Nordkorea svarer på Donald Trumps trusler med trusler

Truslerne om altødelæggende atomkrig fyger mellem USA og Nordkorea. Nordkorea har seneste svaret.
12. august 2017 kl. 14:21

Nordkoreansk avis lover død og ødelæggelse for USA, hvis ikke Donald Trump "opfører sig ordentligt".

Det sker efter en fredag, hvor Donald Trump under en golfferie i New Jersey igen har truet med at angribe Nordkorea.

- Hvis han (Nordkoreas diktator, Kim Jong Un, red.) ytrer en trussel mere. Eller gør noget som helst mod Guam eller noget sted, der er amerikansk territorium eller en allieredes territorium, vil han fortryde det.

- Og han vil fortryde det hurtigt, sagde Donald Trump.

Han sagde yderligere, at situationen er "meget farlig og kan ikke fortsætte".

- Vi må se, hvad der sker. Vi tror, der kan ske mange gode ting, og vi kan også have en dårlig situation (atomkrig red.), sagde Trump.

Det har affødt en leder i den nordkoreanske avis Minju Joson. Nordkorea er et autoritært styre, hvor medierne er underlagt styrets censur og kontrol. Derfor anses medierne for at være talerør for styret.

- USA befinder sig i et fortsat værre dilemma. Det er selvskabt tragisk komedie.

- Den mægtige nordkoreanske hær, der er i stand til at kæmpe enhver krig, USA måtte ønske, er nu klar til at sende ild ind i USA og venter op en ordre til det endeligt angreb, skriver avisen og fortsætter:

- Hvis Donald Trumps regering ikke vil have, at det amerikanske imperium møder et tragisk endeligt under dets periode, må regeringen heller tale og opføre sig ordentligt, skriver avisen ifølge AP.

Konflikten mellem USA og Nordkorea har varet i årtier med varierende intensitet. Nordkorea har længe arbejdet på at blive en atommagt for at sikre sig mod angreb, der kunne vælte de autoritære styre.

De seneste måneder har det stået mere og mere klart, at Nordkorea har opnået sit mål og nu har evnen til at bruge atomvåben mod USA.

Det har udløst en intens periode, hvor landene truer hinanden med død og ødelæggelse.

/ritzau/

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Børge Rahbech Jensen

"De seneste måneder har det stået mere og mere klart, at Nordkorea har opnået sit mål og nu har evnen til at bruge atomvåben mod USA."

Det er muligt, men intet tyder på, de har noget, der bare ligner USAs arsenal.
Indledningen til anden artikel fortæller, Nordkorea vil sende 4 missiler mod Guam. Iflg. https://en.wikipedia.org/wiki/LGM-30_Minuteman har USA 450 missiler med hver op til tre sprænghoveder placeret i siloer i USA udover et antal bombefly og andre kampfly, som kan medføre atomvåben.

Et af de mindre bombefly er B-2 med plads til 16 atombomber. Iflg. http://www.andersen.af.mil/About-Us/Fact-Sheets/Display/Article/1131855/... har USA 20 stk. af den flytype. Det kan bemærkes, dette link er til en side tilhørende USAs luftbase på Guam.

Hans Jørn Storgaard Andersen

Nordkorea puster sig op, hvilket er helt normalt for et autoritært styre/regime.

Intet unormalt i det, men de har formentlig også tænkt på, at en amerikansk præsident som Trump er let at narre.

Heldigvis er der militære rådgivere, der ikke har lyst til at demonstrere deres magt med de moderne våben, de hele tiden udvikler.

Nordkorea håber vel på, at de kan lokke amerikanske soldater til en landkrig og skeler til udfaldet af den amerikanske krig i Vietnam i 1960'erne. Men man dummer sig næppe to gange - og tingene har ændret sig en del i verden siden da. Vietnam er - som Kina - med på markedsøkonomien.

Dét er den store forskel.

Egentlig ved jeg ikke, hvor USA har det fra. Det med at Nordkorea er i stand til at ramme USA med ballistiske a-våben.

Måske er det korrekt. Men hvis man læste, det militære analytikere fra stort set hele verden skrev i sidste uge - også i USA, er der absolut intet, der tyder på, at Nordkorea råder over denne teknologi. Og de samme analytikere og militære rådgivere tror heller ikke på det.

Til gengæld kan Nordkorea selvklart ramme nabolande. Men styret i Sydkorea vil have en forhandlingsløsning direkte over grænsen, og ønsker ikke USA´s verbale optrapning. I stedet har Sydkorea krævet, at USA reducerer antallet af soldater på USA-baserne i Sydkorea, men USA har i stedet øget antallet til 1.5 mio. soldater samt indført våbensystemer, som Sydkorea absolut ikke ønsker.

Faktisk kan USA´s "omsorg" for et modvilligt Sydkorea godt minde om Nazi-Tysklands omsorg for Danmark, hvor "besættelsen" skulle forhindre, at Danmark blev offer for Storbritanniens militære aggressivitet.

Hans Jørn Storgaard Andersen

Det er da underligt, Gert Romme, som du undviger problemet - et despotisk Nordkorea.
Og i stedet begynder at sammenligne USA med Hitlers rædselsregime.
Måske Trump er gået dig til hovedet?

Kom nu ned på jorden og forsøg at udred, hvad i alverden de gode Nordkoreanere har gang i.
Det mest indesluttede styre i nyere tid.
Som ikke kan forsvares af nogen eller af noget.