Satspuljemillioner skal sikre veteraner hurtig erstatning

Partierne bag satspuljen har fordelt en lille milliard kroner på beskæftigelsesområdet.
11. november 2017 kl. 09:25Opdateret 11. november 2017 kl. 10:41

Regeringen og de øvrige partier i satspuljen har indgået aftale for 2018 til 2021 på beskæftigelsesområdet.

Partierne har blandt andet afsat 22,4 millioner kroner, som skal forbedre sagsbehandlingen for veteraner og sikre, at de hurtigst muligt får den erstatning, de har krav på.

- Vi sikrer en bedre sagsbehandling for veteraner med både fysiske og psykiske mén. Det skylder vi dem, siger beskæftigelsesminister Troels Lund Poulsen (V).

Der er blandt andet afsat midler til at ansætte flere medarbejdere i Arbejdsmarkedets Erhvervssikring for at halvere sagsbehandlingstiden.

- Vi har set, at sagsbehandlingstiden har udviklet sig i en katastrofal retning op mod 24 måneder. Ambitionen er, at vi i løbet af det næste års tid kan halvere sagsbehandlingstiden til 12 måneder, siger ministeren.

Spørgsmål: Men er det rimeligt at lade veteraner vente et år på at få svar?

- Det er i hvert fald bedre end 24 måneder. Og vi kan aldrig nogensinde komme ned på en eller to måneder, for de her sager er komplekse.

- De kræver, at man indhenter viden fra andre offentlige myndigheder, og det tager tid. Men jeg er tilfreds, hvis vi kan få sagsbehandlingstiden ned under et år, siger Troels Lund Poulsen.

Satspuljeaftalen har også fokus på at hjælpe de mest syge og udsatte kontanthjælpsmodtagere tættere på arbejdsmarkedet. Det afsættes der 87,5 millioner kroner til.

- Det er en god dag for danskere på kanten af arbejdsfællesskabet. I dag tager vi et første skridt på vejen mod et mere rummeligt arbejdsmarked med plads til alle, siger satspuljeordfører Bjarne Laustsen (S).

Blandt andet skal en pulje på 45 millioner kroner understøtte, at virksomheder i højere grad samarbejder om at udbrede gode erfaringer med at ansætte udsatte borgere.

Adspurgt hvordan 87,5 millioner kroner over fire år kan gøre en forskel, svarer Troels Lund Poulsen:

- Vi er heldigvis i en tid, hvor der bliver skabt arbejdspladser, og hvor virksomheder mangler hænder. Så tilskyndelsen kan ikke blive større, end den er i øjeblikket.

- Det er ikke det endelige svar. Der er mange svar, der ligger ud over satspuljen.

Forligskredsen bag satspuljen består ud over regeringspartierne af Socialdemokratiet, Dansk Folkeparti, Alternativet, De Radikale og SF.

Med aftalen fordeles i alt 951,3 millioner kroner fra satspuljen.

Enhedslisten står som det eneste parti uden for aftalerne om satspuljemidlerne.

Partiet er uenig i finansieringen, der findes ved at lade offentlige ydelser som pensioner og kontanthjælp stige med en langsommere takt end lønninger.

/ritzau/

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Dorte Sørensen

Burde verteraner ikke være på forsvares budget?
Eller i det mindste på Finansloven - det er uhyrligt at overførselsindkomsterne skal være de eneste der dækker disse udgifter. Forøvrigt mon ikke vetranerne selv ville ønske, at deres udbetalinger fulgte de almindelige lønstigninger og ikke faldt længere og længere tilbage hvert år.

Bjarne Bisgaard Jensen, Gert Romme, Hans Larsen og Heidi Larsen anbefalede denne kommentar
Bjarne Bisgaard Jensen

Jeg under veteranerne en ordentlig økonomisk kompensation for deres udførte tjeneste om ikke andet. Men skal politikerne endnu engang bruge satspuljemidlerne til at pudse glorien og vise deres "samfundssind" overfor trængende grupper, når midlerne financieres af akkurat de samme. Det er simpelthen et usmageligt cirkus som genopføres år efter år, får utallige likes på fb og andre fora, fordi folk ikke gider at sætte sig ind i sammenhængen. Politisk fake news når det er værst.
Enhedslisten er åbenbart de eneste der kan modstå fristelsen til billige point og tak for det. Ingen tak til S og SF der åbenbart synes det er den rette måde at omfordele velfærden på

Jeg har meget sympati for mange af disse grupper, der forsynes via satspuljen, dog ikke til de såkaldte veteraner.

For pengene til satspuljen tages faktisk fra den automatiske regulering af overførselsindkomsterne, der egentlig skulle sikre, at overførselsindkomsterne følger den gennemsnitlige lønudvikling på arbejdsmarkedet.

Derfor er det landets fattige, der på denne måde betaler til dem, der er endnu fattigere, og som egentlig er samfundets ansvar. Og derfor er det samtidig landets fattige, der finansierer regeringens højt profilerede skattelettelser landets skattesky overklasse.

Og omkring veteranerne. Disse har jo selv valgt "jobbet" helt frivilligt, og er jo helt uvedkommende for landets fattige. .

Hans Larsen og morten rosendahl larsen anbefalede denne kommentar
morten rosendahl larsen

Skal sagsbehandlingen gå hurtigere fordi man selv har meldt sig til en krig, som ikke havde folkelig opbakning, til andre end soldaterne. For at man kunne udleve sin egen drøm som et ægte frontsvin, loyal kammerat og krigsfælle, karriere soldat, eventyrlyst (den kender jeg, var selv i afghanistan på mc i 2012, ikke Helmand), eller støtte Fjogs vej til Nato og Camp David weekend ture ? Der er vel ingen der nogensinde har troet på den med udbredelse af demokrati, og skoler for piger...se Afghanistan i dag...Hvis nogle veteraner er blevet ført bag lyset, kan jeg kun være ked af det, ligesom jeg oprigtigt er. på alle disse veteraners vegne som lider, efter disse meningsløse krige. Men er det en bedre årsag til en hurtigere sagsbehandlig, end at have mistet et ben i en 100 % tilfældig trafik ulykke ?