Telegram

Jetski-ulykke har lagt en dæmper på havneræs i København

Flere brugere af Københavns Havn fortæller, at der ikke længere er grund til at føle sig utryg på vandet.
Telegram
6. september 2017 kl. 07:01

Den tragiske ulykke, hvor to udvekslingsstudenter for fire måneder siden blev dræbt i en kollision mellem en båd og en jetski, har lagt en dæmper på den farlige færdsel i havnen.

Det fortæller flere af havnens brugere, som DR København har talt med. Blandt andet Hans Christian Hansen, der er formand for Havneforum København.

- Der har slet ikke været sejlads med jetski, og vi har kun haft meget få tilfælde med speedbåde, der har sejlet for stærkt, siger han.

Københavns Politi har siden juni patruljeret jævnligt i havnen med mulighed for at konfiskere fartbøllers jetski eller vandscootere.

- Det gør jo også, at man holder fartsyndere væk, og at de holdes i ave, siger Asbjørn Thyssen Hansen, der er formand for Christiansbro Bådelaug.

To amerikanske udvekslingsstudenter havde 6. maj sammen med en gruppe veninder lejet en båd, som lå ved Langebro, da flere jetski i høj fart kom meget tæt på.

En af jetskiførerne mistede tilsyneladende kontrollen og torpederede båden.

Den ene af de to amerikanere omkom øjeblikkeligt, mens den anden blev kørt på hospitalet og senere døde af sine kvæstelser.

Den 24-årige mand, der sejlede ind i båden, var ude på sin første jetski-tur. Han stak af fra gerningsstedet, men meldte senere sig selv til politiet på havnen i Brøndby.

/ritzau/