Thulesen Dahl øjner fremtidig regering med Venstre

Ved folketingsvalget i 2015 blev DF det største parti i blå blok, men undlod alligevel at gå i regering
14. september 2017 kl. 07:01Opdateret 14. september 2017 kl. 08:39

Dansk Folkepartis formand, Kristian Thulesen Dahl, vil gerne i regering efter næste folketingsvalg.

Han ser det som det mest logiske, at det kun bliver med Venstre. Altså ikke med Liberal Alliance og De Konservative, som i dag med Venstre udgør den borgerlige trekløverregering.

Det siger han til Berlingske forud for partiets årsmøde i weekenden.

- Hvis vi har en opbakning ved næste valg, der svarer til, at vi har cirka en femtedel af vælgerne bag os, og vi er en del af et flertal, vil jeg synes, det er helt naturligt, at Dansk Folkeparti ender som regeringsparti.

- Og når man ser på de andre partier, forstår jeg godt, at der er nogen, der synes, det er mere logisk, at det mere vil kunne blive et regeringssamarbejde med Venstre end med for eksempel Liberal Alliance, som på den økonomiske politik trækker i en væsentlig anden retning end os, siger han.

Det er ikke første gang, at Thulesen Dahl udtaler sig om DF som regeringsparti, hvis partiet igen får omkring en femtedel af stemmerne.

Den melding kom for eksempelvis også ved sidste års folkemøde på Bornholm. Det interessante ved interviewet med Berlingske er, at DF-formanden ikke ser en regering med fire borgerlige partier.

Liberal Alliances politiske ordfører, Christina Egelund, kan i modsætning til Thulesen Dahl godt se en borgerlig flertalsregering i fremtiden.

- Vi synes, det er dejligt, at Dansk Folkeparti vil i regering - det er en god idé at udvide regeringen med et ekstra parti, og det er velkendt, at vi tidligere har foreslået et borgerlig flertalsregering, siger hun til avisen.

Den konservative gruppeformand, Mette Abildgaard, tilføjer:

- Kristian Thulesen Dahl er selvfølgelig i sin gode ret til at lave en vurdering af, hvordan han får mest muligt igennem. Vurderer han, at han gør det ved en smal regering, er det hans vurdering.

- På samme måde skal vi vurdere, hvordan vi får mest muligt af vores politik igennem.

/ritzau/

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Igen ser vi DF lefle for vælgerne og deres stemmer, - og kun deres stemmer ved næste valg, intet mindre.

Vi ser det også når især Peter Skaarup boltrer sig i medierne med højere og længere straffe til forbrydere for deres gerninger, ligesom Martin Henriksen også retfærdiggør kravene om flere fremmede skal ud.

Virkeligheden er imidlertid den enkle, at DF ved sidste valg havde nøglerne til Statsministeriet i deres hænder via den vælgeropbakning som partiet fik, og blev større en Venstre, men de tog ikke nøglerne til statsministeriet, for de vidste godt de ikke havde evnerne i partiet til at udrette et fornuftigt stykke arbejde i ministerierne, men også at DF ikke ville have vælgernes dom over sig bagefter, - så hellere stå udenfor og være bagsædechauffører for regeringen.

Læg mærke til det lille uskyldige ord "hvis" i 4. afsnits indledning; "Hvis vi har en opbakning ved næste valg, der svarer til, at vi har cirka en femtedel af vælgerne bag os", altså intet klart løfte, vælgerne skal derimod sættes i den tro, - "at nu går deres parti(DF) i regering", og derfor stemme på partiet igen, - for partiet står ikke længere så godt i meningsmålingerne, så det er tid for aktivere vælgernes tro på partiet igen.

Tro mig, partiet DF vil atter undslå sig magten og det ansvar som følger med, - det er politisk billigere at stå udenfor og revse regeringen for at få flere stramninger - uden ansvar, det kan Inger Støjberg tage i stedet for.

Christoffer Pedersen

Espen Bøgh
Den samme sang ville du kunne høre fra andre partier også . Sådan er politik; ikke for konkrete løfter for så bliver der heller ingen konkrete løftebrud. Det er vel fornuftigt nok?
Jeg respektere mere et parti der IKKE går i regering, end det vi har set med SF og LA; de går i regering, deres politiske mål udslettes og byttes for ministerbiler og ministerpensioner.
Tror mange her er enige hvis ikke det lige var DF det handler om.........
Pænest at gå efter bolden og ikke manden