Politiet: Hovedløst kvindelig er Kim Wall

Politiet fortæller på Twitter, at dna-profilen på liget matcher med den forsvundne journalist Kim Wall
23. august 2017 kl. 06:54Opdateret 23. august 2017 kl. 10:05

Det er lykkedes for politiet at finde frem til identiteten på den kvinde, hvis lig mandag blev fundet i vandet ud for Amager uden hverken hoved, ben eller arme.

Københavns Politi meddeler på Twitter, at man har har et match vedrørende dna-profilen for kvindetorsoen.

Det drejer sig om den forsvundne svenske journalist Kim Wall.

De nye oplysninger vil blive offentliggjort på en pressebriefing klokken 09.00 foran Politigården i København.

Indtil da har politiet ikke yderligere kommentarer.

Normalt vil retsmedicinerne ret hurtigt kunne identificere den døde ved hjælp af tandundersøgelser eller fingeraftryk.

Det har af gode grunde ikke været muligt i denne sag, og derfor har man i stedet måttet bruge dna-prøver, som er lidt mere tidskrævende.

Kim Wall har været eftersøgt siden natten til fredag 11. august, hvor hendes kæreste meldte hende savnet.

Hun var taget med på en sejltur i ubåden UC3 Nautilus, men vendte ikke tilbage som aftalt og var heller ikke på ubåden, da den blev fundet fredag formiddag.

Det var raketbyggeren Peter Madsen imidlertid. Han sagde i første omgang, at han satte Kim Wall af ved Refshaleøen allerede aftenen forinden.

Københavns Politi fortæller onsdag på et pressemøde, at der var fæstet metal på Kim Walls torso
Læs også

Senere forklarede han dog politiet, at Kim Wall blev dræbt ved en ulykke på båden, og at han derefter bortskaffede liget.

Politiet har siden da ledt efter det langs den rute, som ubåden sejlede – blandt andet i Køge Bugt.

Det var dog først, da en forbipasserende cyklist opdagede en menneskekrop i vandet ud for Klydesøen på Amager Fælled, at det lykkedes.

Peter Madsen er varetægtsfængslet og sigtet for uagtsomt manddrab under særlige omstændigheder.

Kim Wall var freelancejournalist og har arbejdet for Time Magazine, New York Times og The Guardian.

Hun blev født i Trelleborg og har studeret ved Sorbonne i Paris, London School of Economics og Columbia University i New York. Hun blev 30 år.

Peter ’Raket’ Madsen
Læs også

 

Anbefalinger

  • Espen Bøgh
Espen Bøgh anbefalede denne artikel

Kommentarer

olivier goulin

Og hermed - må man formode - sluttede Peter Madsens raketeventyr?
Vi må vente med den fulde sandhed til filmen om denne bizarre historie kommer, inden længe.

/O

Bjarne Bisgaard Jensen

En bizar ulykker er sket ombord, hvor ofret under "ulykken" blev parteret. Denne sag kan bære prædikatet makaber.

Per Torbensen, Espen Bøgh, Torben Skov og Michael Hullevad anbefalede denne kommentar
Christoffer Pedersen

Peter Madsen vil med garanti fastholde det var en ulykke. Og vi andre får aldrig af vide hvad der reelt skete m bord. Men med de forklaringer og det forløb der har været indtil nu er der nok ikke mange der tror på det var en ulykke. Gad vide om han bliver dømt for uagtsomt manddrab og usømmelig omgang med lig, eller om han bliver dømt for mord ?

Christoffer Pedersen

Peter Madsen vil med garanti fastholde det var en ulykke. Og vi andre får aldrig af vide hvad der reelt skete m bord. Men med de forklaringer og det forløb der har været indtil nu er der nok ikke mange der tror på det var en ulykke. Gad vide om han bliver dømt for uagtsomt manddrab og usømmelig omgang med lig, eller om han bliver dømt for mord ?

Karl Aage Thomsen

Den historie er så brutalt psykopatisk, grusom, ondskabsfuld og makaber, at jeg ikke finder ord for raketidiotens bestialske historie. Han startede med at fortælle, at men straks tænkte, genial psykopat og løgner.

Bjarne Frederiksen, ulrik mortensen, Espen Bøgh, Poul Sørensen og Jørn Andersen anbefalede denne kommentar
Christoffer Pedersen

Stakkels Kim Wall´s familie og venner.
Med de nyeste oplysninger er der jo ingen tvivl om manden er psykopat af værste slags. Han vil nok mest opleve selvmedlidenhed de næste mange år han forhåbentlig skal tilbringe bag tremmer.

Poul Sørensen

Det for en til at spekulere på om der er kriminalitet, der retfædiggøre at bringe dødsstraffen tilbage. Jeg har ikke lyst til at høre, at Peter Madsen en dag vil blive løsladt.

Christoffer Pedersen

Poul Solrart Sørensen
Mordere plejer vist at sidde ca 12 år afhængigt at omstændighederne. At manden virker iskold og psykopatisk giver ikke hårdere straf.

