Danske virksomheder er tavse om Støjbergs facebook-opslag

Flere virksomheder vil ikke kommentere Inger Støjbergs facebookopslag om muhammedtegningerne.
27. september 2017 kl. 08:09Opdateret 27. september 2017 kl. 08:32

Udlændinge- og integrationsminister Inger Støjberg (V) delte tirsdag et billede på Facebook, hvor hun viser, at Kurt Westergaards tegning af profeten Muhammed med en bombe i turbanen er baggrundsskærm på hendes iPad.

I løbet af tirsdag nåede opslaget til udlandet, hvor både amerikanske, russiske og britiske medier omtaler ministerens facebookopslag.

De 12 muhammedtegninger udløste i 2005 en omfattende diplomatisk og handelsmæssig krise mellem Danmark og flere lande i Mellemøsten, som ramte flere danske virksomheder.

Dagen efter at ministeren har delt opslaget, ønsker flere virksomheder og erhvervsorganisationer dog ikke at kommentere ministerens facebookopslag.

Således har mejeriproducenten Arla Foods, cementkoncernen FLSmidth samt erhvervsorganisationerne Dansk Industri, Dansk Erhverv og Landbrug & Fødevarer ingen kommentarer til opslaget.

Under muhammedkrisen blev danske virksomheder blandt andet ramt, da danske produkter blev boykottet i mange mellemøstlige lande, danske flag blev brændt af og danske ambassader stormet.

Tal fra Danmarks Statistik viste i 2007, at Danmarks eksport til de muslimske lande faldt 11,2 procent som følge af muhammedkrisen.

Det var Skovgaards Museums beslutning om ikke at vise de omstridte muhammedtegninger i en udstilling om blasfemi, der tirsdag morgen fik Inger Støjberg til tasterne.

I opslaget bemærkede hun, at vi skal være stolte af muhammedtegningerne.

Men det er hendes chef, statsminister Lars Løkke Rasmussen (V), ikke:

- Jeg er ikke stolt af nogen tegning, sagde statsministeren tirsdag.

- Jeg har ikke selv muhammedtegninger på min telefon, men jeg er glad for, at vi lever i et land, hvor man gerne må have det.

/ritzau/

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Nej, de sidder alle og holder vejret, af skræk for at en stødt iman drager til Mellemøsten og sætter ild på det bål, der allerede bare venter på at blive antændt. Inger Støjberg har netop givet islamisterne en perfekt undskyldning, ovenikøbet bakket op af Søren Espersen, der synes, at vi alle sammen også skulle indvies i, at han havde muhamedtegninger på sit kaffekrus.
Det er efter min mening under al kritik, at man fra folketinget og regeringens side har det behov for at provokere sig til omtale i medierne, at udlandet får det indtryk, at de taler på hele befolkningens vegne.
En sådan provokation er kun beregnet til at få nogen til at reagere, så man må håbe på, at den såkaldte integrationsminister bare er torske dum og selvoptaget, for det ville da være en bobme uden lige, hvis en regeringsrepræsentant helt bevidst satte gang i en omfattende boycot af danske virksomheder eller direkte angreb på Danmark. Sikkert er det, de omhandlende muslimer er nok ikke blevet mere tiltrukket af dansk kultur, så mon ikke den blå bloks drøm om assimilering er sat på fuld stop.

Bjarne Bisgaard Jensen, Niels Duus Nielsen, Bjarne Tingkær, Torben Skov og Trond Meiring anbefalede denne kommentar

Ja nu holder vi vejret, forskellen mellem ytringsfrihed og dumhed ligger på et knivsæg.
Uanset hendes ret som person kan hun næsten som ansvarlig minister beskyldes for landsskadelig virksomhed.

Inger Støjberg er fræk som en slagterhund - som man sagde, dengang slagterhunde ikke var blevet forvist til privaten af veterinærmyndighederne. Heldigvis er det de færreste, der har bidt på krogen, og det er vi mange, der er glade for.

Endnu et eksempel på, at den danske regering ikke lader Donald Trump noget efter. Hvad Løkke og Thulesen ikke selv kan gøre, overlader de blot til håndgangne mænd og kvinder.
Usympatiske psykopater regerer og hærger overalt :-/