DF vil trods advarsler sænke afgift på alkoholsodavand

Dansk Folkeparti kræver i ny erhvervs- og iværksætterpakke at afgiften på alkoholsodavand sættes ned.
11. november 2017 kl. 09:18

Danskerne bruger millioner af kroner på alkoholsodavand og cider på den anden side af Danmarks grænse mod syd.

Sidste år lå tallet på 110 millioner. Står det til Dansk Folkeparti, skal en del af den handel i stedet for rykkes til de danske butikker.

Det vil de gøre ved at fjerne stigningerne på emballageafgifter på flasker med pant samt ved at fjerne afgifter for 35 millioner kroner på alkoholsodavand og cider.

- Vi vil gerne gøre noget ved grænsehandlen, fordi det er skørt, at vi har lastbiler, der kører ned og afleverer varer syd for grænsen, og så kan danskerne køre ned med deres trailer og fylde dem op. Handlen skal i stedet foregå i danske butikker, siger skatteordfører Dennis Flydtkjær til DR.

Forslaget er et af hovedkravene fra partiet i forhandlingerne om en erhvervs- og iværksætterpakke, der går ind i den afgørende fase.

Forslaget vækker dog bekymring hos eksperter, der siger, at alkoholsodavand især drikkes af den unge del af befolkningen. De forudser derfor et stigende alkoholforbrug hos unge danskere.

- Ud fra et sundhedsmæssigt perspektiv er det ret ærgerligt, at man kaster sig over lige præcis de produkter, som vi ved, at de unge drikker mange af. Det her vil med stor sandsynlighed øge salget af nogle af de produkter, som skader børn og unges sundhed, siger Morten Grønbæk, der er formand for Vidensråd for Forebyggelse til DR.

Regeringen foreslår i deres udspil til erhvervs- og vækstpakken at sænke afgifterne med 300 millioner kroner, og ifølge Venstre indebærer udspillet også et forsøg på at begrænse grænsehandlen.

I de kommende dage forhandler regeringen videre for at få erhvervs- og iværksætterpakken på plads.

/ritzau/

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Dum, dummere, DF...
Tværtimod skulle man finde alternativer til sodavand - hvis man vil holde sundheds- og fedmeproblemer nede.

Det var måske bedre at forbyde fremstilling, salg og import af 'visse produkter', hvis det er dem som unge mennesker fortrinsvis opbygger alkoholisme af ... hvis man vil profilere sig på det punkt.

Så gav Inf. atter DF spalteplads til et af deres idiotiske udsagn. Hvornår opdager Inf. mon,, at der er andre partier i Folketinget? Og hvad er forklaringen på, at DF får al den opmærksomhed?