorgens flerårsaftale fra 2012 snart står til genforhandling.

- Vi skal tage hul på, hvad fremtidens placeringsstrategi er, og hvordan fremtidens bandemønstre kommer til at se ud. Der er ingen snuptagsløsninger, men det er vigtigt, at vi får dem drøftet med de rette fagfolk, siger han.

Venstre og Socialdemokratiet har allerede reageret positivt på Fængselsforbundets forslag om at dele bandeafsnittene op.

/ritzau/

Opdateret 10. august 2017 kl. 16:01