Vibeke Rasmussen

Hvor ville jeg ønske, at medierne, her Ritzau og de medier der automatisk gengiver deres rubrik, ville være lidt mere fintfølende i forhold til, hvordan de præsenterer en nyhed.

Detaljerne om, hvad der åbenlyst fremstår som mildest talt usømmelig omgang med Kim Walls afsjælede legeme, er så grusomme, perfide og umenneskelige, at man efter min mening ikke behøver at udbasunere dem i en overskrift. At gøre det finder jeg dybt respektløst først og fremmest over for afdøde og hendes efterladte, men også over for læserne.

Anne Eriksen, Jørn Andersen og Holger Madsen anbefalede denne kommentar
Anders Sørensen

@Vibeke Rasmussen, hvordan kan noget være respektløst, hvis det faktisk er en ret nøjagtig, nøgtern gengivelse af det pågældende scenarie? Det respektløse er vel mere handlingen, der har ledt til, at en sådan rubrik overhovedet blev mulig?

Så kan man mene, at der skulle være fuldstændig tavshed omkring de mere morbide detaljer - men når torso ligefrem flyder rundt i farvandene og bliver fundet af tilfældige forbipasserende, så er det vel umuliggjort.

Per Torbensen, Bjarne Bisgaard Jensen og Charlotte Svensgaard anbefalede denne kommentar

@Poul Solrart Sørensen:
At enkelte personer er totalt afstumpede og barbariske, skulle helst ikke betyde, at samfundet skal følge trop.

Marie Jensen, Anders Reinholdt, Bjarne Bisgaard Jensen, Flemming Berger, Christoffer Pedersen, Jørn Andersen og Niels Duus Nielsen anbefalede denne kommentar
Vibeke Rasmussen

@ Anders Sørensen

Nu skrev jeg så heller ikke noget som helst om, at man skulle undgå at beskrive detaljerne. At ordlyden i rubrikken er "mulig", er jo ikke ensbetydende med, at man absolut skal benytte den. Finfølelse.

Anders Sørensen

@Vibeke Rasmussen, men det er ER en nøgtern rubrik. Set i forhold til sagens groteskhed.

Man kan naturligvis altid nedtone sprogbrugen, og det er der vel egentlig også tale om her. Relativt til det faktisk skete.

Vibeke Rasmussen

Anders Sørensen, med fare for selv at komme til at fremstå som respektløs ved at "fremture" med min kritik af Ritzau – og Information! – på så tragisk en baggrund, havde det i mine øjne været indlysende i stedet at benytte en mindre sensationalistisk benævnelse, en som også politiet og andre medier har brugt, nemlig: Torso, eller kvinde-torso.

Min kritik går i høj grad på en tendens hos Ritzau til enten at benytte udtryk, som man kan mistænke at pågældende medarbejder ikke kender betydningen af eller at benytte en omskrivning, der ofte kommer til at fremstå dumsmart. "Hovedløst" bliver jo mere generelt benyttet i den overførte betydning "ubesindig; ubetænksom; forhastet". Om pågældende medarbejder ikke er bekendt med dén betydning eller bevidst har prøvet at være "vittig", skal jeg ikke kunne sige. Men jeg finder den meget uheldig, og ja respektløs.

Tror/håber ikke, at vi er uenige endda, når det kommer til stykket.

Hanne Pedersen, Anne Eriksen, Bjarne Bisgaard Jensen, Christoffer Pedersen og Espen Bøgh anbefalede denne kommentar
Christoffer Pedersen

Desværre tager medierne ikke hensyn til de efterladtes følelser og reaktioner på at få frygtelige detaljer præsenteret i avisoverskrifter, både på trykte og elektroniske aviser.

Karl Aage Thomsen

Frygtelig at tænke på, hvad der er gået forud på havets bund, skulle det virkelig være nødvendigt at mentalundersøge udyret P. M.?

Den oprindeligt mærkelige historie om den forsvundne journalist Kim Wall har foreløbig fundet sit triste antiklimaks, med fundet af hendes Torso, bekræftet af DNA match fra såvel hendes torso, hår fra en hårbørste, og endelig blodspor fundet om bord i ubåden.

Uendeligheden i familiens sorg ligger i parteringen af hendes afsjælede legeme, der efterfølgende er blevet skændet ved adskillelsen af hendes hoved, arme og ben fra kroppen og smidt i havet fra ubåden.

Vist har familien fået vished for hendes skæbne, men med et særdeles makabert islæt grundet skændingen af hendes legeme, så familien ikke kan forvente at begrave hele hendes afdøde krop, og som vil være en byrde for familien resten af deres levetid, de skal leve med uden at kunne lægge bag sig.

Det er ikke længere en ulykke der skete om bord på Nautilus - hvor hoved, arme og ben faldt af Kim Wall, - undskyld fremføringen brutalitet, der skal ses i lyset af Peter Madsens forklaring, og som ikke giver svar på hvorfor han skændede liget så brutal efterfølgende, ved at skille hoved, arme og ben fra hendes krop og kaste det i vandet.

