Telegram

Mette Bock fratager Kvinfo 3,4 millioner kroner i støtte

Der er ingen faglige argumenter for, at kønscentret Kvinfo fratages bibliotek og millionstøtte, kritiserer Socialdemokratiet
Mette Bock fratager Kvinfo 3,4 millioner kroner i støtte

RITZAU SCANPIX

Telegram
22. august 2017 kl. 04:31

Siden marts har kønscentret Kvinfo vidst, at det mister opgaven med at drive et forskningsbibliotek om køn og ligestilling.

Og nu er der så sat beløb på, hvor mange støttekroner Kvinfo dermed mister fra Kulturministeriet.

Det drejer sig om 3,4 millioner kroner årligt, fremgår det af et svar fra kulturminister Mette Bock (LA) til Socialdemokratiets kulturordfører, Mogens Jensen.

Han har kaldt ministeren i samråd tirsdag. Her vil han have svar på, hvorfor Kulturministeriet sløjfer 3,4 millioner kroner af de i alt 6,8 millioner kroner, ministeriet har støttet Kvinfo med.

»Det er et langt større beløb, som skal overføres til Det Kongelige Bibliotek, end jeg mener, at der er berettigelse til,« siger Mogens Jensen med henvisning til, at biblioteket flyttes til Det Kongelige Bibliotek.

»For os fremstår det som et ideologisk politisk forslag, hvor man frem for alt bare ønsker at fjerne pengene fra Kvinfo,« siger Mogens Jensen.

Nu hvor biblioteksopgaven er blevet taget fra Kvinfo, er Mogens Jensen bange for, at det vil svække Kvinfos andet ben, nemlig videnscentret.

»Det vil i bund og grund ødelægge Kvinfos muligheder for også at fungere som videnscenter. Det synes vi, er stærkt problematisk,« siger han forud for samrådet.

Kulturordføreren håber ikke, at ministerens beslutning om at fjerne driften af bibliotek fra Kvinfo vil skade videnscentret.

»For det vil være et tilbageslag for arbejdet med ligestilling i Danmark, og det er ikke det, vi har behov for nu,« siger han.

De 3,4 millioner kroner vil fra 1. januar 2018 i stedet gå ind på kontoen hos Det Kongelige Bibliotek, som overtager opgaven med at drive biblioteket.

Socialdemokratiet finder det stærkt problematisk, at kulturministeren ikke har præsenteret nogle faglige argumenter for, hvorfor Kvinfo mister opgaven.

»Vi kan ikke se fornuften i at flytte biblioteksopgaven fra Kvinfo, fordi vi mener, der er langt bedre og stærkere synergi i at bevare videnscentret og biblioteket sammen,« siger Mogens Jensen.

De 3,4 millioner kroner fra Mette Bock er ikke den eneste støtte, Kvinfo mister.

Integrationsminister Inger Støjberg (V) vil også sløjfe de to millioner kroner, som Kvinfo årligt har fået fra Integrationsministeriet for at drive et mentornetværk for indvandrerkvinder.

Kvinfo modtog sidste år knap 34 millioner kroner i støtte fra flere ministerier og fonde.

Opdateret 22. august 2017 kl. 06:43

Dorte Sørensen

Så fik de borgerlige nedlagt Kvinfo - nu ved DR hvilken vej det går .
PS: Det viser tydeligt, at al borgerlig snak om ligestillen er varmluft - og ingen gang arbejde om ligestilling til indvandre kvinder, hverken i Danmark eller i Mellemøsten. som Kvinfo arbejder med vil regeringen støtte - Det er ellers her at de borgerlige råber op om at der er behov for arbejdet med ligestilling.

Holger Madsen, ingemaje lange, Anne Eriksen, Mona Blenstrup, Arne Lund og Hans Larsen anbefalede denne kommentar

Hvis man tæller alle de gyldne håndtryk Mette Suk har fået på sin vej gennem erhvervslivet - Jyllands Posten, Jyske Tidende, Lisberg management, Muskelsvindsfonden, DR + det løse - mon det så ikke summer sig sammen til et godt stykke over de 3,4 mio kr. den entreprenante minister har raget til sig i tidens løb.

