IMF-chef advarer om trusler mod global vækst

Trumps "Amerika først"-politik, politiske spændinger og øget ulighed skaber bekymring på økonomisk årsmøde.
12. oktober 2017 kl. 21:41Opdateret 12. oktober 2017 kl. 22:06

Selv om der er tegn på, at 2017 vil det blive det hidtil bedste økonomiske år i dette årti, er der stadig op til flere trusler, der kan afspore den globale vækst.

Det advarer chefen for Den Internationale Valutafond (IMF), Christine Lagarde, om.

Truslen kommer fra blandt andet stigende politiske spændinger, øget ulighed og en øget skepsis blandt befolkninger over for, hvorvidt globalisering er en god ting.

Lagarde minder finansministrene fra IMF's 189 medlemslande om, at de skal være opmærksomme på disse trusler, selv om økonomien er på vej op og det ser lyst ud.

- Tiden er ikke til at være selvtilfreds, sagde hun på en pressekonference i forbindelse med årsmødet i IMF og søsterorganisationen, Verdensbanken, torsdag.

- Politikere kan bruge dette øjeblik til at skabe mere sikkerhed og sikre sig mod fremtidige risici, lød det fra Lagarde.

Forud for Lagardes pressekonference havde finansministre drøftet, hvordan den amerikanske præsident Donald Trumps "Amerika først"-politik kan påvirke verdensøkonomien.

Der er frygt for, at en mere protektionistisk kurs fra USA's side kan påvirke den globale økonomiske udvikling negativt.

Uden at nævne Trump ved navn fik IMF-direktøren ifølge det tyske nyhedsbureau dpa rettet en kritik mod præsidenten, da hun torsdag talte varmt for mere globalisering.

- Vi ved, at denne økonomiske integration eller globalisering har givet verden enorm velstand, understregede Lagarde.

IMF blev sammen med Verdensbanken etableret efter Anden Verdenskrig. Formålet var at stabilisere den globale økonomi og fremme økonomisk samarbejde.

Valutafonden har spillet en stor rolle i genopretningen af eurolandes økonomier efter finanskrisen i 2008.

/ritzau/AP

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Philip B. Johnsen

Uligheden er selvskabt og økonomisk vækst er ikke muligt på gas, kul og olie afbrænding.

Mere fup og svindel er budskabet fra IMF i denne erklæring, fuldstændig blottet for saglighed, hvilket ikke er noget nyt, det er reglen ikke undtagelsen fra Christine Lagarde.

Man kunne også kaste et blik på Jean-Claude Juncker Luxemburg fintens fader, EU skatteunddragelsens mester, nu formand for EU-Kommissionen og The Lagarde list, der blev gemt eller glemt, hvor det kaster lys over, at den græske elite, der ikke behøver betale skat for EU.

Der kunne kastes et blik på Mario Draghi, den italiensk økonom og bankmand, præsident for ECB, før dette, vice chairman og managing director af Goldman Sachs International, der foruden sansynligvis, var med til at skjule Grækenlands gæld, tidligere lavede det selvsamme Goldman Sachs swap lån trick med den italienske gæld, Mario Draghi sad dengang i det italienske finansministerium der camouflere et underskud på statsfinanserne på 7,7 pct. af BNP i 1995 til 2,7 pct.

Fra link
"The Lagarde list" is the best proof yet that Greece's rich have got off lightly, spiriting their money abroad while the vast majority endure the punishing reforms the EU and IMF has demanded in return for rescue funds to prop up the lifeless economy."

"The catalogue of the deposits, held by more than 2,000 wealthy Greeks at the Geneva branch of HSBC, was given to Papaconstantinou by Lagarde with the express purpose of pursuing tax offenders in October 2010."
Link: http://www.theguardian.com/world/2013/jan/07/greece-christine-lagarde

Goldman Sachs swap lån trick, der skjulte græsk gæld!
Link: http://www.spiegel.de/international/europe/greek-debt-crisis-how-goldman...

Klimakatestrofe skabende ekstremistisk kapitalisme har IMF Christine Lagarde og Trump tilfælles.

Philip B. Johnsen

IMF udenomssnak, for IMF kender naturligvis til klimaudviklingen i Afrika, Spanien og Italien mf. hvor det i store dele af denne verdensdel, i årevis har regnet for meget, regnet for lidt og ikke regnet som det plejer med årstiderne, et mere ustadigt og ustabilt klima, er forlængst blevet det nye normale, med mellemliggende lange, lige så uforudsigelige tørkeperioder.

IMF kender naturligvis til alt dette samt, at problemerne er endt i uro, vold og krig om resurserne og ’derfor’ flygte de stærkeste nu, en flugt der accelerere i takt med udviklingen i de menneskeskabte klimaforandringer forstærkes.

Ingen behøver at skrive til IMF, for de ved det udemærket godt, de passer bare ikke deres arbejde, de finder ingen holdbare løsninger, men arbejder alene for kapitalisme og kapitalakkumulation, de kortsigtede økonomiske interesser.

"Those trapped in Libya are vulnerable to human rights violations and abuses including killings, torture, rape, kidnappings, forced labour, and arbitrary and indefinite detention in cruel, inhuman and degrading conditions."

John Dalhuisen, Amnesty International.

Link: https://www.amnesty.org/en/press-releases/2017/07/central-mediterranean-...