Vi kender ikke de fulde omstændigheder for hvorledes Kim Wall omkom, men den romantiske fremstilling som Peter Madsen har fortalt, og måske endda selv tror på, "- der skete en ulykke og han begravede hendes til søs, er særdeles tvivlsom som den rigtige sandhed om forløbet til søs"!

Motivet eller årsagen til Kim Wall's død kender vi ikke, og måske får vi aldrig sandheden herom, men mulighederne er tilsyneladende mange, og man m å håbe politiet efterhånden finder sandheden - som nok bliver uden Peter Madsens medvirken.

Bag alt dette tragiske og makabre står vi så tilbage med Peter Madsen, - ubåds og raket Peter Madsen, og dermed myten Peter Madsen, for hvem er var denne Peter Madsen egentlig, den Peter Madsen som ingen syntes at kende rigtigt, men som vi nu skal se i et helt andet lys end det vi hidtil er blevet præsenteret for om Peter Madsen.

Raketdrømmene er lagt væk, og mange skal forlige sig med nye tanker omkring den Peter Madsen de troede de kendte så godt, - og det eller bliver næppe lette tanker for en del, dertil er det forløb vi er vidne til for makabert.

Christoffer Pedersen og Vibeke Rasmussen anbefalede denne kommentar

Karl Aage.
Naturligvis skal Raket Madsen mental udersøges. Uanset hvor makaber er forbrydelse han har begået skal han jo dømmes på baggrund af hans egen mulighed for begribe hvad der er hendt. Om han er ligeglad eller ked af det påvirker ikke en strsffeudmåling, det gør det til gengæld hvis han viser sig at være "uegnet til fængsel straf"
Sandsynligheden for at han kommer ud på gaden igen afhænger derfor netop af resultatet af mentalundersøgelsen. Hvor forøvrigt en forvaringsdom kan forhindre ham tilbage på gaden om både 2 år og 15 år, som ellers er en forventeligt strsffeudmåling for hhv uagtsomt manddrab og mord.

Karl Aage Thomsen

Ja, det skal han vel, men forhåbentlig ikke for at finde ud af, hvorfor han udførte sin bestialske udåd, eller for at gøre ham utilregnelig i gerningsøjeblikket. For det sidste har han været hele tiden.

torben - nielsen

Jeg vil komme med et bud på en ulykke som er sket.
Enhver som har været ombord på en ubåd, ved at der ikke er ret meget plads ombord.
Midt i ubåden er der en dieselmotor på størrelse med en stor lastbilmotor, som kører hele tiden medens ubåden er til søs og i overfladen.
Og for at få et fornuftigt luftskifte i ubåden suger denne diesel luften direkte fra ubådens indre.
Jeg tror at Kim Wall har haft et ærinde under dæk hvor hun skulle passere dieselmotoren.
Kim Wall har på billederne haft et meget kraftigt, langt og løst hår.

Jeg tror, at Kim Wall har fået håret i maskineriet og er blevet trukket med rundt.

Peter Madsen har været på broen og har først været i stand til at komme til efter, at det er for sent.
For at kunne få maskineriet i gang igen, kan det være nødvendigt at skære flere legemsdele fri.
At arbejde under dæk, i en ubåd med standset maskineri, vil resultere i ukontrolleret rulning af fartøjet, hvilket hurtigt giver kraftig søsyge.
Derfor, er der måske ikke handlet særligt rationelt af Peter Madsen.

Niels Duus Nielsen

Utroværdigt, ja, men dog muligt. Før vi dømmer manden må vi vide, hvad der er sket. Sådan gør man i en retsstat. At pøblen vil se blod er netop en af grundene til, at vi i sin tid indførte retsstaten.

Christoffer Pedersen

Niels Nielsen
Nej, det ville på ingen måde være muligt. Størrelsesforholdet mellem en dieselmotor i ladstbilstr. og en menneskekrop og selve opbygningen af motoren ville ikke kunne resultere i det forløb du beskriver.
Og de fotos der er inde fra ubåden viser ikke en fritstående uafskærmet dieselmotor midt på gulvet.
Liget er parteret og forsøgt skjult, manden har løjet om det, forsøgt at skjule yderligere spor ved at sænke ubåden. Man handler meget rationalt i alle henseender så at han skulle have handlet i panik lyder usandsynligt. Men du har ret i vi er en retsstat og ikke skal hænge folk pga folkestemningen. Kald du bare mig en del af pøblen, for jeg mener at de allerede foreliggende fakta skal give grund til en alvorlig straf. Alene det at KIm´s familie skal udsættes for deres elskede baren parteres og smides i vandet omviklet af jern er nok til en stor del af pøblen mener han er kandidat til hotel gitterly. Og den meget kyniske, kolde og beregnende måde han hidtil har forsøgt at undgå sandheden, så kan ingen have særlig stor tillid til de forklaringer han vil komme med. Og hvad der er sket kommer nok kun han og Kim til at vide.

Skal vi ikke overlade det til politiet og domstolene at tage sig af denne ulykkelige sag - og lukke ned for private teorier og formodninger?