Carsten Wienholtz, Bjarne Bisgaard Jensen, Holger Madsen, Niels Duus Nielsen, ingemaje lange, Randi Christiansen, Anne Eriksen og Mona Blenstrup anbefalede denne kommentar
Dorte Sørensen

Leo Nygaard hvad mener du med det enøjede Kvinfo - De har gjort et stort arbejde for at synliggøre kvinder i forskning, kunst osv..... det er netop det som regeringen ønsker at stoppe.
Mht Manfo så blev Kvinfo dannet for at synliggøre kvinder - mænd har jo gennem år tusinder været den synlige og herskende part.

Christoffer Pedersen, Arne Lund og Anne Eriksen anbefalede denne kommentar
Mona Blenstrup

Jeg får kryb af det kvindemenneske. Hendes enøjede indstilling til landbruget bæres af en stor tilknytning til storgodsejerne i det såkaldte bæredygtige landbrug. Hun er en, der har forstået at rage til sig på alle måder.

Per Torbensen, Carsten Wienholtz, Arne Lund, Randi Christiansen og Anne Eriksen anbefalede denne kommentar

Rigtige højre-kvinder, som ikke har meget til overs for kvinders vilkår. Men det er måske heller ikke noget, der berører deres eget privatliv. Jeg kan ikke se, at Mette Båk gør mere gavn end broren, er der nogen, der kan det?

Nanna Wulff M., Bjarne Bisgaard Jensen og Niels Duus Nielsen anbefalede denne kommentar
Randi Christiansen

Mette bock og co er symptom på en gennemrådden politisk administration

Christoffer Pedersen, Anne Eriksen og Flemming Berger anbefalede denne kommentar
Christoffer Pedersen

Leo Nygaard:
Kvinfo står for:
Køn Viden Information Forskning
I sig selv er forkortelsen derfor kønsneutral.
Medarbejderne i Kvinfo består efter hvad jeg kan se af 28 kvinder og en mand.

Anne Eriksen, Vibeke Rasmussen og ingemaje lange anbefalede denne kommentar
Mads Bech Madsen

Mette Licens-Er-Noget-Vi-Deler Bock kan ses i det indkaldte samråd kl.11.30 her.
http://www.ft.dk/webTV/TV_kanalen_folketinget.aspx

Vibeke Rasmussen

Uden at have viden nok til at kunne tage stilling til/gennemskue om overflytningen af KVINFOs – uden D! – bibliotek til Det Kongelige Bibliotek er fornuftig eller ej, kan det godt ligne "almindeligt politisk drilleri" og opportunisme/populisme, når Mogens Jensen nu råber op, er bekymret og vil have ministeren i samråd … først nu i 12. time.

"Socialdemokratiet finder det stærkt problematisk, at kulturministeren ikke har præsenteret nogle faglige argumenter for, hvorfor Kvinfo mister opgaven",

siger Mogens Jensen. Men den beslutning blev taget for snart et halvt år siden. Hvor har Mogens Jensen og S og deres kamp for bevarelse af biblioteket i KVINFO-regi været siden da? Min uforbeholdne undskyldning hvis det bare er mig, der ikke har opdaget den kamp, men Mogens Jensens reaktion ser nu mere ud som populisme og forsøg på at score nogle billige point – helt gratis.

Anne Eriksen, Flemming Berger, Nanna Wulff M., Arne Lund, Bjarne Bisgaard Jensen, Randi Christiansen og Niels Duus Nielsen anbefalede denne kommentar
Dorte Sørensen

Der har været flere samråd, hvor de heller ikke fik svar.
Det sidste der blev sagt var at der ville blive indkaldt til et nyt samråd - med håb om at MB så ville svare på om Det Kongelige Bibliotek skulle påtage sig opgaven for Kvinfo eller pengene til Det Kongelige Bibliotek "bare" skulle gå til at lukke huler efter regeringens grønhøster. Osv......

Hans Ingolfsdottir

Helt gratis er det nu ikke, Vibeke. Hver gang en politiker opfører sig sådan sælger den et lille stykke sjæl. Det viser sig i sidste ende at blive meget, meget dyrt. Både for politikeren, men sørgeligt nok også for demokratiet som helhed.

