Tusinder af lønsedler sendt til forkerte e-Bokse

En fejl har sendt 2046 lønsedler til forkerte modtageres e-Boks. Det skriver Ekstra Bladet.
8. august 2017 kl. 13:25Opdateret 8. august 2017 kl. 17:39

2046 danskere har modtaget en anden persons lønseddel i e-Boks. Det skriver Ekstra Bladet.

Fejlen er sket i forbindelse med en opdatering af software hos betalingsfirmaet Nets.

Alle lønsedler stammer fra lønfirmaet Bluegarden, der er en af Danmarks største administratorer af løn. I dette tilfælde er det systemet med navnet DataLøn, der er blevet ramt.

Fejlen ligger ikke hos Bluegarden, men derimod i det arbejde, som Nets har ansvaret for.

- Nets er nu i gang med at få sendt de korrekte lønsedler ud, mens vi kontakter de arbejdsgivere, som er ramt, siger Tine Greve, kommunikationschef hos Bluegarden til Ekstra Bladet.

- Vi arbejder også på at få Nets til automatisk at fjerne lønsedlerne hos modtagerne i deres e-Boks, siger Tine Greve til Ekstra Bladet.

Det kommer dog ikke til at ske, fortæller Susanne Wolff, der er kommunikationschef hos e-Boks.

- Det er en del af vores sikkerhedspolitik, at vi ikke går ind og sletter dokumenter, når de først er modtaget i e-Boksen.

- Det er et princip, at folk skal kunne stole på, at vi ikke griber ind i deres personlige dokumenter, siger hun til Jyllands-Posten.

Hos Bluegarden opfordrer man derfor til, at de, der har modtaget en andens lønseddel, sletter den.

- Vi er stærkt fokuseret på at gøre, hvad vi kan for begrænse de skader, sagen giver. Der bliver selvfølgelig rettet op på fejlene, så folk får deres rigtige lønsedler, siger Tine Greve.

Lønsedler indeholder private oplysninger som CPR-nummer, bankkonto, fradrag og så videre.

- Det er jo en katastrofe, at en fremmed mand får en af mine pigers lønseddel med oplysninger om bank og personnummer og det hele, siger Leif Nielsen, der administrerer løn i selskabet Bryggen Vaffelhus.

- Det kunne lige så godt have været en, der ikke var ærlig, som fik fat i oplysningerne.

Lønsedlen fra en af hans ansatte er endt hos en fremmed.

/ritzau/

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Maj-Britt Kent Hansen

Måske skulle man gå over til at få lønsedler fremsendt med frimærke på papir og leveret af PostNord. Det ville også give nogle indtægter.

Niels Nielsen, Kristen Carsten Munk, Michael Kongstad Nielsen og Gert Romme anbefalede denne kommentar
Michael Kongstad Nielsen

Fra Bluegardens hjemmeside:

"Vores kunder siger
Økonomisk er der store besparelser at komme efter. Og jeg føler mig tryg ved, at opgaven med at køre løn nu ligger hos Bluegarden.

Signe A. Bagger, Økonomichef hos Glitter"

Slettet Bruger

Okay, det er utvivlsomt ubehageligt, men ligefrem en katastrofe som det fremgår af telegrammet? Er der benyttet ulovlige fradrag, får folk ikke udbetalt det som de er berettiget til, er det en katastrofe at lønnen ikke længere er super hemmelig eller er risikoen for identitetstyveri overhængende pga cpr nummer udslip?

Lise Lotte Rahbek

Det er menneskeligt at fejle, en, to eller måske op til ti gange.
For seriøse, serielle fejl er det en fordel at bruge elektroniske løsninger

Flemming Berger, Maj-Britt Kent Hansen og Niels Nielsen anbefalede denne kommentar
Niels Nielsen

Hvis en postarbejder fejlafleverede 2046 breve ville vedkommende omgående blive fyret. Men nu er det jo det der meget indviklede computernoget, der står bag miseren, så der sker nok ikke en skid.

Og så kan jeg virkelig godt lige forsikringen fra e-boks: "Det er et princip, at folk skal kunne stole på, at vi ikke griber ind i deres personlige dokumenter..."

Betyder det, at hvis e-boks ændrer principper vil de kunne gå ind og slette folks post? Er den elektroniske postsikkerhed kun baseret på tillid? Gammeldags post var selvfølgelig også langt hen ad vejen tillidsbaseret, men tilliden var bakket op af en postlov. Gælder Postloven mon for digitale forsendelser, eller er vi på Herrens mark?

Bjarne Bisgaard Jensen, Flemming Berger, Lise Lotte Rahbek, Maj-Britt Kent Hansen og Ebbe Overbye anbefalede denne kommentar
Maj-Britt Kent Hansen

Og så ævlet om, hvor meget tid, der spares med e-boks ved ikke at modtage og skulle åbne papirkuverter. Når jeg tænker på, at der kan komme post i e-boks flere gange dagligt. Selv i weekenden kan man ikke blive fri. Og op til flere afsendere skriver ikke i adviset, hvad posten indeholder. Det kunne ellers lette det, hvis der ikke blot stod, at der er post fra Københavns Kommune eller fra Region Hovedstaden. Hver gang skal man derind med Nem-id for at åbne og læse samt konstatere, at det må videresendes til ens almindelige mail, så man ikke skal spilde mere tid på alle spærringerne.

Senest kom der besked om, at der var en køkkenkurv på vej. Noget man ikke har bedt om. Noget som nogen i kommunen har besluttet, man skal modtage og have ulejlighed med. I lørdags stod den grønne plastikkurv så ude på måtten. Nu skal der sorteres endnu mere affald - kaffegrums, æggeskaller osv., som skal deponeres i kurven, indtil det bæres til særlige affaldsspande i gården, hvor der i forvejen er fyldt op med containere til papir, pap, blød plast, hård plast, småmekanik, batterier. Snart lukker vel nedstyrtningsskakten, og alt skal fremover bæres ned. Som i gamle dage.

Eller kan det blive opbevaret i e-boks?

Kristen Carsten Munk, Anker Nielsen og Niels Nielsen anbefalede denne kommentar
jens peter hansen

Hvis en postarbejder fejlafleverede 2046 breve ville vedkommende omgående blive fyret. Men nu er det jo det der meget indviklede computernoget, der står bag miseren, så der sker nok ikke en skid.
Skriver Niels Nielsen.
Det tror jeg nu ikke . De sidste tre år har jeg ikke fået megen post. Måske to-tre breve om måneden. Ikke desto mindre har jeg hvert år fået omkring 6 breve der skulle afleveres på en anden adressse. To af brevene var fra Rigshospitalet. Hvad jeg ikke har fået af breve, som jeg egentlig skulle have, kan jeg jo med god grund ikke vide, men postvæsnet er sandt for dyden så elendigt at ikke kan kan være sikker på nogen forsendelse, ud over at det tager en ukristelig lang tid.