DF: Tørklædeforbud kan være næste skridt

Offentligt ansatte og små piger bør ikke bære muslimsk hovedtørklæde, mener Dansk Folkeparti.
6. oktober 2017 kl. 13:50Opdateret 6. oktober 2017 kl. 14:18

Der tegner sig et meget stort politisk flertal for i praksis at forbyde de muslimske kvindedragter burka og niqab i det offentlige rum.

Det sker, efter at regeringen fredag har meldt ud, at den kommer med et lovforslag mod maskering i det offentlige rum.

Dermed er der flertal for Dansk Folkepartis linje på området, mener udlændingeordfører Martin Henriksen (DF), der med et beslutningsforslag, der ville pålægge regeringen at komme med et sådant forslag, var med til at sætte debatten i gang.

Men dermed er DF ikke færdige med at beskæftige sig med, hvordan folk går klædt.

- Det er Dansk Folkepartis politik, at det også skal være forbudt at bære det muslimske tørklæde, altså religiøs hovedbeklædning, som offentligt ansat. Små piger bør heller ikke bære tørklædet, siger Martin Henriksen.

- Nu har vi fået flertal for vores politik om at forbyde burka og niqab, altså de heldækkende dragter. Det er så det, vi forsøger at få hjem i første omgang.

- Når vi har fået det på plads, arbejder vi videre med at gennemføre DF's politik på andre områder.

DF har endnu ikke et sendt et beslutningsforslag om religiøs hovedbeklædning i Folketinget.

Men når maskeringsforbuddet er blevet til lov, hvilket der er et godt stykke vej til endnu, så kan det være noget af det, partiet vil tage fat på.

Det beslutningsforslag, der vil pålægge regeringen at stille et lovforslag mod maskering og heldækkende beklædning i det offentlige rum, bliver i øvrigt ikke droppet umiddelbart, oplyser Martin Henriksen.

- Vores forslag bliver selvfølgelig liggende, indtil vi har set regeringens lovforslag, siger han.

Regeringens holdning til maskeringsforbud er blevet fastlagt, efter at Venstre er enedes internt om et kompromis. Og Liberal Alliance har opgivet sin modstand.

De Konservative, der er regeringens varmeste fortalere for et burkaforbud, er dog ikke med på at forbyde religiøse tørklæder.

- Vi har ikke et ønske om, at man skal forbyde tørklæder, som for os er en helt anden historie, siger gruppeformand Mette Abildgaard (K).

- Det er klokkeklart. Der kan man stadig læse og se hinanden, og det skaber ikke utryghed som burka.

/ritzau/

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Dorte Sørensen

Hvad så med præstekjoler, nonnedragter osv.... Listen kan blive lang - det bliver måske lettere at lave en liste hvad folk må ha' på.
Skal Danmark virkeligt være et sådan Middelaldersamfund - husk tidligere var der bestemmelser hvem der kun måtte gå uld og hvem der måtte gå i silke ol. Er det tilbage til de tides DF og et flertal i Folketinget ønsker?????

Arne Lund, Søren Bro, Sven Elming, Bjarne Bisgaard Jensen, Holger Madsen og Niels Duus Nielsen anbefalede denne kommentar
Niels Duus Nielsen

Hvad er "det muslimske tørklæde"? Hvordan adskiller det sig fra "det danske tørklæde", som fx min mor ofte gik med? Er det en særlig ondartet form for tørklæde, og hvori består det ondartede?

Her er svaret (spring 6 minutter ind i videoen, hvor forskellen mellem et godt og et ondt tørklæde demonstreres):

https://www.youtube.com/watch?v=hSTywVwZCjw

Søren Bro, Holger Madsen og Dorte Sørensen anbefalede denne kommentar
Rasmus Henningsen

Hvad med makeup? Hvis der er noget der skjuler ansigts udtryk og memik, så er det da makeup.
Og det tæller vel også som maskering, eller er der noget jeg har misforstået?

Dorte Sørensen

Høre lige genudsendelsen af P1-Debat. Hvor Langballe (DF) siger at ingen kvinde vil tage en burka eller niqab frivilligt på.
I dagens P1 Orientering fortalte den forsker, der undersøgte hvor mange der gik i denne beklædning i Danmark sidste gang DF var ude med forbuddet. Hun fortalte, at godt halvdelen af de knapt 200 kvinder , var danske kvinder og de var ikke tvunget af deres far ,for mandens vedkommende så ønskede manden i de fleste tilfælde ikke at hun gik i denne beklædning, da hun så ikke kunne få et arbejde, da der ikke var arbejdsgivere der ønskede at ansætte hende i den påklædning.
Så det var en noget anden fortælling end kvindeundertrykkelse.

Bjarne Bisgaard Jensen, Holger Madsen og Niels Duus Nielsen anbefalede denne kommentar
Carsten Svendsen

Så ved vi hvilken luns "DF-halal kød", der skal kastes for hundene næste år, så de stemmer for nedskæringer på finansloven...

Og bangebuksene i S+V+K+LA de render i røven på Dansk Folkebedrag. Her bliver man ikke tilfreds før alle - også kvinder - går i det samme koksgrå tøj som den tidl. chauffør fra Kødbyen har på.
Og så et spm. til Enhedslisten. Hvor langt vil I strække jer mht. at pege på Mette Frederiksen som statsminister efter et valg? Hvor går jeres røde linier?