Nye Borgerlige fyrer spidskandidat for flygtningeudtalelse

Nye Borgerliges spidskandidat i Frederikssund er ikke længere spidskandidat efter kontroversiel sag.
30. oktober 2017 kl. 14:12Opdateret 30. oktober 2017 kl. 17:51

Nye Borgerlige har ekskluderet partiets spidskandidat i Frederikssund, Morten Johan Lintrup.

Det sker, efter at han har bifaldet sterilisation af de muslimske rohingya-flygtninge i Bangladesh.

Morten Johan Lintrup delte i weekenden et link til Politiken-artiklen "Bangladesh vil sterilisere rohingyaer i kaotiske flygtningelejre" med en kommentar om, at Bangladesh ikke lider af "teaterhumanistiske fordomme".

Bangladesh har i flere år tilbudt mænd at blive steriliseret til gengæld for et tæppe og cirka 200 kroner.

Men partiledelsen bifaldt ikke opslaget og bad derfor spidskandidaten om at fjerne det.

Det gjorde han. Men nu får opslaget den konsekvens, at Morten Johan Lintrup, der har været med til at opstarte partiets lokalforening i Frederikssund, ikke kan være spidskandidat.

- Vi kan ikke have en kandidat, der bifalder, at folk opfordres til at blive steriliseret, siger næstformand Peter Seier Christensen.

Da Ritzau tidligere mandag interviewede næstformanden, meddelte han, at sagen ville blive taget op på et hovedbestyrelsesmøde i slutningen af november.

Men hovedbestyrelsen har efterfølgende ringet sammen og har altså besluttet at ekskludere Morten Johan Lintrup før kommunalvalget 21. november.

- Det var nok noget, der var sket under alle omstændigheder. Forretningsudvalget var fuldstændig enig i, at han skulle ekskluderes, siger Peter Seier.

Spørgsmål: I første omgang bad I ham blot fjerne opslaget. Hvorfor ekskluderede I ham ikke fra start, hvis opslaget var langt over jeres grænse?

- Det kunne vi også have gjort. Men han trak jo opslaget tilbage. Men når han så fortsætter med at udbrede det, så kunne vi ikke vente til november.

Spørgsmål: Så hvis han ikke havde uddybet sin holdning over for Ritzau, var han ikke blevet ekskluderet?

- Så var han blevet ekskluderet på næste hovedbestyrelsesmøde. Det var en ren formssag, siger Peter Seier.

Hvis mennesker frivilligt vil lade sig sterilisere for et tæppe og 200 kroner, er "det da en udmærket model", udtalte Morten Johan Lintrup mandag formiddag til Ritzau.

Fattigdom skal ikke være "en undskyldning for at gøre børn til instrumenter for indkomst", uddybede han.

- Vi prøver jo så vidt muligt at vælge kandidater, vi har tillid til. Men det er klart, at det kan gå galt. Det er dødærgerligt, men så må vi reagere hurtigt på det. Og det har vi gjort, siger Peter Seier.

Da kandidatlisterne til kommunalvalget er låst fast, vil Morten Johan Lintrup dog stadig stå på listen.

- Det kan vi ikke rigtig gøre noget ved. Det eneste, vi kan gøre, er at opfordre folk til at stemme på den anden kandidat. Der er ikke andre muligheder, siger Peter Seier.

Det ærgrer Morten Johan Lintrup, at han ekskluderes, siger han i en kommentar:

- Jeg forstår, at sagen ikke kan diskuteres. Det er dybt paradoksalt og skizofrent, at man efterhånden må diskutere overbefolkning, men ikke bifalde at give samme frivillige tilbud til flygtninge som til et lands egen befolkning.

/ritzau/

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Philip B. Johnsen

Det bliver formodentlig ikke den sidste sag, der omhandler nationalisters populistiske voldsparathed.

"Those trapped in Libya are vulnerable to human rights violations and abuses including killings, torture, rape, kidnappings, forced labour, and arbitrary and indefinite detention in cruel, inhuman and degrading conditions."

John Dalhuisen, Amnesty International.

Link: https://www.amnesty.org/en/press-releases/2017/07/central-mediterranean-...

Hvorfor skal han nu lige osv. I Nye Tarvelige er de ellers ikke sarte med at hænge muslimer og andre ikke-europæere ud for det værste - i skarp konkurrence med Dansk Folkebedrag.
I esbjerg opstilles en kandidat, der tidl. har gjort sig til talsmand for "etnisk udrensning fra hus til hus". I Vejle siger spidskandidaten, at DK er ved at udvikle sig til et samfund for afvigere. Han sidder i øvrigt i hovedbestyrelsen. Og Peter Seier selv? Han holder brandtaler når Lars Hedegård-foreningen Pegida/For Frihed samles for at forlange "de fremmed" smidt ud af landet.
Nye Tarvelige tiltrække især tidl. DF'ere, der synes at partiet er blevet for midtersøgende, for socialdemokratisk - altså folk fra DF's højrefløj. Der er derfor grund til at forvente, at hvis kandidaten fra Fr.sund smides ud på dette grundlag, da vil der komme flere af den slags sager.¨
Et så topstyret parti som Nye Tarvelige vil altid have vrøvl med sine medlemmer, der ikke kan holde kæft, og som ikke vil finde sig at blive sat på plads af en hårdkogt alfahun fra whiskeybæltet.
Det skal nok blive underholdende - i det omfang partiet overhovedet kommer i byråd eller regionsråd.