Lars Løkke vil lave særregler mod parallelsamfund

Venstre vil løse integrationsproblemer med særregler. DF er for. Det forværrer situationen, mener kommunerne
13. september 2017 kl. 21:21Opdateret 13. september 2017 kl. 22:37

Normalt laver staten ikke særregler for livet i enkelte skoler eller boligblokke, men det kan være på vej til at ændre sig.

Problemerne med muslimske parallelsamfund i Danmark er ifølge statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) så store, at det kan være nødvendigt med indgriben fra de øverste politiske lag. Det skriver Jyllands-Posten.

- Vi har forsøgt alt muligt, men vi har bare ikke knækket koden. Derfor er vi på Christiansborg nødt til at engagere os på en anden og mere håndfast måde, siger Lars Løkke Rasmussen.

Statsministeren har derfor bedt tre ministre komme med bud på nye "redskaber".

De skal kunne tages i brug over for eksempelvis konkrete skoler med store integrationsproblemer eller boligområder med mange indvandrere på kontanthjælp.

- Det er udfordringer, som vi mere specifikt skal kunne blande os i, siger statsministeren til Jyllands-Posten.

Det kan betyde, at en minister fremover vil få mulighed for at gribe direkte ind over for en skole eller i et socialt belastet boligområde. Områder, der normalt er kommunernes ansvar.

I kommunernes forening, KL, vil man ikke afvise, at statslig indgriben i visse tilfælde kan være nødvendig.

Men Aalborg-borgmester og formand for KL's Arbejdsmarkedsudvalg Thomas Kastrup-Larsen (S) advarer mod at skride ind uden om kommuner eller lokale institutioner.

- En ministersherif, der rider ind og tror, at han kan klare det hele, vil ikke blive en succes. Det kan skade det lokale engagement og forværre problemerne, siger han.

Dansk Folkeparti støtter derimod op om mere statslig styring. Udlændingeordfører Martin Henriksen (DF) mener nemlig ikke, at det kan løses på lavere niveau.

- Det havde været fint, hvis man løste problemerne med parallelsamfund lokalt, men det kan man ikke finde ud af. Man tør ikke tage opgøret mod den religiøse formørkelse, siger han til Jyllands-Posten.

/ritzau/

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Søren Jacobsen

Nu skal Gentofte og Hellerup nedlægges. Nååå, det var ikke lige den slags ghetto.

Vibeke Hansen, Thomas Christensen, Mohamed B og Rikke Nielsen anbefalede denne kommentar

Søren Jacobsen, men du har da en pointe - og problemet kunne løses ved at blande ghettoerne sammen - inklusive ghettoerne i Gentofte og Hellerup.

Vibeke Hansen, Thomas Christensen og Mohamed B anbefalede denne kommentar
Christoffer Pedersen

Nu er det mange år dr har været ghettoer med de problemer og udfordringer det medfører. Og både kommuner og skiftende regeringer har snakket, snakket, snakket og snakket endnu mere. Har det ændret noget?
Derfor synes jeg det er dejligt at se et nyt initiativ som måske kan GØRE noget i stedet for at snakke, snakke og snakke...

Kenneth Jacobsen

God idé - det må være noget med at staten fordeler flygtninge og indvandrere ligeligt ud i hele landet. En idé DF så kan eksportere via Messerschmidt til EU.

Måske var det også værd at overveje, hvordan og på hvilken måde man laver såkaldte sociale boligområder.
I dekader har det været sådan at mennesker mennesker med sociale og andre problemer er blevet stuvet sammen i det der nu bliver defineret som ghettoer.
Nogen af de arkitekter og politikere skulle dæleme tvinges til selv at bo der .

Bjarne Bisgaard Jensen

Juncker vil have en finansministersherif i EU der med rygende pistol kan sætte de uduelige lande på plads.
Løkke vil også have sådan en, så de uduelige kan se hvem der bestemmer.