Villy Søvndal: Kan du mærke medvinden Pia?

VLAK-regeringen er en succes, fordi den intet gennemfører. Rød blok skal vise et alternativ, siger Olsen Dyhr.
13. august 2017 kl. 12:57Opdateret 13. august 2017 kl. 15:46

Tidligere SF-formand Villy Søvndal deltog søndag i SF's sommergruppemøde i København.

- Kan du mærke medvinden, Pia?, lød det spøgefuldt fra Villy Søvndal mens han og SF's formand, Pia Olsen Dyhr, ventede på at indlede pressemødet i den stride blæst på Amager Fælled.

Villy Søvndals bemærkningen harmonere ikke helt med den lidt vanskelige position SF har haft siden valget i 2015. Klemt af både Alternativet og Enhedslisten har endnu ikke formået at flytte sig meget fra det skuffende valgresultat på 4,2 procent af stemmerne.

SF's formand Pia Olsen Dyhr valgte dog at tale fra medvindspositionen. VLAK-regeringen er ifølge Olsen Dyhr gået i stå, og det giver partierne i rød blok muligheder, mener hun:

- Hvis man ser på, hvad der er sket på de to år siden valget, så er regeringen heldigvis ikke lykkes med ret meget. Så alt i alt er regeringen en succes, siger Pia Olsen Dyhr.

Hun peger på, at først Venstre-regeringen og siden VLAK-regeringen ikke er lykkes med at gennemføre topskattelettelser, højere pensionsalder, nulvækst i det offentlige forbrug eller en fiskeripolitik "til gavn for kvotekongerne".

- Der ligger et særligt ansvar på os røde partier for at styrke kampen mod ulighed, styrke velfærden, sikre en bæredygtig udvikling og styrke humanismen.

- Det er nu, vi skal vise, at der er et alternativ til regeringen, siger Pia Olsen Dyhr.

SF vil selv styrke partiets profil ved at sætte "vikaren fra helvede", Karsten Hønge, ind på den helt centrale post som politisk ordfører.

Den skarptungede Hønge var blandt hovedkræfterne i de interne opgør, der førte til, at partiet forlod S-R-SF-regeringen over Dong-sagen.

- Jeg har fuld tillid til Karsten Hønge. Han kan bidrage til, at der er flere ansigter på SF. Og så må man erkender, at Karsten Hønge har en skarp og elegant tunge, som vi gerne vil bruge mere, siger Pia Olsen Dyhr.

Villy Søvndal deltog i pressemødet som SF's spidskandidat ved regionsrådsvalget i Syddanmark.

Og selv om hjertesygdom har holdt den tidligere SF-formand uden af politik i et stykke tid, så var det den velkendte optimistiske Villy Søvndal, der mødte pressen:

- Jeg kan mærke, at der er medvind. I hvert fald lige her (på Amager Fælled, red.). Og jeg håber, at den medvind også bliver SF's. SF har fortjent det, lød det fra Villy Søvndal forud for kommunal- og regionsrådsvalget 21. november i år.

/ritzau/

Forsiden lige nu

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

"Kan du mærke medvinden, Pia?", lød det spøgefuldt fra Villy Søvndal.
Han stod og pustede hende i nakken. Minder om Fritz Jürgensens tegning af de to knægte på deres kæpheste. Den ene siger: "Ryk lidt længere til højre, Mads. Vi er et helt kompagni".
I øvrigt var vinden på Amager Fælled iflg. DMI, en frisk brise fra nordvest med vindstyrke 14 m/s. Når SF kan tage så meget fejl af med- og modvind, da er det ikke noget at sige til, at partiet er rundtosset, og ikke kan finde ud af, hvem der er i opposition til regeringen.
Mon ikke Pia Olsen regner Soc.dem for at være i opposition til regeringen - det kunne ligne hende.

Lad det stå helt klart, at SF har faktisk været et fremsynet og troværdigt parti. Men det var altså før Villy Søvndal blev formand.

Villy har virkelig gjort Aksel Larsens gamle parti fra 1959 til et helt utroværdigt parti, hvor man kun tænker i ministerpensioner i stedet for fremsyndede og realistiske visioner for landets borgere.

Præcis som med Socialdemokratiet skal også SF befinde sig i opposition så længe, at den gamle stab er helt borte, før dette parti igen bliver et troværdigt alternativ for alm. borgere.

Hvem borgerne skal stemme på i mellemtiden, ved jeg egentlig ikke, men måske er Alternativet og Nationalpartiet i virkeligheden de absolut eneste alternativer. Så måske skulle de i god tid se om de kan finde fælles fodslav.

Gert Romme -Godt du skriver "har været". Folk skal være over min. 40 for at kunne huske det. Så det er vel forklaringen på, at SF kan få fat i yngre vælgere.

Jeppe Brogård

SF er et troværdigt parti og vil altid være det. Det samarbejdende folkestyre er en integreret del af partiet på landsplan og har været det i mange år. SF vedtog i 2007 at blive regeringsparti og gik i regering i 2011. 85 % af valgprogrammet var gennemført eller sat i værk efter få måneder. Grøn omstilling fik virkelig vind i sejlene på grund af SFs regeringssamarbejde med blandt andet Togfonden og redningen af DONGs vindstrategi, som nu er en uomtvistelig succes.

Jeppe Brogård. Er det bevidst, at du udelader SF's største kikser - betalingsringen - fra din opremsning af det, der gik galt. For dens endeligt skyldtes i højeste grad Pia Olsens stiknakkede holdning og manglende forståelse for hvor der skulle vises smidighed. (Yderligere dokumentation kan gives).
Togfonden var ikke SF's ide, men er opstået op gennem 00'erne som et mix af forslag fra seks socialdemokratisk borgmestre, Lars Løkke og dav. transportminister Lars Barfoed. Det er korrekt, at SF var med til at drive Togfonden frem, men det var EL, RV og SD også. DF's rolle i Togfonden er mere uklar, men med var partiet dog - so oder so.
Om "redningen af DONG's vindstrategi" også omfatter SF's ja til at sælge DONG til Goldman Sachs - det skal man nok være SF'er for at kunne mene.