Overborgmester godkendte politikeres gratis bryllupper

Frank Jensen (S) følte, at det var ’inden for skiven’, at politikere slap for at betale for lån af rådhus
14. november 2017 kl. 10:08Opdateret 14. november 2017 kl. 10:44

Overborgmester i København Frank Jensen (S) har ikke givet meget lyd fra sig, mens historierne om gratis bryllupper på Københavns Rådhus har rullet.

Det kan måske skyldes, at han selv sagde god for den praksis, hvor medlemmer af Københavns Borgerrepræsentation gratis kan låne de store festsale på rådhuset, mens almindelige borgere skal betale i dyre domme.

Det bekræfter Frank Jensen over for Radio24syv.

Beslutningen om gratis lån af rådhusets lokaler blev truffet på et møde mellem gruppeformændene i Københavns Borgerrepræsentation i 2012.

Her var Frank Jensen i sin egenskab af overborgmester og dermed formand for gruppeformændene.

Venstres Cecilia Lonning-Skovgaard var den første, der slap for at betale de 65.000 kroner, det ellers ville have kostet, da hun med sine kollegers velsignelse fik lov til at bruge Festsalen på rådhuset til sin bryllupsreception i oktober 2012.

Det følte Frank Jensen dengang var "inden for skiven", da der skulle tages stilling til det i gruppeformandskredsen.

- Det stod lysende klart for mig, at hun skulle holde en reception på rådhuset og betale alle omkostninger, undtage lokaleleje, siger Frank Jensen til Radio24syv.

Han har dog nu indset, at den praksis ikke længere går.

- Jeg tror, vi er kommet dertil - det har sagen jo vist - at folk i dag ikke kan leve med, at der er nogen, der kan gøre noget, som alle andre ikke kan.

Spørgsmål: Hvorfor sagde du ikke bare nej til sådan et forslag om, at politikere kan få en gratis rådhussal?

- Jeg tror, det er fordi, at forslaget blev rejst på den måde, det blev. At det var en kollega, der skulle have et bryllup, og at hun skulle betale alle omkostninger selv.

- Så sagde vi alle sammen - vist nok med en enkelt undtagelse - at vi synes, det var inden for skiven. Det er det så forventeligt ikke længere, siger Frank Jensen til radiostationen.

/ritzau/

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Spørgsmålet er hvormange beslutninger, som i BR er fejet ind under gulvtæppet? Ankestyrelsen afgørelse kom ikke mandag, men kommer nu først efter valget. Det tenderer magtmisbrug.

erling jensen, Trond Meiring og Tue Romanow anbefalede denne kommentar

Fordi en regel eller sædvane er vedtaget én gang behøver det jo ikke være for evigt- Livet og dets betingelser forandres ved nye beslutninger og tiltag. Kom så videre og drop al den snak og misundelse der har været.

Jeg tror egentlig danskerne nok ville kunne forstå, at de, der arbejder på KBHs rådhus kan låne lokalet til egne fester, hvis ikke vi alle samtidig langsomt (i hvert fald føler at vi) bliver underlagt flere og flere småregler og stramninger og forværringer og forringelser.

Hvorfor er der ikke råd til ordentlig ældrepleje, men gratis leje af sal er problemfrit?

Hvorfor skal de svageste i samfundet trynes på kontanthjælpen, men gratis leje af sal er problemfrit?

Hvorfor skal jeg jagtes i hoved og røv, mens politikere, bankfolk og de rige rager godter (som gratis leje af sal) til sig, gemmer deres penge fra fællesskabet og holder os andre for nar?

Jeg tror sagtens vi kunne leve med, at salene blev lånt ud gratis i ny og næ, hvis der var overskud på good-will kontoen - men den er ligesom ved at være drænet, slikket ren og lukket ned.

Peter Nielsen, Flemming Berger, Grethe Preisler, Carsten Wienholtz, erling jensen, Benny Larsen, Trond Meiring, Ebbe Overbye, Hans Larsen, Brian W. Andersen, Randi Christiansen, Ole Christiansen, Torben K L Jensen, David Zennaro, Tue Romanow, olivier goulin, Erik Karlsen, Bjarne Bisgaard Jensen og Jørn Andersen anbefalede denne kommentar

Politikere er værre end ludere.
De handler overhovedet ikke efter værdier, principper eller moral.
Deres instinkt styres af grådighed og opportunisme.
Hvis ikke det var for medierne, ville disse sager aldrig komme for dagens lys. Og vi må formode, at de kun afdækker toppen af isbjerget.

