Telegram

Gruppe vil makulere valgkort og smadre plakater i ungdomshus

Kulturborgmester i København kræver støtten til Ungdomshuset stoppet for sabotage af kommunalvalg.
Gruppe vil makulere valgkort og smadre plakater i ungdomshus

RITZAU SCANPIX

Telegram
15. november 2017 kl. 04:01

- Vi gider ikke fejre de politikere, der i minutiøse detaljer skal ruinere vores lokalsamfund de næste fire år. Vi vil tæske dem.

Sådan lyder det i en offentlig invitation på Facebook, hvor gruppen Party Rebels inviterer til "valgtæsk #kv17"-arrangement i Ungdomshuset. Det sker i forbindelse med kommunalvalget 21. november.

Det skriver Berlingske.

I invitationen opfordrer gruppen til, at man møder op og får makuleret sit valgkort.

Derudover opfordres deltagere til at medbringe valgplakater af de politikere, man hader allermest.

Til gengæld vil arrangørerne stå for rundboldbat, golfkøller, dartpile og "andre kreative måder, vi kan tæske dem på".

Arrangementet får nu Københavns kulturborgmester, Carl Christian Ebbesen (DF), til at kræve den økonomiske støtte til Ungdomshuset stoppet.

- Jeg har omgående som kulturborgmester bedt min forvaltning undersøge, om reglerne for tilskud til Ungdomshuset er overholdt, når der afholdes et arrangement, der opfordrer til at smadre valgplakater, skriver han i en kommentar til Ritzau.

- Tænk, at Ungdomshuset, der er så åbenlyst totalitært og nu sågar vil sabotere kommunalvalget, er støttet af Københavns Kommune. DF kræver støtten stoppet, tilføjer han.

Caroline Stage, der stiller op ved kommunalvalget for Venstre, kalder arrangementet "langt ude" og "uacceptabelt i et demokratisk samfund".

- Det er et demokratisk problem, når man fra Ungdomshusets side opfordrer til både at makulere valgmateriale, men også at lave hærværk på valgplakater og tæske politikere. Det synes jeg, er en meget underlig opførsel fra et hus, der modtager offentlige midler, siger hun til Berlingske.

Ifølge Charlotte Lund, der er kandidat for Enhedslisten i København, er arrangementet blot udtryk for en demokratisk rettighed.

- Det er et budskab om, at de ikke er glade for det nuværende system. Det er jo sådan set også en demokratisk berettiget udmelding, siger hun til Berlingske.

/ritzau/

Opdateret 15. november 2017 kl. 08:22

Christian de Thurah

Gad vist, hvad Charlotte Lund ville mene, hvis det var unge højreradikale, der lavede et sådant arrangement.

Christian de Thurah

Gad vidst, hedder det.

Philip B. Johnsen

Den politiske voldsparathed og de unges meget velvalgte og afmålt svar, alvoren taget i betragtning.

Politikere som de er flest! vil helt bevist ødelægge børn og unges fremtid, som reagere ved, at indbyde frustrede ofre til at mødes for, at makulere valgkort og smadre plakater i ungdomshus.

OK provokerende men ikke nogen i sig selv en voldsom overreaktion, hvis den stoppet med det.
Denne demonstration ville dog virke meget bedre politisk, hvis den blev fortaget efter valget og var offentlig tilgængelige, så blev der ryddet op efter valgplakat svineriet og demonstreret samtidigt.

Udfordringerne med en stigende ulighed og samtidig en utvetydig udløbsdato for den nuværende politiske økonomisk forbrugsdrevet vækst på olie, kul og gas, som der ingen alternativer er til i dag, der sikre samlet set økonomis vækst, beskrives af Mads Lundby Hansen, som værende en lønsom udvikling.

“Så set fra mit perspektiv er udfordringen herhjemme at få øget vækst og beskæftigelse.”
Mads Lundby Hansen
Link: https://www.information.dk/telegram/2017/11/uligheden-tog-endnu-noek-sid...

Det er så tåbeligt, at det kun er politikere, der ikke bliver vrede og får lyst til, at makulere valgkort og smadre plakater.

Demokratiet er fint og godt også valg af politikere, men politik kan godt blive farligt, når der ikke handles på politisk forråelse, politisk voldsparathed, med fattiggørelse af de unge.

‘Politisk voldsparathed’
Politik handler for langt de fleste ‘kun’ om konkurrence samt produktivitet og arbejdsudbud, I standard-økonomisk tankegang arbejdsudbuddet, det samlede antal timer, som EU medlemslandene mener personerne i en befolkning, ønsker at arbejde ved en given realløn, (altså udbuddet af arbejdskraft, ikke udbuddet af jobs), hvor det generelt er EU medlemslandene opfattelse, at de fattige bogstaveligt talt ’skal’ være sultne nok til ethvert job der tilbydes, precist så sultne, at de fattige må tage to job for, at holde sulten fra døren, et der betaler huslejen og så et job nummer to, der ’næsten mættet familien.

Slaveriet er ikke ophævet, hvis det står til EU medlemslandenes ledere, men kald det demokrati, gældsslaver kan da bare vælge nogle andre politikere, men kun inden for rammerne af ekstremistisk kapitalisme, systemforandring er ikke mulig, det er det ‘internationale marked der diktere rammerne, med politisk national og EU beskyttede samfundsundergravende internationale rigmands parallelsamfund, der kun beskytter de riges skattefusk, offshore advokatfirmaer, offshore banker og offshore spekulation, det værende enten skattespekulation, skattesvindel eller skatteunddragelse, lovligt eller ulovligt, uanset hvilken type er denne politiske beskyttelse, lig med stigende globale økonomiske ulighed, manglende investeringer i globale og lokale udfordringer, som de menneskeskabte klimaforandringer, bekæmpe fattigdom, sikring af vital infrastruktur for alle, sygehuse, strøm, vand, sanitet og undervisning mm.

Børnene i fattige familier er i stigende grad syge, svage, udmattede eller kriminelle og helt ude af spillet, hvilket umuliggør et socialt løft, der skal ikke være modstand til kamp om beder løn og arbejdsvilkår, det er meningen, det er ingen tilfældighed.

Pointen er den billige arbejdskraft i mere usikre job politikerne ønsker, at udstyre konkurencestaten med, så borgerne kan være konkurencedygtigt på produktions enhedspriser.

Underbetalte arbejdere der knokler som daglejere og sælger deres arbejdskraft på internet portaler, med de menneskeskabte klimaforandringer eskalerende om deres verden, det er hvor vores politikere, med den førte politik, fører de unge mod.

Det er den politiske voldsparathed, hvor de unges svar syntes meget velvalgt og afmålt, alvoren taget i betragtning.

What is "gig" economy?
A labour market characterised by the prevalence of short-term contracts or freelance work, as opposed to permanent jobs.
A form of exploitation with very little workplace protection.

“The millions of freelancers, contractors, temps and on-demand workers in the American workforce all have one thing in common: They're all part of the ever-expanding gig economy.”
Link: http://www.businessnewsdaily.com/10359-gig-economy-trends.html

“London's 'gig economy' has grown by more than 70% since 2010.”
Link: https://www.theguardian.com/money/2016/dec/09/londons-gig-economy-grown-...

“The ‘gig economy’ is coming. What will it mean for work?”
Link: https://www.theguardian.com/commentisfree/2015/jul/26/will-we-get-by-gig...