Anne Eriksen, Flemming Berger, Niels Duus Nielsen og Vibeke Rasmussen anbefalede denne kommentar
Vibeke Rasmussen

Samråd, javel. Offentlige skue-forestillinger hvor politikere på landsdækkende tv får mulighed for at profilere sig i forhold til deres forhåbentlig kommende vælgere. Men man kan også, måske ofte langt mere effektivt, arbejde på sagen og prøve at påvirke de politiker-kolleger, der på et givent tidspunkt sidder ved mageten, i det skjulte. Udøve lobby-virksomhed om man vil. Rugbrødsarbejde. Det lange seje træk.

Eller, selv om det ofte er svært at acceptere for "os" ikke-politikere, men politik er nu engang det muliges kunst: Aftaler i porten … for nu ikke at benytte et bedre kendt, mere latrinært udtryk.

Dorte Sørensen

Ja samråd kan misbruges og er blevet det. Men her er der spurgt ind til kernen - hvorfor vil MB tage tilskuddet fra Kvinfo og give opgaven til Det Kongelige Bibliotek og endda med flere penge end Kvinfo har brugt til biblioteksdelen.
MB ville heller ikke svare på hvad Det Kongelige Biblioteks opgave ville blive - men hun lovede dog at ville skrive en målsætning for opgaven. Hun sagde også at det stod Kvinfo frit for om de ville overgive deres bibliokets materiale til Det Kongelige Bibliotek , da Kvinfo ejede det.
Ligeledes havde hun ved et tidligere samråd sagt at sammenlægningen med Kvinfo ville blive den samme som sammenlægningen med RUCs forskningsbibliotek. Men det var ikke rigtigt, da RUC og Det Kongelige Bibliotek kun var lagt sammen rent søge mæssig. Så RUCs forskningsbibliotek var stadig på RUC og med det samme personale.
Osv.....

Leo Nygård - Hvorfor laver du ikke et Maninfo - du vil sikkert kunne få solid støtte fra den del af borgerlige, der er optaget af kønslig "ligestilling".

Vibeke Rasmussen

Som én der Deadline igår, havde jeg af bare irritation over Nazila Kivis lettere nedladende, selvtilfredst smilende, hovedrystende, konstant afbrydende/ talende henover modparten facon, svært ved at opfatte og forholde mig til, hvad hun egentlig sagde og mente. Det gav mindelser om dengang Deadline havde en forkærlighed for at invitere Katrine Winkel Holm i studiet som modpart til en anden kvinde, hun var dybt uenig med. Ikke specielt frugtbare eller givende debatter. Synes altså denne seer.

Anne Eriksen, ulrik mortensen, Arne Lund og Grethe Preisler anbefalede denne kommentar

Også jeg blev - som Vibeke Rasmussen - temmelig irriteret på Nazila Kivis evige forsøg på at lægge den seriøse Lone Frank ord i munden, hun ikke havde sagt eller ment. Kivis debatkultur var meget ringe: Påståelig uden at ha' noget at ha' udsagnene i.
Desværre er den slags indslag i Deadline stedse hyppigere. Enten pga. at der inviteres gæster ind i studiet, der mildt sagt aldrig skulle have været der. Eller også fordi studieværten er uduelig og forfølger sin egen dagsorden i stedet for at lytte til hvad gæsten har at sige.
I går aftes brugte Jacob Rosenkrands (skarpretteren fra "De røde lejesvende") tiden til at jorde den danske ambassadør i Moskva. Denne havde i en kronik argumenteret for, at i stedet for at opruste mod Putins påståede militære aggression, så skulle vi se langt mere på Putins motiver til at handle som han gør, og at tingene ikke er så sort-hvide som koldkrigere som Naser Khader og Michael Aastrup skriger op om. Journalistisk var indslaget utroligt ringe - takket være værten, der ikke han styre sit had til alt hvad han tror er rødt, inkl. Rusland.

Hans Aagaard, ulrik mortensen, Randi Christiansen og Hans Larsen anbefalede denne kommentar
Randi Christiansen

Lingeri leo, det ville være et hit