Telegram

Danmark i FN: Ingen tid at spilde i klimakampen

Klimainitiativet P4G skal hjælpe os til at tage bedre vare på vores planet, sagde Ulla Tørnæs i tale til FN.
Telegram
22. september 2017 kl. 07:28

Der var blandt andet fokus på klimaet, da udviklingsminister Ulla Tørnæs (V) natten til fredag dansk tid talte på vegne af Danmark til FN's Generalforsamling i New York.

Hun understregede således, at Danmark er forpligtet til at leve op til den klimaaftale, der blev indgået i Paris i 2015, samt til EU's klimamål for 2030.

- Med kun 13 år tilbage til at nå de bæredygtige udviklingsmål, har vi ingen tid at spilde, sagde ministeren.

Talen kommer, dagen efter at statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) præsenterede et klimasamarbejde, som går under navnet P4G, Partnering for Green Growth and the Global Goals for 2030, ligeledes for FN's Generalforsamling.

Initiativet skal fremme løsninger på FN's 17 verdensmål og klimaaftalen fra Paris.

- P4G samler regeringer, virksomheder, byer, tænketanke og investorer for at skabe og styrke partnerskaber mellem offentlige og private for et grønnere i morgen, sagde Ulla Tørnæs.

- Igennem P4G vil vi bruge partnerskaber til at hjælpe os med at tage bedre vare på vores planet.

Danmark står bag P4G, som også tæller Chile, Etiopien, Kenya, Mexico, Sydkorea og Vietnam.

Chiles præsident, Michelle Bachelet, er med til at lancere udspillet. Det støttes af Kina, Colombia og Indonesien samt af C40-netværket med 91 globale storbyer. De tegner sig for en fjerdedel af verdens bnp.

P4G-initiativet kommer, efter at den amerikanske præsident, Donald Trump, 1. juni i år meddelte, at USA vil forlade Parisaftalen.

FN's 17 verdensmål omfatter 169 delmål. Målene forpligter FN's 193 medlemslande til at fjerne fattigdom og sult, begrænse ulighed, sikre uddannelse og sundhed, anstændige job og en bæredygtig økonomisk vækst.

/ritzau/

Philip B. Johnsen

Dansk politisk bedrag af borgerne.

Føj!

Fra link:
"Der bør ikke være begrænsninger for, hvor meget olie og gas, der må pumpes op af den danske undergrund på trods af den nye klimaaftales målsætning om at holde den globale opvarmning »et godt stykke under to grader«. Det mener et bredt politisk flertal i Folketinget, som dermed bakker op om Energi, Forsynings- og Klimaminister Lars Christian Lilleholt (V)."

Link: https://www.information.dk/indland/2015/12/stort-flertal-folketinget-bak...

Læs også "Ny forskning afslører politikerne: De ignorerer fakta, der ikke trækker i deres retning"

Link: https://www.information.dk/indland/2017/09/ny-forskning-afsloerer-politi...

Fra link: Rockwool Fonden har Centre for Economic and Business Research (CEBR) på CBS.

"Danmark har forpligtet sig til ambitiøse mål for at begrænse udledningen af drivhusgasser. Og målt på udledningen af CO2 fra dansk produktion går det fremad. Men dette mål medtager alene CO2 fra produktion inden for Danmarks grænser og måler dermed ikke CO2-belastningen fra det samlede danske forbrug. En væsentlig begrænsning i det produktionsbaserede mål er, at udledninger, der er knyttet til vareimport, ikke medregnes.

Med forskningsmidler fra Rockwool Fonden har Centre for Economic and Business Research (CEBR) på CBS nu undersøgt, hvad det betyder for målopfyldelsen, hvis man opgør CO2-belastningen fra det samlede danske forbrug. Analysen viser, at Danmarks forbrugsbaserede årlige CO2-udledning siden 1996 har været op til 18 procent højere, end det traditionelle CO2-regnskab indikerer."

Link: http://www.rockwoolfonden.dk/app/uploads/2015/12/Faktaark_CO2-udledning-...

Fakta om Danmarks CO2 udledning:

Der findes ikke 'alternative fakta', da alternative fakta naturligvis er det samme som løgn og bedrag.