S: Stop indbrud ved at sikre hjemmet bedre

Bedre vinduer og døre stopper mange indbrudstyve, mener Socialdemokratiets retsordfører, Trine Bramsen.
15. november 2017 kl. 08:06

Der skal stilles strenge krav til bedre døre og vinduer og døre i bygningsreglementet. Desuden skal langt flere med Nabohjælp passe på hinandens huse og lejligheder.

Det siger Socialdemokratiets retsordfører, Trine Bramsen.

Hun finder det fatalt, at tyve næsten straffrit kan begå indbrud. Kun godt tre procent af anmeldte indbrud i private hjem fører til domfældelse, viser en analyse fra tænketanken Kraka ifølge Berlingske.

- Samtlige forskere peger på, at det virker, at man sikrer sit hjem bedre. Vi skal have nogle bedre vinduer og døre, når vi bygger nyt eller renoverer. Vi vil gerne have minimumskrav i bygningsreglementet, siger Trine Bramsen.

- Vi ved fra både Holland og England, at det har en kæmpe effekt på at få nedbragt antallet af indbrud. Så ved vi også, at Nabohjælp er rigtig godt.

Krakas analyse bygger på tal fra Danmarks Statistik. I 2009 blev der anmeldt 13.000 indbrud i private hjem. I år er der anmeldt under 7000 indbrud indtil 17. oktober.

Spørgsmål: Men der anmeldes langt færre indbrud?

- Jeg tror, at danskerne er blevet bedre til at forebygge. Rigtig mange har tilmeldt sig Nabohjælp. Men ét indbrud er ét for meget. I Europa ligger vi helt i toppen for indbrud sammen med Grækenland, siger Trine Bramsen.

Indbrud er en "alvorlig og dybt indgribende forbrydelse, der fjerner trygheden fra hjemmet", mener justitsminister Søren Pape Poulsen (K).

Folketinget er ved at behandle et lovforslag, der vil hæve straffen en tredjedel for indbrud, når der er nogen hjemme.

- Samtidig laver vi en selvstændig indbrudsparagraf i straffeloven, som afspejler forbrydelsens alvor, siger Søren Pape Poulsen i en skriftlig kommentar til Berlingske.

/ritzau/

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Søren Jacobsen

Som indbrudstyv, hvilket jeg for en ordens skyld ikke er, elsker jeg boligsiden.dk. Her kan man finde ALT. Lige til at pille ned.

Lise Lotte Rahbek

Forebyggelse, forebyggelse, forebyggelse - og mere forebyggelse.

Hvis kun 3 % af indbruddene bliver efterforsket og opklaret, så ved politi og myndigheder faktisk ikke, af hvem og hvorfor der begås indbrud.. er det narkomaner, østbander, rockere, kontanthjælpsmodtagere, sofasurfere - kan indbruddene stoffes FØR de bliver begået?

For fanden da hvor er dette land ved at falde fra hinanden, og alle har travlt med at samle sig større formuer, som de ikke bruger til noget som helst.
Sgu !

man bruger enorme politiressourcer på terrorbevogtning, grænsekontrol og på at passe på fodboldtosser, så opklaringsprocenten er nok mere et tegn på en prioritering.

Bjarne Bisgaard Jensen, Hans Larsen og Lise Lotte Rahbek anbefalede denne kommentar
Søren Jacobsen

Hvad med at stoppe indbrud ved at lade være med at skabe indbrudstyve? Det har vi en gang været gode til i dette, efterhånden sjæleforladte, land.