Patienter får flere sygebesøg i eget hjem med ny aftale

Der er indgået aftale om en ny treårig overenskomst for de praktiserende læger.
14. september 2017 kl. 08:12Opdateret 14. september 2017 kl. 08:26

Efter ti måneders forhandlinger er de Praktiserende Lægers Organisation (PLO) og Danske Regioners Lønnings- og Takstnævn (RLTN) natten til torsdag nået til enighed om en ny overenskomst for de praktiserende læger.

Det skriver Danske Regioner i en pressemeddelelse.

Et af hovedelementerne i aftalen er, at de praktiserende læger på sigt skal stå for hovedparten af behandlingen af KOL- og diabetes type 2-patienter.

Samtidig betyder aftalen, at svage patienter får flere sygebesøg i eget hjem, mens de praktiserende læger får et større ansvar for at følge op på patienter, efter at de er blevet udskrevet fra hospitalet.

- Med aftalen sørger vi for, at borgere med kroniske sygdomme kan få behandling tættere på eget hjem, og vi styrker de praktiserende læger ved at flytte opgaver fra hospitalerne ud i det nære sundhedsvæsen, siger Anders Kühnau, som er forhandlingsleder for Danske Regioner og formand for RLTN.

Aftalen skal også sikre, at der kan lokkes flere læger til de områder af landet, som er ramt af lægemangel.

De betyder, at læger får et ekstra honorar, hvis de har mange behandlingskrævende patienter eller arbejder i lægedækningstruede områder.

Aftalen viser, at både regioner og læger er interesseret i vækst og udvikling i den almene praksis, siger Christian Freitag, som er formand for PLO.

- Det skaber et godt grundlag for rekruttering og lægedækning fremover. Den lægger i mine øjne nogle meget vigtige spor for de praktiserende lægers fremtid og dermed også for vores patienter, udtaler han i pressemeddelelsen.

Hvis aftalen godkendes, træder den i kraft 1. januar 2018 og løber tre år frem.

/ritzau/

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Et ekstra honorar er nok ikke noget tryllemiddel her - der er et stort pres på bare at opfylde de almindelige opgaver. Hæderlighed, som fandtes i de gamle amter, det lever regionerne ikke op til. Men de er jo også opfundne sparebøsser.
Måske skulle Christian Freitag tage en fridag og tage ud og se på livet i de områder, hvor lægemanglen er størst?

Christoffer Pedersen

Anne Eriksen
Helt enig i penge nok ikke løser det alene. Lægerne tjener rigeligt i forvejen så der skal nok urimeligt store beløb til at få dem til at yde mere end de gør i forvejen. Nok utopi at forvente landsbylægen genopstår..

Søren Jacobsen

I 60'erne og 70'erne ringede man til sin læge og så kom han hjem til en og tilså de skavanker der måtte være. Simpelt og effektivt. Men det var jo også før dette her vanvittige digitalisering.