Kommentator: LA og K opgiver ikke ministerposter uden kamp

Hvis DF går i regering efter næste valg, er det umiddelbart kun med Venstre, siger Kristian Thulesen Dahl.
14. september 2017 kl. 10:52Opdateret 14. september 2017 kl. 11:17

De Konservative og Liberal Alliance kommer ikke til at give slip på ministerposterne uden kamp, hvis blå blok fortsat har flertallet efter næste folketingsvalg.

Det vurderer Helle Ib, Børsens politiske kommentator, efter at DF-formand Kristian Thulesen Dahl til Berlingske udtaler, at han ser det som mest logisk, at DF kun danner regering med Venstre.

- Jeg er sikker på, at vi ved et blåt flertal vil se nogle heftige regeringsforhandlinger. LA og De Konservative er generelt meget glade for at være kommet i regering.

- Selvfølgelig giver de ikke frivilligt ministerposterne fra sig for så at skulle lægge stemmer til en regering, der består af Venstre og DF, siger Helle Ib.

Thulesen Dahl understreger, at DF kun er aktuel som regeringsparti, hvis partiet får omkring en femtedel af stemmerne. Og så skal der naturligvis være et blåt flertal.

Helle Ib er enig med DF-formanden i, at det er svært at se de fire borgerlige partier danne én samlet regering. Især forholdet mellem DF og LA er ikke til det.

Sådan er meldingen mellem linjerne fra DF-formanden. Samme analyse har Helle Ib.

- Det virker, som om DF fortsat er meget irriteret over, at LA og Anders Samuelsen (LA-leder, red.) forsøgte at forandre spillereglerne i dansk politik ved at stille ultimative krav og nærmest true sig ind i en regering.

- Der er for mange områder i den økonomiske politik, som skiller LA og DF, siger hun.

Efter folketingsvalget i 2015 var det kun Venstre, som udgjorde regeringen. Efter et længere forløb og trusler fra LA om at vælte V-regeringen blev trekløverregeringen dannet mod slutningen af sidste år.

/ritzau/

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Søren Jacobsen

Med "kamp" mener du da, at de vil forsøge at bøje og manipulere sandheden ud i det ekstreme som svindlerregeringen har gjort til standdart i dansk politik?

Anne Eriksen og Bjarne Bisgaard Jensen anbefalede denne kommentar

Nej, LA og K har med deres ministre kun bidraget til yderligere politikerlede, i sandhed en konkurrence til Venstreregeringens ministre, som ellers kunne have taget priser for inkompetence, især i landbruget/ klimadelen!

Søren Jacobsen

Politikerlede er en del af strategien til afvikling af velfærdsstaten. Jo flere vælgere, som rammes så hård af politikerlede, jo flere bliver hjemme ved næste valg. Og det er ikke Venstres, Konservatives eller Liberal Alliances vælgere, som bliver hjemme op valgdagen.