Men endnu værre end forseelsen, er de pinlige forklaringer, undskyldninger, retfærdiggørelser og bedyring om opstramning af procedurer og genopretning af vælgers tillid, samt .. blah .. blah.
Det eneste de frygter er vælgernes dom, som jo er det eneste, der kan true deres privileger - og derfor gør de sig stor umage for hele tiden at flugte med den offentlige mening. Det er et så forudsigeligt spil: Medierne skriver om sagen. Journalister borer i sagen og udspørger politikeren, som forsøger at glide af på kritikken. Sagen vokser sig stor og truer politikerens og muligvis partiets politiske liv - og han/hun vender på en tallerken, tilbyder at betale sig fra skandalen, selvom han/hun ret beset ikke er nødt til det. Det kan kun beskrives på en måde: Ludermentalitet.

Politikerne har intet selvstændingt moralsk instinkt længere, og dermed er de fuldstændig diskvalificerede som politikere. De er bare småsvindlere i varierende grad.

/O

Bjarne Bisgaard Jensen, Flemming Berger, Grethe Preisler, Carsten Wienholtz, erling jensen, Tino Rozzo og Trond Meiring anbefalede denne kommentar
Randi Christiansen

Det er lidt heftigt at skære alle over een kam på den måde olivier. Men denne sag understreger, at også dansk politik i alt for mange sammenhænge stinker meget råddent. Og at stanken breder sig. At kun anna mee blev ofret her er særlig uskønt.

@Randi

Det er en generalisering - og ikke en specificering. Så naturligvis omfatter den ikke alle.
Jeg kender jo ikke alle politikere. Men guderne skal vide, at det griber om sig,

Trenden er ikke blot tydelig - den er så forudsigelig, at man ved, hvordan hver eneste sag udvikler sig på forhånd. Falskheden og løgnagtigheden omkring politikerne er så efterhånden så grotesk, og blivere tilmed ikke engang forsøgt skjult længere. Vi bliver løjet lige op i ansigtet - hvis ikke vi fyldes med gennemskueligt spin og newspeak.

Se Radio 24Syv's interview af Cecilia Lonning-Skovgaard. En smule mere shitstorm mod hende, og du skal se hende tage parti for den offentlige mening: "Jeg må erkende, at jeg tog fejl, og i det lys ... .bla ...hver en krone ....bla ....stramme op om reglerne ... bla .....lægger mig fladt ned ....bla ..."

Politikerne spiller hazard med demokratiet.

/O

Bjarne Bisgaard Jensen, Peter Nielsen, Flemming Berger, Lars Bo Jensen, Carsten Wienholtz, erling jensen, Tino Rozzo, Trond Meiring og Randi Christiansen anbefalede denne kommentar

Det tenderer ikke magtmisbrug, Ole. Det ER magtmisbrug. Og afspejler en syg psykologi blandt den politiske elite her i landet. Jeg mener, de ansvarlige skal i fængsel. I øvrigt har jeg ikke grund til andet end at antage, at de utallige sager om korruption og magtmisbrug blandt vor økonomiske og politiske elite, er en meget lille top af et enormt underliggende isbjerg. Hele etatens virksomhed må undersøges til bunds.

Randi Christiansen

Om ikke ligefrem i fængsel - hvor rehabiliterende er det lige - men i hvertfald standses og drages til ansvar. Hævn er en dårlig baggrund for omstilling, og tilgivelse bør kunne finde sted. Naturligvis kun under forudsætning af at den inkompetente og korrupte administration hører op.

Randi Christiansen

Og frank jensen 'følte', at det var inden for skiven ... er den danske forvaltning en sofistikeret bananrepublik? Rent bortset fra at frank jensen ikke skal administrere efter, hvad han føler, så er det da langt ude, at han overhovedet kan føle, at den slags uautoriserede frynsegoder er 'inden for skiven'. Hvilken skive frank? Din og vennernes?

Michael Kongstad Nielsen

Frank Jensen mangler sund dømmekraft. Han taber tror jeg. Ærgerligt nok. For han kom jo ind som taber overfor Helle Thorning, Nu skulle han vise ægte socialdemokratisk politik, Det klarede han ikke. Ritt Bjerregaard gjorde det bedre.
Nu må vi se, hvem den store 'røde' by vælger som ny leder.